reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

No pada i pada faktycznie. Ja Olga jestem tu 4 lata i tez mi pogoda przeszkadza :).

Dzisiaj za duzo nie poklikam bo do pracy na cale popoludnie smigam .

Milego niedzielnego popoludniowego lenistwa zycze wszystkim. I do zobaczenia jutro.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam pijawki i inne purchawki po raz kolejny.Widzę, że koleżanki jak co weekend zwalniaja tempo w pisaniu.No nic poczekam do jutra.

No, ale co ja widze ta jedna z najstarszych już wstała:-D:-D:-DDzień Dobry Piwonijko:-D

Emwu-czyli nie mam co liczyc na to że kiedś sie przyzwyczaję:eek:Miłego pracusiowania;-)

witam
ja wrocilam z marley parku wyciagnelam mojego kubusia i dopiero co wrocilismy pogoda kiepska ale co tam my z cukru niejestesmy a pospacerowac trzeba z lechem!!!
Amelia karmila mewy podlatywaly non stop niebaly sie bily sie o chlebek,tatus jadl kielbase z lidla a ja chclebek czosnkowy hahahaha
oki do jutra kobietki jestem bardzo zmeczona

dzien dobry
odmeldowywyuje sie z rana(czyli jestem usprawiedliwiona dzisiaj juz)
fajnie dzisiaj spotkanko nasz czeka,ja przyjade z justyna samochodem nie bede jechala luasem olgo 79 .ty nasza oso!!!
oki

Witajcie kobietki,

Mam na imie Aneta (rocznik 78) Jestem mama 3,5 - Franka i 2 -Julka. Mieszkamy w Stillorgan. W Dublinie jestesmy juz ponad rok.
Chetnie do was dolacze lub jesli dobrze pamietam wroce na łono forum:)

Zajrzalam tu dzisiaj bo szukam wszelkich informacji o pre-school w naszej okolicy. Moze jestescie juz troszke w tym temacie zorietnowane badz o tym rozmawialyscie wczesniej?

Pozdrawiam
A.

Kobietki a zdradzicie gdzie sie spotykacie? i kiedy?
No i jesli nie bylby to dla was jakis klopot to chetnie bym sobie do was dolaczyla:))))

Witaj quki!
Dzisiaj pustki na forum, bo dziewczyny spedzily pol dnia u Aine chyba.. Nie jestem pewna gdzie dzisiaj sie to odbyło :)

Ja tylko wpadłam sie zameldować i uciekam karmić syneczka mojego, ale mam pytanie, po jakim czasie Waszym maluchom odpadła pępowinka?
Mały ma juz tydzien, a tu dalekooo do konca cos mi sie zdaje, a ta pępowina baardzo mi sie nie podoba. Zakraplam spirytusem przy kazdym przewijaniu, ale widac, ze Małego to boli jak wpłynie głebiej :-( Jestescie w stanie polecić cos bardziej humanitarnego? :-(

p.s. jak tylko bede mogla sie lepiej przemieszczac tj. jak mi sie tyłek zrośnie, to ja bym sie tez na kawe wprosiła :cool2:

Manija, witaj:)))
u starszego synka pepowina odpadla po ok 2 tyg a u mlodego po 4 dniach:) nie zgadniesz od czego to zalezy:)
W obu przypadkach stosowalam waciki nasaczone spirytusem i nam to pomoglo.
W sumie druga metoda to takie cos fioletowego na "P" Piochtanina czy jakos podobnie ale nie polecam bo wszystko farbuje na fioletowo:/ i ciezko to sprac.

Jesli chodzi o pepuszek to ja pamietam ze siostra srodowiskowa jak byla na wizycie zwracala szcegolna uwage by dokladnie czyscic peuszek z brudow i nie bac sie podgiac go i wyczyscic pod spodem .. by nie zbieral sie tam brud (takie brazowa maz)

reklama
Witam znowu :)

Milo Cie poznac "quki" - szkoda ,ze wpadlas na forum dzisiaj a nie np wczoraj . Gdybys zagladnela wczoraj na 100% dzis pilabys z nami kawke a tak musisz poczekac do nastepnego razu :). Zapewniam Cie jednak ,ze spotkania sa bardzo czesto i zawsze ktoras na jakies sie zalapuje . Wlasciewie to nie wiem czy bylo takie gdzie wszystkieby sie pojawily. Chyba nie. :)

Ja tez jestem ze Stillorgan.

Do góry