reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

azabelka-ja sie niewpraszam ja kupilam mleko ty mozesz tez 6 przystankow do mnie przyjechaccccccccccccccccccccccccccccccccc
ruda-oki umowione jestesmy na 14 pod szpila

reklama
amelia2008- ja we wtorek do Ciebie przyjezdzam koniec i kropka:tak:.Dam znac o ktorej godzinie.Kupie Ci kawe-napisz jaka lubisz!

Hej,ma ktos jakas ciekawa i wciagajaca ksiazke po angielsku???????
Wstyd sie przyznac,ale ostatnio jak z ludzmi gadam to mi slow brakuje:zawstydzona/y:....

amelia2008-napisz mi czy masz expres do kawy to kupie sypana,a jak nie-to rozpuszczalna Carte Noire-arabica (ja taka pije:-)).Przyniose tez taka jakby smietanke do kawy-whipped cream Balleys'a- wszystkim polecam:-p:-pTo moje ostatnie odkrycie-kawka smakuje wysmienicie!

Cześć laski, ale pogoda! Też bym najchętniej sobie posiedziała z Wami na jakiejś pysznej kawce, ale z tej mojej wiochy wszędzie daleko...Tymczasem popijam sobie zwykłą parzuchę mieloną w Tesco:-p nie pamiętam nazwy, ale dobra nawet:)

Azabelka, z tym graniem na gitarze to było dawno i nieprawda:-D

Amelia, rzeczywiście duża ta Twoja księżniczka, moja Natalka jeszcze niedawno śmigała w tym różowym kombinezoniku! Dobrze, że chociaż kilka ciuszków pasuje:-)

Barmanka, mam nadzieję, że dziś samopoczucie lepsze....:-)

Olga pewnie odsypia po pracy, bidula...Tak jej się nie chciało wczoraj iść na nockę...

Aha, Azabelka, książki po angielsku mam tylko dwie-o fotografii i o winkach:-D Prawie nic nie rozumiem, jak czytam:zawstydzona/y: dziewczyny, cofnęłam się straaaaasznieeeee!!!! nie kokietuję, naprawdę zapominam języka w gębie i słówek!!!!A Ty Azabelka pewnie przesadzasz, jestem pewna, ze spikasz jak lokals;)

Wszystkim Wam życzę miłego dzionka!:-)

Dziewczyny ratunku!!
Moje dziecko zjada mi zęby!!
Mam tak slabe, ze ukruszyla mi sie dzisiaj dolna szostka!:-( I to dosc solidnie...:unsure:
Ktora ma w zanadrzu zdolnosci dentystycze?? Przyznawac sie zaraz!!
:-):-)

Albo poleccie chociaz jakiegos sensownego dentyste...

Azabelka ja mam gdzies jakies ksiazki po angielsku, ale nie wiem czy polecam, bo jeszcze ich nie przeczytalam :nerd:
Pozyczyc oczywiscie moge, bo nie zapowiada sie, zebym miala czas na czytanie w najblizszej przyszlosci ;-)

A kojarzycie moze te polska biblioteke na Talbot Street? Jest jeszcze czynna? Pytam, bo zalegam im z oddaniem 3 ksiazek od roku :ninja2:

Barmanka trzymaj sie kochana!

manija-z zebem to Ci nic nie poradze-nie mam bladego pojecia:confused:
Dobrze,ze to 6 a nie 1!!A ksiazka jak interesujaca-to uprasza sie o przyniesienie jej na Zlot:happy2::happy2:
p.s.
Musisz wpasc,bo ja mam prezent dla Franiciszka-siostra kupila mi w Wenecji sliczniutka bluzeczke dla malego-ale...on sie w nia juz nie zmiescil:baffled:

A teraz cos na rozchmurzenie w to pochmurne popoludnie:
1wi8wj8[1].jpg

Cześć Kobietki.
Tak jak aine napisała odsypiałam po pracy.Rano o 5:20 zrobiłam sobie gorącą kapiel w pianie.No i po tej kapieli tak dobrze mi się spało, że dopiero jakieś 30min.temu wstałam:szok:Mąż ma wolne t.o mogłam odespać.
Widzę, że dla azabelki nie problem przyjechać do amelii2008 na kawkę 6 przystanków, ale 7 to już cały wyczyn :p;-)
barmanka - trzymaj się, los juz taki jest.Pamietaj jednak o jednym, że zawsze po pochmurnum dniu wychodzi słońce;-).Więc głowa do góry.Co do pokarmu.Słuchaj musisz mysleć o dziecku i się odstresować.Wtedy mleko powróci.No i jeszcze wiem, że pomaga picie bawarki.
azabelka - kobieto teraz juz musisz kiedys tez mnie odwiedzić.Wprawdzie ekspres do kawy mi się zepsuł, ale Carte Noire stoi w szafce:tak:.Pijam ta sama kawę i zdradzę Ci w sekrecie że smietane Baileys'a też znam;-)Co do książek wiem, że mój mąż ma ksiazki po angielsku w wersji komputerowej, ale nie wiem czy coś Cię zainteresuje.Zapytam co ma i Ci napiszę.
amelia2008-mam nadzieję, że pamiętasz o jutrzejszym dniu bo nikt inny się nie zdeklarował.Pewnie męzusiowie maja wolne i dzewczynki z Nimi spędzają dzień.
O której będziecie?
aine-wcale nie jest tak daleko.Wiem, wiem Natalka.Nic się nie martw jeszcze chwilkę Natalka podrośnie i Ty tez bedziesz smigać na kawkę:tak:Do mnie od Ciebie to tylko kilka przystanków autobusowych.Więc będę cierpliwie czekać:-)
manija-ja nieststy chyba Ci nie pomoge.Miałam to szczęście, że wszystkie ząbki zrobiłam w Polsce.Jednak dobrze znać również tutaj dobrego dentystę.Chyba wiem gdzie mogę się zapytać.Jesli się czegoś dowiem dam Ci znać.Postaram sie zrobić to jak najszybciej.
ruda- gdzie to się wybierasz, że paszport odbierasz:-)tak jakos się zrymowało:-)

Słuchajcie, a co z emwu.Szczerze mówiąc myslałam, że juz powinna wrócić.

Dobra Babeczki ide pic kawke i spedzać czas z rodzinką.Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zabijcie mnie, ale ja chyba nie bede mogla wpasc w niedziele:-(.
Jako, ze mamy bank holiday weekend a Norek ma 3 dni wolnego, a ja nadal jestem w jednym kawalku, mezu wymyslil jakas tajemnicza wycieczke w nieznane i nieobadane irlandzkie zakątki..

Azabelko kochana jestes z tym prezencikiem dla Mlodego, ale sama widzisz...
:nerd:

Olga bylabym niezmiernie wdzieczna za jakies info. Jesli nic nie znajdziesz to ostatecznie pierwszy lepszy denstysta to tez dentysta- nie bede wybrzydzac jakby zaczelo bolec :)
Pogrzebie po forum jeszcze.

P.S. Brytyjscy naukowcy odkryli że łańcuch DNA kobiety jest bardzo zbliżony do ludzkiego...

:nerd:

Ostatnia edycja:
Do góry