asiamagic -Witam Cie,ja rowniez postanowilam rodzic w UK ..
Napisze jak to wyglada u mnie.. jak widac jestem w ponad 12 tygodniu ciazy, ok.3 tygodni temu widzialam sie z pielegniarka nie z GP,ktora tylko zmierzyla cisnienie i zbadala mocz..i od tego dnia w przeciagu tygodnia miala sie skontaktowac ze mna polozna,mija 2 tydzien i narazie cisza.Ja tez nie mowie biegle po angielsku,byl ze mna moj chlopak i tlumaczka,dowiedzialam sie rowniez ze na kazdym spotkaniu jesli bede tego potrzebowala,bedzie tlumacz,twoj M rowniez zawsze moze byc przy tobie.
Takze pierwsze USG powinno byc wykonane miedzy 12-14 tygodniem,pozniej co miesiac widzisz sie ze swoja polozna,drugie chyba jest dopiero miedzy 20-24,jezeli ciaza rozwija sie bez komplikacji.
Z ginem bedziesz miala stycznosc prawdopodobnie dopiero podczas porodu..nie wczesniej,bo to polozna sie tutaj toba opiekuje.
Nie powiem,ze nie martwi mnie takie dlugie oczekiwanie na wizyte..ale w 8 tygodniu wybralam sie na wizyte do PL przychodni..wtedy bylo wszystko ok,ale za samo badanie (USG dopochwowe),bo tylko to zostalo wykonane,zaplacilam 100 funtow,ale przynajmniej mam uwieczniona fasolke,bylo warto
Nic sie nie martw,bo jesli bedziesz czula sie dobrze,to po co jakies dodatkowe serie badan..?Sa te podstawowe i jesli z maluszkiem i mama jest ok to wiecej nie potrzeba.
To sa informacje,ktore posiadam ja
moze nie za duzo i nie za konkretnie,ale ja tez wczesna mama wiec wiedza tylko taka.
Pozdrawiam