reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Dziewczynki ja wróciłam dopiero teraz i czytam co tam słychać.
Co do tych przenosin zgadzam sie, ze temat jest już nudny!!!!W poruszonej kwestii będę troche przekorna bo mnie chyba sie nie za bardzo widzą te przenosiny:baffled:.Tym bardziej, że Nas jest więcej i jesli tamte mamuśki chca dołączyć do Nas to prosze bardzo.Przeciez my przyjmiemy każda nową mamuske z otwartymi ramionami:tak:.Przede wszystkim musza to byc kobitki, którym chce się poklikiwać!:angry:.Dobra koniec pitu pitu na ten temat.Jak zadecyduje wiekszośc tak będzie:tak:.Wiecej na ten temat juz nie chce mi sie pisać i kropka.:no::-)Jeszcze jedno zanim zdecydujecie najpierw tam zagladnijcie.Może by im jednak zaproponować, że te które chca przenosza sie do Nas.To tyle.Teraz już serio koniec i kropka:tak:

ruda - z tego zo pamietam to małym dzieciom nie daje sie szczawiowej.Tylko nie wiem do którego roku życia.Wiem, że sa w niej szczawiany nie wskazane dla małych brzdaców.Tylko podkreslam nie wiem do jakiego wieku.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki ja dzisiaj się bardzo ucieszyłam.Dostalismy rzadową informację na temat bezpłatnych przedszkoli, które są wprowadzone od stycznia 2010roku.Powstał nowy program rządowy dla wszystkich posiadających dzieci bez wzgledu na ich zarobki.No i Igusia sie załapała, ponieważ dotyczy to wszystkich dzieci urodzonych pomiedzy 1 marca 2005roku, a 30 czerwca 2006roku:-):-):-)

Olga, to świetna wiadomość!!!:-):-)

A ja mam pytanie do ciężaróweczek, które będą w niedzielę na zlocie: mam do oddania książkę "Pierwszy rok życia dziecka", może któraś ma ochotę poczytać? a może już macie? Uważam , że książka bardzo pomocna i fachowa, a jednocześnie przystępnym językiem napisana.Mnie już niepotrzebna, bo nie planujemy następnej dzidzi:-)

Aha, sekretareczko Ruda;) dopisz pani do tabelki moją siorę, Justyna, pseudo Kurczak:-D Nie wiem, jak przyjdzie ubrana, więc napisz, ze przyniosę ją w klatce:p hihi

Ostatnia edycja:
amelia2008- prawie w kazdym polskim sklepie mozna kupic moja droga papieroski spod lady:tak::tak:

olga79- Eee...to my sie do panstwowego przedszkola nie zalapiemy:baffled:!!Poczekamy az moja siostra skonczy montesorii college i otworzy swoj creche:-DA daj linka tej strony?

aine-cos mi sie obilo o uszy,ze Ty kochana z klimatow dzieci kwiatow???:confused:
No wiec zbliza sie 40rocznica Woodstock!!!!Cos z tym trzeba zrobic!;-)

Ide spac i tak mi sie przypomnialo:

Na chodniku kwiatek nie wyrosnie,ale hippis wyspac sie moze!

- to cytat z Biblii Hippisow:-D

See u.

Azabelka, a to znasz:
Pyta hippis hippisa:
-"Stary, nie widziałeś moich skarpetek?"
-"Widziałem, stoją na parapecie...'

Albo jak 2 hippisów spotyka księdza z kulejącą i obolałą nogą, pytają
-"Bracie, co ci się stało w nogę?"
-"Pośliznąłem się na mydle i uderzyłem o wannę"-odpowiada księżulo.

Ci patrzą na siebie spod byka...
-E, ty, co to jest mydło?
_A skąd mam wiedzieć, niegdy nie byłem w kościele...!

ps. ja się myłam:p

aaaa, dziewczynki, ogłoszenie o książce już nieaktualne, jedna z mamusiek się już zgłosiła, z przyjemnością oddam w jej ręce:) była pierwsza hihih.

