reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Witaj Aleksandra!
Ja nie mam za co sie gniewać, ba nawet pamiętnego dnia w sklepie w centrum wiało z mojej strony jak najbardziej pozytywnie ale niestety zostałam "zbyta"
;-)Miło cie zobaczyć po latach:sorry2:

reklama
Cześć Mamuśki.

Widzę, że pustawo dzisiejszego wieczoru, choć mamy nową mamusię na forum:-)
iggymama-miło mi, że dołączyłaś do nas:-)

Ja własnie siedzę sobie z mężusiem i spędzam miły wieczór.Igusia dziś poszła szybciutko spać.Czytanie zajęło nam tylko 30 minut, a nie tak jak zwykle godzinę.Nic dziwnego wykończyły ją dzisiaj huśtawki i zjeżdżalnie:-)

zuzy/mama-dziekujemy za dotrzymanie towarzystwa na placu zabaw:tak:
żabka -odbierz PM
aine-ciesze się, że już Ci lepiej:tak:
gosia-jesteśmy w zasadzie umówione:-)
ruda-wiesz może do kiedy jest to wesołe miasteczko?Dużo jest karuzel dla małych dzieci?
wiesienka-odpoczywaj Kobieto dopóki jeszcze możesz:tak:
barmanka-jak Twoje cycusie.Pomogło coś.Wiesz ja jeszcze sobie przypomniałam, że w Polsce były dostępne takie zioła na pobudzenie wydzielania pokarmu.Zresztą z tego co wiem bardzo skuteczne.Może tu tez cos takiego znajdziesz.Jakiś odpowiednik.Trzymam kciuki:tak:

Dobranoc Babeczki

Ostatnia edycja:
My tez juz od godzinki nie spimy,zaraz sobie zrobie kawke z mleczkiem,Olek bawi sie misiem i pilka.Dzisiaj na 14 do pracy-oj nie lubie popoludniowek.Witam rowniez iggymame i zuzymame.Ale wiucha dzisiaj!!!Wczorajszego grilla niestety konsumowalismy w domu,deszcz przegonil nas z ogrodka.olus jadl pierwszy raz karkowke z grilla i bardzo mu smakowala.Miesozerny i ziemniakozerny jak Tatus!!!

Dziękuje za miłe powitanie:-D
Widze ze wszystkie "kawopijące" wiec koniecznie musicie spróbować portugalskiej kawy z mojego hiszpańskiego espresso - pychotka:tak:
kawa i cosik do niej to moje małe słabości dnia codziennego:zawstydzona/y:

hejka
my też byliśmy na karuzeli w Bray (ale jakieś 2-3 tyg temu), synek oczywiście za mały, ale tato ze znajomymi się trochę pokręcił ;-) ja też weszłam na jedną, ale potem to żałowałam... bo myślałam że mi cycki urwie :baffled::baffled: to nie był dobry pomysł - wchodzić na karuzele jak karmi się piersią :no::zawstydzona/y:

witaj igyymama

aine super że wracasz do świata żywych. kochana gdybyś potrzebowała jakiś leków to daj mi znać, mam ich trochę w domowej apteczce :tak: więc jak coś to mogę użyczyć. mam nawet jakiś antybiotyk...

dziewczyny, bo to nie tylko zwracam się do aine, jakby któraś z was była chora i potrzebowała jakiś leków czy maści, to dajcie znać, chętnie wspomogę :tak:

Olga, nie wiem czy chodziło ci o te herbatki z Hipp, czy coś mocniejszego? Hippa pije co dziennie, a tych innych to nie piłam :zawstydzona/y: ja już nie wiem co mam myśleć o tym pokarmie, rano jest ok, najgorzej wieczorem... dziś np tak mi wkładki przemoczyło (po nocy) że aż pościel była mokra :zawstydzona/y: tylko ddlaczego wieczorem nie mam pokarmu?? echhhh

amelia my chcemy się wybrać na tą farmę :tak: mieliśmy nawet wczoraj jechać, ale jak zobaczyliśmy pogode za oknem to nam sie odechciało :baffled: może w następną niedzielę będzie lepsza :cool2:

Tak rzuciłam sie w wir pracy, studiów i matkowania ze net poszedł w odstawkę, :-)

Witaj u nas:-)Studiujesz moze na Portobello College???
Tez chcialam byc studiujaca mamusia-ale obudzilam sie juz po rekrutacji:baffled:Trzeba czekac....

