reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wlasnie jestemy po lunchu,maluchy na specerku sie zmeczyly i poszly wlasnie spac.Dobrze,ze zdecydowalam sie na wyjscie rano,bo cos sie tutaj chmurzy:wściekła/y: My ostaro z mezem zbieramy na auto,wiec w tym roku na wielkie wyprzdarze nie wybieramy sie,zreszta nie mam co kupowac,w kraju zrobilam male zapasy:-)

Olis oby reka juz sie zaleczyla,pewnie ciezko bylo siedzien tacie w domu.

Maja ja tez z ma chcialam chodzic na basen,ale w koncu sie zastanowilam , zima z takim maluchem to nie za dobry pomysl,po co ma sie zaziebic.

bambolinki witam widze,ze masz dwie slicznotki.Maja ma racjie,ja masz jakies leki w kraju to zabierz z soba,tutaj lekarze paracetamol przepisuja na wszystsko.Milej podrozy zycze,abyscie szybko sie zadomowili.

reklama
bardzo dziekuje za przemile powitanie. Tak duzo tutaj sie dzieje ze nie jestem w stanie nadazyc a co dopiero sie wdrozyc:laugh2: .
Bardzo dzis wieje co? ale temperatura kolo 14 stopni

Witam! Jestem w 13tyg ciazy i mieszkam od 2 lat w uk, mam do Was pytanie- kupilam sobie do biustu taki kremik firmy Palmers cocoa butter Bust Firming i własciwie to nie jest na nim napisane czy moge go uzywac w trakcie ciazy i nie szkodzi.Nie moge znalezc nigdzie tekiej informacji...moze Wy kobitki cos wiecie?

Witajcie!

Nasze bambolinki się już dosyć wychorowała, od pół roku mamy spokój, tylko drobne przeziębienia nie wymagające konsultacji. Nie mam sprawdzonych lekarstw. Im mniej podję tym są zdrowsze, a przynajmniej tak mi się wydaję. Wyczytałam, że nie podaje się w Anglii dzieciom czopków, a moje nie tolerują syropów. Dziewczynki mają iść od razu do przedszkola i stąd te obawy o choroby. Słyszałam też różne opinie na temat czystości Anglików i przedszkoli. Z pewnością sama się przekonam już niedługo jaka jest prawda :-) . A i o jeszcze jedną rzecz chciałam Was zapytać, czy jak się jedzie z całą rodziną to się mniej tęskni za Polską, czy to nie ma znaczenia?

Pozdrawiam

hej!!!!

Bambolinki- zalezy jak jestes zwiazana z dalsza rodzinka, ale moje osobiste zdanie to takie ze tysiac razy lepiej jest jechac cala rodzinka bo rodzina musi byc RAZEM tzn mama tata i dzieciaki:-D , a tak w ogole jest skype i kamerki ze w sumie ja nie tesknie ani troche:-D

Maxin- mam do ciebie prosbe powiedz mi gdzie zamawialas sobie wycieczke na tanaryfy w tamtym roku z agencji czy przez internet, a co do przesylek to ja nigdy nie kozystalam wiec nie wiem:-(

kamilka-strasznie wialo i padalo wrrrr

agaa-najlepiej zapytaj sie w apece ale ja mysle ze mozna go stosowac jesli przeznaczony jest dla kobiet w ciazy, GRATULUJE fasolki!!!!!, gdzie mieszkasz powiedz nam o sobie cos wiecej:tak:

a my dzis zaszalalysmy z Martusia sa takie przeceny ze szok, kupilam jej ubranek na kolejne 3miesiace mojej ksiezniczce:cool2: fajnie spedzilysmy dzien buziaczki pappa

milego wieczoru

maja zebyscie zdazyly wszystko zalozyc:-)
i ja nie tesknie za mieszkaniem w Polsce, kontakt z tymi kim chce mam na bierzaco, telefony tanie, zawsze wracam z Polski z wielka ulga:baffled:.
Agaa czy Ty jestes jeszcze lipcowka? bo ja sierpniowka;-)
maxin Kacperek jest w nursery class od pol roku, poczatki byly dla nas ciezkie jesli chodzi o rozstania, a teraz po prawie 3 tygodniach wakacji polecial do szkoly z usmiechem. Ma w klasie swoja pzyjaciolke najlepciejsza Wiktorke, polska dziewczynke, czuja sie z soba pewniej mimo ze Kacper mowi po angielsku. W naszym sasiedztwie duzo polskich rodzin, ale organizuje Kacprowi duzo zajec z angileskimi dziecmi zeby czul sie pewniejszy. Teraz chodzi na 6 tygodniowe warsztaty Big Foot Theatre. Ja jestem w area Sure Star wiec mam niedaleko centrum dla dzieci ponizej 5 roku zycia ktore organizuje fajne rzeczy i zapewnia program na kazde szkolne wakacje. Dobrze trafilam:-)

Tak się tą tęsknotą trochę po mężu zasugerowałam, który cały zeszły rok przepracował w Londynie w padając do nas na weekendy. A co do rodziny to "im cię mniej tym lepiej" tak kiedyś zdaje się mój teść powiedział niby żartem ;-) .
No nic, więc jak inni nie tęskią to ja też będę twarda :-) zresztą wyjeżdżamy, bo nam tu źle i tyle na dziś.

Miłej nocy

reklama
A ja troszkę tęsknię za moją rodzinką w Polsce, zwłaszcza za rodzicami, siostrą i babcią;-) , no ale ja już tak mam, lubię spędzać czas w moim rodzinnym domku w Pl.

Bambolinki dobrze , że zdecydowaliście się na wyjazd, jeżeli tam wam źle, może tutaj będzie lepiej:happy:

Agaa może poszukaj na stronie internetowej tego produktu, może tam będzie pisać:happy:

Do góry