reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Dziewczyny ratunku!!!
Moja Michaska stwierdzila, ze spanie w nocy to nuuuda!!! Budzi sie ok.12, 1 rano i jest gotowa do zabawy! Jak dam jej cycusia to milknie na momencik i po chwili zaczyna buszowanie po naszym lozku. Nie ma mowy by wsadzic ja do lozeczka bo wszyscy wliczajac okoliczne dzielnice wiedza, ze moja perla nie spi!!!! Juz sama nie wiem co robic, nie pije kawy, herbaty zeby nie dostarczac jej kofeiny w mleku. Dawalam jej troszke melisy do picia...na nic sie to zdalo!
Od ok. poltorej tygodnia chodzimy jak zombie!!!!Wiem, ze to nie jest bol brzuszka czy zabki, glod tez nie...brak mi koncepcji!
Jesli macie jakies rady to chetnie poczytam!
Przepraszam ze nie odpowiadam kazdej z osobna ale w dzien perla tez nie sypia WCALE!!!!! Nie mam kompletnie jak cokolwiek zrobic!

Pozdrawiam wszystkie Mamunie, nowe i "uzaleznione" :) gratuluje Fasolek!!!

Witam mamuski i ich perelki :-)

Boze , Nastusia od wczoraj ma MINI katarek :szok: Ale jak na nia przystalo, jest dzilena, pelna energi, a apetyt ma wiekszy niz kiedykolwiek :szok: Fakt ze w nocy wstalam do niej chyba ze 100 razy choc sama nie wiem dlaczego gdyz w nosku nie bylo zadnej wydzieliny, oddychala noskiem, choc czasem tak jakos CHRAPNELA jakby cos jej glebiej zalegalo... Stosujemy Sterimar, smaruje mascia majerankowa (ale po niej jakos dziwnie nagminnie trze oczy) i puszczam pare kroplek Olbasna nos na husteczke.

Powiem wam ze jestem przerazona tym katarkiem bo pierwszy raz jej cokolwiek dolega. Wiem ze to tylko katarek i jeszcze taki malutki a ja juz mam w sobie panike :sorry2:

Jutro chyba nie pojdziemy na szczepienie bo wydaje mi sie ze katarek to jedno z przeciwwskazan na szczepienie, jak myslicie ?

Mamuska - nie mozemy sie napatrzec z Nastusia na waszego szkraba.

Michaga - to chyba jakis okres w zyciu dzieci ze tak sie budza w nocy pelne energii. Ja ostatnio do mojej wstaje kilka razy dziennie bo tez buszuje w lozeczku i ciezko nam idzie powrot do spania. :baffled:

Dobra , lece... Buziole :-)

Witam !
Ja tez dopiero co dolaczylam do forum.i mam nadzieje ze poznam tu duzo ciekawych ludzi.Mieszkam od roku w angli .DOPADLA MNIEmala zgroza ,zalozylam sobie działalnośc (samozatrudnienie) a tydzień pozniej dowiedziałam sie że jestem w ciaży.Zastanawiam sie czy bedzie mi przyslugiwał urlop macierzynski platny ,może coś wiesz albo inni uzytkownicy na forum ,piszcie jak coś wiecie
dzieki .

Pewnie ze tak, pod warunkiem ze bedziesz pracowala wymagany okres czasu :))
Ja bylam w podobnej sytuacji, wlasnie niedawno skonczylam pobierac macierzynski ...

Witam się majowo:)

1952.gif

Witam !
Ja tez dopiero co dolaczylam do forum.i mam nadzieje ze poznam tu duzo ciekawych ludzi.Mieszkam od roku w angli .DOPADLA MNIEmala zgroza ,zalozylam sobie działalnośc (samozatrudnienie) a tydzień pozniej dowiedziałam sie że jestem w ciaży.Zastanawiam sie czy bedzie mi przyslugiwał urlop macierzynski platny ,może coś wiesz albo inni uzytkownicy na forum ,piszcie jak coś wiecie
dzieki .

zobacz watek: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f141/do-tych-co-dostaja-juz-maternity-allowance-13093/

Witam,
oj deszczowo się się zrobiło, dzisiaj zrobiliśmy krótki spacerek i gdybyśmy chodzili z 5 min dłużej dopadłaby nas niezła ulewa ...
Widzę że taka pogoda nie sprzyja forum :-p...
Spokojnej nocki życzymy

Czy ktos moze wie jak jest z ta sluzba wojskowa w PL? Chcialabym zeby moj synek mial rowniez obywatelstwo polskie ale gdzies wyczytalam ze potem moga go wezwac do wojska w PL. Gdzies juz o to spytalam (chyba na glownym forum- "rodzinki zza granicy") i ktos wyjasnil ze chlopiec z podwojnym obywatelstwem moze byc wezwany do wojska w kraju w ktorym mieszka no ale jaka jest regula jesli w kraju w ktorym mieszka nie ma obowiazkowej sluzby wojskowej?

Witam wszystkie forumowiczki wpadam sie przywitac i życzyc miłego weekendziku.ja czasami to już nie wiem jaki dzien.
Dzis w koncu ide do fryzjera,troche godzina późna (mam na 18)ale co zrobic jak sie nie ma z kim zostawic łobuziaków.dobrze ze chociaz sie zgodzili zostac tak późno i to w piątek.

mała19792 witaj na forum,

mamuskano twoj chrzesniaczek tez mial bujna czuprynke chyba to u was rodzinne.nie to co mój Natan trzy piórka ale Kolin ma geste włosy,
oj ten deszcz juz mi na nerwy dziala.ciagle pada a wyjsc z domu trzeba.zawsze jak zaporwadzam Kolina do przedszkola to musi padac.

Michaga to chyba taki okres bo u nas to samo.dzis w nocy isuadł w łozeczku i gryzł sobie pieluche tetrowa dopiero jak sie zrobila cała mokra to zaczał płakac i mnie obudzil.

małgorzatka jak mała przeszedł katarek,
no niestety wszystkich musi kiedys dopasc.a na co mieliscie szczepienie teraz.

MrsFwybacz ale nie wiem czy Ci już gratulowałam i zapomniałam albo dopiero teraz zauwazylam na suwaczku.
Gratuluje dzidziusia

jeszcze raz udanego weekendziku, buziaki dla dzieciaczkow pa

reklama
Do góry