Ostatnia edycja:
hejka, u mnie nadal nie ciekawie:-:)-( i niestety nie zanosi się na zmianę na lepsze. chyba mi tylko pozostało modlić się do Boga o poprawę losu, bo już tylko na cud moge liczyć:baffled: nawet nie mam siły pisać, a co dopiero formułować jakieś sensowne zdania :zawstydzona/y: jestem tak strasznie zawiedziona tym co zrobiła moja najbliższa rodzina że nawet nie zdajecie sobie sprawe jak bardzo :-:)-:)-( już mi nawet złość przeszła.. ale ten posmak goryczy w ustach pozostał:zawstydzona/y: i powiedzcie mi dlaczego w życiu tak jest że nie schrzani się jedna rzecz, tylko jak się wali to wszystko naraz :szok::szok: ja już po prostu nie mam siły :-(
przez cala ta stresowa sytuacje mam malo pokarmu w piersiach:-:)-(synek glodny a ja nie wiem co robic, jem sporo, sporo pije, rozne herbatki na laktacje, karmi.. nic nie pomaga :-:)-(

Olga dzięki za słowa otuchy i za możliwość wygadania się.. choć przyznam szczerze że jedynie o czym maże to znieczulenie się % i wypłakanie się do poduchy :zawstydzona/y:
bardzo ślicznie ustroiłaś talerz z przystawkami, aż mi ślinka pociekła :sorry2: wszystko tak ładnie wyglądało..na prawdę powinnaś restaurację otworzyć :tak::-D
jeszcze raz dziekuje za linka ze to miejsce do zabaw które jest obok twego domku, choć wyzytałam z niego że wpuszczane są tam dzieci od 6mc, więc musze jeszcze troszke poczekać. ale na zdjęciach wygląda bardzo fajnie :tak:

mój mężuś też gotuje i to bardzo smacznie (kurna - on gotuje lepiej ode mnie :szok:), ale niestety nie ma głowy "do wystroju":no:.

manija świetne zdjęcie, ja poporszę o takie taśmy ;-) teraz w sumie mi nie potrzebne, ale przydadzą się na przyszłość :-D

jeśli chodzi o połączenie wątków, to ja już się kiedys wypowiedalam.. jestem za... a to dlatego ze na dublinskim nic sie nie dzieje i fajnie byloby go rozruszac, moze inne mamy sie przylacza, jak beda mialy ochote.
przy czym mysle ze fajnie byloby polaczyc oba watki ale rownoczesnie przy tym zmienic nazwe :tak::-) ja niestety nie jestem dobra w wymyslaniu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale podoba mi sie to co dziewczyny zaproponowaly :tak:
zreszta... nazwa i tak jest nie wazna, wazne by bylo milo i sympatycznie ;-)

Amelia - czy znalazłaś ten sklep z wędlinami na wagę? ja widziałam taki sklep w centrum, ale to stoisko do wędlin na wagę było dopiero w budowie i nie wiem czy juz funcjonuje :sorry2: mąż jeździ do centrum na zakupy, i zawsze zapominam się go zapytać :baffled: nie pamiętam nazwy ulicy, ale to jest jak od szpilki skręcisz w lewo i idziesz do Jervisa, i dalej idziesz prosto aż do skrzyżowania, skręcasz w lewo, ten sklep jest po jakiś 5 minutach na pieszo, po lewej stronie.

Olga , aine - bo chyba z was tu największe kucharki co;-)? - czy gotowałyście kiedyś młoda kapustkę? czy moglybyscie podać przepis? no tak mnie ochota naszła że chyba jęzor mi do .... wiecie gdzie... ucieknie ;-) a może inne mamusie też napiszą jak ją ugotwać? dajecie boczek? cukier? ocet? na intenrecie jest tyle przepisów.. a ja bym chciała cos sprawdzonego :tak:

to ja zmykam, ide sie położyć, choć nie wiem czy będzie dane mi zasnąć...
paaa

witam dziewczynki,ja znow pobodka o 5rano

olga79- swietnie ze sie Igusia zakwalifikowala do tego przedszkola .tylko czy ona bedzie chciala tam zostawac?moze sie szybko zakfalifikuje

barmanka79 -dzieki za informacje wiem gdzie jest ten polski sklep,pojde tam,dzis, powodzenia ci zycze i zeby ci sie wszystko ulozylo,rodzina to skarb.

aine -dziekuje za ciuszki,moj kuba nieodczytal smsa i byl w szoku jak rafal dawal mu ta torbe,i malo co sobie pogadali hihihihih

azabelka -ty hipisko kupilas juz mleko?do kawki?

ruda-idziesz dzis do centrum?na kawke ta dobra?

reklama
aine-swietnie wczuwasz sie w klimat:-D:-DNie mow mi,ze jeszcze grasz na gitarze????!:cool2:

amelia2008-rozumiem,ze znowu sie wpraszasz na kawke?:-)Kobieto-6przystankow autobusem,juz dawno temu powinnas tu zajechac:angry:

Do góry