reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

emwu-bardzo chetnie ja lubię eksperymentować:-D:-D:-DTylko, że obiecaj mi jedno będziesz bardzo delikatna:-D:-D:-D
Przepiekna z Ciebie kuleczka.Co ja bym dała, żeby tak w ciąży wyglądać.Nic tylko pozazdrościć.Zreszta co tu duzo pisać ładnem we wszystkim ładnie:-)
Co do ksiazki faktycznie jeszcze ją czytam.Juz prawie kończę.Nieststy tak to już jest, że nie mam kiedy.W ciągu dnia jestem z Igusią, a ona nie śpi.Więc zostaja wieczory, które ostatnio obfitowały w inne zajęcia.Więc w tym tygodniu ją dostaniesz Kochana-obiecuję:tak:

azabelka-jesli jutro tam trafisz to daj znać co i jak.

iggymama-no proszę widze, że mieszkałaś w Sandyford.Może orientujesz sie czy tu w pobliżu jest coś organizowane dla dzieciaczków oprócz tego co w Marley Parku?

Ostatnia edycja:
reklama
cześć Dziewczyny!
ja trochę zaganiana dziś i zmęczona, wiec dopiero co siadłam do kompa:tak:
Amelia2008 - ja mam tylko Wii sports i druga, gdzie są takie zręcznościowe- m.in wędkowanie,wiec chyba to samo
witam nowe "Forumowiczki"
my nadal na etapie szukania mieszkania lub domku, jutro nast. ale pomału już mam dość:wściekła/y:, a to dlatego ze mam wrażenie ze agentom nie zależy:no:
Olga79 - życzę Kochana wytrwałości i pamiętaj jaka będziesz laska jak skończysz i powiesz sobie było warto:tak::-D:-D:-D:-D:-D

86ruda też miałam trochę przerwy, później zaczęłam tu studia ale jak okazało się ze dzidzia w drodze. Praca full-time, studia full-time i ciąza full-time trochę mnie przerosło :-p
Ale to może dobrze ze tak sie stało, teraz jakoś daje rade i wszyscy happy :-)
Dziewczyny czy któraś korzysta z usług opiekunki albo sama w taki sposób zarabia? bo szukam dla młodego i zastanawiam sie ile opiekunce zaoferować jurków? Szukam mamy z dzieckiem chcacej dorobic (rozne godziny i dni) wiec nie gwarantuje pełnego etatu

iggymama ja się nie orientuję w temecie opiekunki, więc Ci nie pomogę:-( ale jak znam życie, to pewnie coś znajdziesz przez neta:tak:

A ja dziewczyny zapisałam się dziś na kurs angielskiego, muszę coś ze soba zrobić, bo sfiksuję:-D Zajęcia zaczynają się pod koniec września i odbywają się wieczorami:) Już się nie mogę doczekać-dla takiej zasiedziałej kury domowej to atrakcja na miarę wypadu w Himalaje, hihihii.

aine- i bardzo dobrze,ze sie wzielas i pojdziesz:tak::tak::tak:Najwazniejsze to nie stac w miejscu!!Poznasz nowe slowka:-), nowych ludzi-bedzie na peweno ciekawie!
Tez mam zamiar jeszcze przed lutym zrobic szybciutko certyfikat jezykowy:tak:Mus-przymus:-D

iggymama- niedawno byla dyskusja na forum gazeta ie (nie wiem,czy widzialas?) ile dac takiej opiekunce:confused:Czasami pomysly rodakow to porazka:baffled::szok:
Moja siostra czasem w wekkendy opiekuje sie 3letnim aniolkiem-Irolkiem:-D i dostaje 14e /h + Fiona placi jej za taxi w obie strony....Ale one sa przyjaciolkami :tak:
Najwazniejsze to znalezc odpowiednia i zaufana osobe,bo jesli jej bedzie zalezec tylko na tym ile dostanie za godzine, to... no,thanks!
A co studiujesz????Bo,co studiuje Paulina to wiemy.....

