reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

barmanka79- dziekujemy jak cos to poprosze cie o leki ,troszke mam tych lekow swoich,a co do farmy to wnastepna niedziele niemoge mama moja odlatuje wiec smutny dzien bedzie
azabelka-wjaki wieku moga dzieci na rytmike bo ja bym chetnie poszla z Amelia
olga79-to jestesmy z tego samego rocznika tylko ze ja luty,ja diete bede stosowac jak mama pojedzie bo w zaden kostium sie niezmieszcze a w Portugalii woda z basenu wyleci jak we wrzesniu polece i sie nie odchudze mam miesiac czasu na zgubienie chodz troszke kg,

reklama
Witaj u nas:-)Studiujesz moze na Portobello College???

Nie na Portobello College choć bardzo bym chciała tu studiowac, ale nie mam co z młodym zrobic:no:
Studiuje w PL, a jak to wygląda chetnie opowiem jak dane nam będzie sie spotkać.
Jak jeszcze mieszkaliśmy w Sandyford codziennie bywałam w Marley Park, raz w tygodniu były zajęcia dla dzieciaczkow i "Story tell" a w soboty jest tam farm market gdzie samym probowaniem mozna sie niezle napchac:rolleyes2:
Azabelka napisz cos wiecej o tych zajeciach bo my bardzo chetni

Witam wszystkie kobiałki:)i oczywiście nowe mamusie-bo wczoraj zapomniałam:zawstydzona/y: mam nadzieję, że się zadomowicie i że niedługo się spotkamy:)
Barmanka,tak się zastanawiam ciągle nad tymi Twoimi problemami z laktacją....Gdzieś czytałam,że są w Dublinie tzw. szkoły karmienia, moze sprawdź to w necie?...W Polsce nie byłoby problemu, tam naprawdę w pordniach laktacyjnych dokonują cudów, ale nie wiem, jak jest tutaj:-(

Miłego dnia życzę wszystkim foremkom:-)

Dziewuszki,nie mam czasu; wiec tak expressem:
iggymama- ja juz nie raz (lecz dwa:-)) pisalam o tej rytmice w Marlay Park,ale jestes nowa i masz prawo nie wiedziec:tak:Maluszki graja na czym chca i spiewaja do tego:-D:-D (uuuu....),zajecia sa raz w tyg. bezplatnie (-podobno trzeba byc club member, czy cus-ale informacja nie jest pewna wiec musze tam sama na miejscu sie dowiedziec....)
Niestety osoba ktora tam posylala dzieciaczka jest na wakacjach w ....Mexico City! (och.....-to bylo zazdrosne westchnienie z mojej strony hi,hi) i mam informacje z drugiej (a jakze-czeskiej:-):-)reki).Zajecia odbywaja sie w GAA Club,przy wejsciu od strony Stillorgan:tak:

Ja tam sie jutro przelece chyba......

Natomiast jesli chodzi o food market- jestem od niego uzalezniona:shocked2: Prawie co sobote tam sie paletam miedzy straganami......

amelia2008-spoko,spoko Amelia w dobrym wieku-nada sie na zajecia:tak:

czesc dziewczynki.
Ale mialam pracowity weekend. Nie dosc ,ze do pracy szlam i w sobote i w niedziele to jeszcze mi si eporzadkow zachcialo. Dzisiaj postanowilam ponadrabiac sprawy urzedowe i rozne zaleglosci na ktore nigdy nie ma czasu. Tak wiec cale przedpoludnie spedzilam jezdzac po centrum. teraz wpadlam do domku, kanapeczki, herbatka i nadrabiam zaleglosci.

dziewczynki ja sie dopiero zwloklam z wyrka, jakies zatrucie czy grypa zoladkowa nas dopadla, masakra!!!:( zajrzalam tylko, zeby dac znak zycia , i się kladę
Oj, bidulko. Mam nadzieje ,ze juz lepiej i ze to nie ja przywloklam do Twojego domu to cholerstwo.
Ja juz bylam calkiem zdrowa.

gosia7267-no to mamy wspólnych znajomych:-D, dokładnie Peter i Marek ze mna pracują:-)
Tak równiez mamy obciete godziny.Ja przynajmniej teraz się wysypiam:tak:
Nasza Igusia ma juz 3 latka i nadal śpi z Nami.Też czasem myslę, że powinna juz spać osobno, ale co ja poradzę na to, że my lubimy Ją poprzytulać:tak:Uwielbiam zapach śpiacego dziecka:-)

To widze ,ze mamy tu zwarta grupe zawodowa dunnes stores. :) Danka 1 i Danka 2 :).
Co do spania z dzieckiem. Wiem jak to milo ale ja uwazam ,ze powinno sie spac osobno. Jest naprawde ciezko oduczyc dziecko spania z rodzicami. Dopiuki jest male to nie problem ale co zrobic jak ma 7 czy 8 lat...?

aine- wiem,wiem kochana :tak:Dobrze,ze juz Wam przeszlo!Ja leze, bo po tym Krzysia obiadku nie mam sily sie ruszac:szok::szok:Oj,macie co zalowac;-) hi,hi
Ale wstaje poooowoli,bo towarzystwo czesko-slowackie zaraz na kawke i lotki wpada:-D
Acha-wczoraj skonczylam a wlasnie ze tak! Lekka i przyjemna,ale daje duzego powera (wiesz o co chodzi:tak::tak: Oj,duzego!).Natomiast mimo wszystko nie dalam rady skonsumowac:sorry2: Kompletnie nie moj styl pisarski,fatalnie mi sie tych 20 stron czytalo-niecierpie takiego kobiecego belkotu......

a bez mloteczka cinko,cinko....ale dajemy rade:-):-)

A wlasnie aine, mialam pozyczyc sibie od Ciebie ksiazke Grocholi. Czy to nadal aktualne ??? :)

No - doszlam do konca. Jak sie Aniu czujesz?
Witam wszystkie mamy , ktore sie tu niedawno pojawily.
Tak jak obiecalam wstawiam zdjecie mojego bebenka. Zdjecie sorzed 2 tygodni. Teraz mi nikt nie chce zrobic nowego. :)

Taka sobie wlasnie kulka wyrosla. Teraz ciut wieksza.

reklama
Robilam porzadki w domu bo musze znalezc miejsce dla przyszlego clzonka rodziny. Musze wiec oproznic jedna szafe w , ktorej jest pelno nieuzytecznych rzeczy. Miedzy innymi dwie zapasowe koldry. Kupilam wiec dzisiaj w Pennym worki do przechowywania. Wiecie, te takie co sie z nich wysysa odkurzaczem powietrze i zmniejszaja objetosc przechowywanych rzecz. Zobaczymy jak dzialaja - bo tanie byly :). Jak sie sprawdza to Olga moge Ci podrzucic jeden jak dieta nie zadziala :) hi hi.

Do góry