Dobry den wszystkim:-D

Po wczorajszym spotkaniu towarzyskim uswiadomilam sobie jak ja dobrze po czesku rozumiem!!!;-):zawstydzona/y:
nebo-spatne se rikam ale vsechno rozumim:-)!!!!
No,ale jak sie pracuje na czeskiej granicy przez iles tam lat jako przemytniczka :)szok:) to sie ma ten talent lingwistyczny................

I mam dobra wiadomosc dla zainteresowanych- dostalam dokladna mapke dojscia na rytmike dla maluszkow w Marlay Park!!!Yes!:cool2:Dzis mielismy tam leciec,ale nam sie trochu zaspalo- ok 10 dopiero 2 pary nozek z lozka sie zwlekly.....

Ahoj!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć Dziewczynki

Ja właśnie skończyłam pić kawkę.To również i moja słabość:zawstydzona/y:

Dziewczynki właśnie trwaja przygotowania do bitwy z kilogramami.Od jutra dieta i siłowni.Trzymajcie kciuki:tak:.Psychika już odpowiednio przestawiona:-).Najważniejsze być gotowym na zrzucenie kilogramów:tak:.Będzie mi raźniej bo mężus też zaczyna:-D.Zreszta jeszcze jedna forumowa mama też będzie walczyć;-).

Słuchajcie za 3 miesiące wybije okrągła 30.Postanowiłam troszkę odbudować na nowo ciało, skóre i cały organizm.Zobaczymy co z tego wyniknie.W zwiazku z tym mam pytanie, ponieważ namiary na fryzjera już mam, choć normalnie mam sprawdzoną irlandzka fryzjerkę, to brakuje mi do kolekcji dermatologa i salonu piekności.Czy któras z Was jest mi w stanie kogoś sprawdzonego polecić:-).W Polsce wiedziałam gdzie się udać.W Dublinie owszem znalazłam kilka salonów, ale nie znam opinii na ich temat. Z dermatologami natomiast kiepsko.Chyba zwariowałam:szok:.No, ale cóż kiedyś trzeba się w końcu za siebie zabrać:tak:

aine -trzymajcie się.Wytrwamy:-)
barmanka -nie to nie były herbatki z HIPP-a.Były to zwykłe zioła kupione w aptece.Spróbuję się dowiedzieć nazwy.Co do nawału nocnego.To normalne.W dzień synuś pewnie je z cycusiów częściej niż w nocy.To dlatego wieczorem brak pokarmu.W nocy karmienia są rzadsze no i organizm się lepiej regeneruje podczas snu.Ja miałam podobnie.Nie wiem jakie masz przerwy w karmieniach, ale w takim wypadku musiałabyś mieć dłuższą przerwę przed karmieniem wieczornym.Wtedy powinno się wszystko wyrównać.Nie wiem czy Twój maluszek pije z butelki.Jeśli tak to w nocy wtedy kiedy masz nawał dobrze byłoby odciągnąc pokarm.Wtedy będzie on dodatkowym mleczkiem do wieczornego karmienia.Choć druga strona medalu jest taka, że gdy przy nawale nocnym zaczniesz odciągać to faktycznie będzie Ci leciało w nocy z piersi.Musisz sama wypróbować kilka metod.Nie wim czy cos pomogłam, ale próbuj.Może cos zadziała;-)
azabelka-Kobieto szybko dawaj mi mapkę:-) Czy wiesz dokładnie w jakich dniach i godzinach odbywaja się te zajęcia?

Ostatnia edycja:
Do góry