olga79- jemy sniadanko i lecimy tam;-)Woda sie gotuje i nie mam czasu- jak wroce to ci wrzuce te stronke z day spa:tak::tak:

Czesc dziewczynki kochane!
Chyba juz witalam wszystkie nowe mamusie, ale moge nie pamietac, wiec WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE!! :-D

A teraz lece na kawke. Buzka:-)

p.s. szybkie pytanie - czy to normalne, ze dziecko kilka dni przed porodem prawie wcale sie juz nie rusza? Ja wiem, ze Mlody ma malo miejsca, ale dzisiaj jak sie obudzilam to masowalam brzuch przez 25 minut zeby sie ruszyl leniuch jeden. Od wczoraj tak sciemnia...
:)

Dzien doberek.
Dzis planuje kolejny racowity dzien. Do tego mam pierwsza wizyte w irlandzkim szpitalu. Ciekawa jestem czy wogole mnie tam zauwaza :)

Manija - ja tam nie pamietam jak to jest z tymi ruchami przed porodem bo daaaaawno to u mnie bylo. Jestem natomiast jak najbardziej na biezaco z teoria. Dzidzius ma faktycznie malo miejsca ale mogl sie tez przestac ruszac gdyz obsuwa sie juz do kanalu rodnego i jest gdzies scisniety bidulek miedzy koscmi miednicy. W taki przypadku brzuszek tez powinien sie lekko obnizyc i powinno Ci sie duzo lzej oddychac. Mozesz tez czusc ucisk na kosci lonowe i w okolicach sromu. Nie wiekm ile taki stan trwa ale chyba kilka dni.
Jesli tak wlasnie jest to nie sadze ,ze wytrzymasz 2 tygodnie do porodu :).

Aniu - super ,ze sie zapisalas na kurs. Gratuluje meskiej decyzji :).

Olga - czytaj sobie spokojnie ksiazke. Wezme ja od Cienie po moim powrocie z Polski Czyli pod koniec sierpnia. Narazie wygrzebalam ksiazke "Maz" - Kuntza. Dostalam ja na swieta i zaczynalam juz 3 razy :). Teraz jestem w koncu w polowie i mnie wciagnela. Jesli ktos lubi tego autora moge pozyczyc jak skoncze.

Kawa jest pysznaaaa. :)

Czesc dziewczynki kochane!
Chyba juz witalam wszystkie nowe mamusie, ale moge nie pamietac, wiec WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE!! :-D

A teraz lece na kawke. Buzka:-)

p.s. szybkie pytanie - czy to normalne, ze dziecko kilka dni przed porodem prawie wcale sie juz nie rusza? Ja wiem, ze Mlody ma malo miejsca, ale dzisiaj jak sie obudzilam to masowalam brzuch przez 25 minut zeby sie ruszyl leniuch jeden. Od wczoraj tak sciemnia...
:)
Nie przejmuj sie tez tak mialam pod koniec,ze raz nawet spanikowalam,ze cos jest nie tak i mialam KTG;-)Zreszta wczoraj bylo tak deszczowo i moj maly w takie dni jak byl w brzuszku to praktycznie cale przesypial:szok:malo co sie ruszajac.Czasami pilam lodowata wode i jak poczulam kopniaczka bylo uff:-D

reklama
Dzieki wielkie na informacje dziewuszki!
Bardzo bym sie ucieszyla gdyby Maly sie urodzil kilka dni przed terminem :-). Zwariowalam kompletnie na pukncie tego szkraba i nie moge sie go juz doczekac!

Ruda ale sie masz dobrze z tym wyjazdem... W tym roku bylam w Polsce tylko raz, na poczatku roku, uswiadomic rodzicow ze beda dziadkami :-D
Na szczescie Polska przyjedzie do mnie juz za kilka dni w postaci siostry, a zaraz po niej Mama i Tata... Ale sie bedzie dzialo...

Aine ja tez gratuluje decyzji. U mnie jedyne co chce zrobic w najblizszym czasie to prawo jazdy, jeszcze w tym roku. Jak dojde do siebie to sie ostro biore na nauke (teorie).

Do góry