reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamusie chcialam sie zapytac czy jest osobny watek dla przyszlych mam w uk lipiec 2014? Czy na tym watku wszystkie wszystkie piszecie?
To moja 4ta ciaza ale 1 w uk I jestem zielona jak tu w uk sie to odbywa ..planuje jutro umowic sie na wizyte do gp bo tak to podobno wyglada..dodam ze to moj 5 tydzien I 4 dzien :))
Pozdrawiam

reklama
Witam mamusie chcialam sie zapytac czy jest osobny watek dla przyszlych mam w uk lipiec 2014? Czy na tym watku wszystkie wszystkie piszecie?
To moja 4ta ciaza ale 1 w uk I jestem zielona jak tu w uk sie to odbywa ..planuje jutro umowic sie na wizyte do gp bo tak to podobno wyglada..dodam ze to moj 5 tydzien I 4 dzien :))
Pozdrawiam
Witaj i gratuluje ciazy:)))
Nie ma tu watku o jaki pytasz ale moze jest oddzielny z miasta, w ktorym mieszkasz:)
Masz dobre informacje, musisz najpierw isc do gp i jesli juz jestes zarejestrowana to umowisz sie na wizyte. Na wizycie pobiora krew i zbadaja mocz, cisnienie i ogolny wywiad.

Do gp, a oni juz ci powiedza co dalej:) Nie zdziw sie, z enie dostaniesz kartyu ciazy tak szybko jak w pl. Dostaniesz dopiero po 12tyg po pierwszym usg:)

Troszke sie juz nasluchalam jak to tu wyglada wiec domyslam sie ze ta opieka nie jest taka jak w pl :(
No damy jakos rade mam nadzieje :)

Ja tez chce chlopca:)

Do gp, a oni juz ci powiedza co dalej:) Nie zdziw sie, z enie dostaniesz kartyu ciazy tak szybko jak w pl. Dostaniesz dopiero po 12tyg po pierwszym usg:)
Widze ze kazde miasto ma kompletnie inna opieke bo ja umawiam sie bezposrednio do przychodni z polozna i ona automatycznie spotyka sie ze mna omawia caly przebieg kolejnych wizyt zaklada mi karte ciazy a w 8tyg umowila mnie na krew itp. a scana mialam umowionego juz zanim widzialam polozna tylko zglosilam ze jestem w ciazy i polozna sama mnie umowila - jestem z niej bardzo zadowolona konkretna babka :tak: a dlaczemu synek a nie kolejna Corcia :szok::-D

Ja "celowalam" w dziewczynke ale sie chyba w obliczeniach pomylilam hehehe.
Opieka nie jest zaciekawa w pierwszym trymestrze i sama sie o tym przekonalam ale kilka dni temu bardzo zle sie czulam i zadzwonilam do szpitala zapytac co robic to kazali przyjechac, a tam dokladnie mnie zbadali. naprawde bylam milo zaskoczona bo zrobili mi usg brzuszne, dopochwowe, badanie, pobrali krew i zbadali mocz, zrobili z 20min ekg maluszka siedzialam tam chyba z godz az nie upewnili sie, ze wszystko ok:)

reklama
ja tam nie nazekam na opieke tutaj mniej stresu,tylko nie zdziw sie jak na pierwszym spotkamiu z gp zada ci pytanie czy chcesz utrzymac ciaze czy aborcje. to normlane. i do 8 tyg nikogo wiecej twoja ciaza nie zainteresuje :tak:
ja juz jutro lece do polszy, ciekawe jak sobie poradze z podrecznym wozkiem dzieckiem i brzuchem,na ludzi nie licze ostatnio lecieli ze malo nas wiatr nie porwal jak kolo nas przelatywali w poszukiwaniu miejsca:-D
ale i tak mam priorytet to jak przejdzie nawet 20 osob to i tak cos znajde:-)

Do góry