reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

olga79-pamietam o jutrzejszym spotkaniu ,dzis padal deszcz i niepojechalam do centrum wiec jutro pojade hahaha a do ciebie niewiem na ktora bede ,(15)wolalabym jakos w tyg przyszlym wpasc ale juz niemoge chyba sie wykrecic co ???????
azabelka-niemam expressu jeszcze sie niedorobilam ,mam kawe fusiasta kawe maxwel polska i rozpuszczalna jacobs,a takiej jak ty pijesz to niemam i smietanki tez niemam bo ja dodaje mleko zwykle do kawki ,
aine-ty tez moglabys podjechac do olgi masz pare przystankow nawet blizej odemnie
p.s.
mizerie robie sobie na obiadek i porczopsy hehehe
pogoda do bani spac sie tylko chce ciagle mysle ze to dzisiaj sobota

reklama
No wlasnie:
emwu- gdzie TYYYY????!!!!!!Dojedziesz na Zlot?

olga79-ja to chcialam w te sobote do Was dobic:-)-ale samochod sie popsul
(i to nie na zarty:baffled:).....
Ksiazke po angielsku to chce do reki-zeby na hustawkach mozna poczytac itp.No,ale jak nikt nie ma t sie do jakiegos ciucholandu przelece-pelno tam tego:tak:
A dojechac do Ciebie moja droga mozna linia 75??Jak mi znajdziesz na ktorym przystanku wysiasc i gdzie lezc-to w nastepnym tygodniu moze wpadniemy:confused:Albo Wy w te strone,co??

manija- ja juz dawno temu pewna bylam,ze lancuch DNA kobiety jest taki sam jak ludzki- a oni dopiero teraz do tego doszli???:sorry2:
... a Franio wenecka bluzke ma juz zaklepana;-);-)Przy najblizszej okazji:tak:

aine-ty tez moglabys podjechac do olgi masz pare przystankow nawet blizej odemnie

Yhy, mogłabym, tylko spróbuj sobie wsiąśc z Natalką do autobusu, to zrozumiesz:-D Ona mi nawet z wózka na spacerze wychodzi i ryczy...Parę dni temu wpadłam na pomysł, zeby z nią się przejechać, na co Rafał:"Zapomnij, przecież ci nawet nie da biletu skasować..". Taka jest smutna prawda dziewczyny...

Póki co to Wy musicie do mnie wpadać, nie macie wyjścia:-p:-)

Aine- widocznie córa juz wie, ze dublinskie autobusy to dziadostwo na kolkach..
Jak czekasz to nie ma zadnego, a pozniej przyjezdzaja 3 naraz i jada puste jeden za drugim:dry::dry:

amelia2008 nie ma sprawy, możemy jutrzejszy dzień przełożyć.Tylko daj znac.Jesli wolisz przyszły tydzień to mnie tez odpowiada.Zresztą azabelka pisała że w przyszłym tez mogłaby nas odwiedzić.To może we wtorek przyjedziecie razem do mnie Kobietki:tak:azbelka takkkkk 75 dojeżdża do mnie.Dokładnie Ci napiszę gdzie się zatrzymuje tylko musze sprawdzić bo nie wiem, który to przystanek czy koło Luasa czy na Kilmacud Road.No, a aine doskonale rozumiem, tak jak już wicie przezywałam to samo z Igą, ale teraz to pierwszej klasy mała podrózniczka:-)aine Ty tez tego doczekasz, a ja Cię znów na 200%odwiedzę:-) manija ja akurat podróżuje głównie miejskimi srodkami lokomocji.Jesli poznasz dokładnie co i jak wcale nie wygląda tutaj to tak źle.Codziennie gdziś jeździmy jesli pogoda odpowiednia.I są to wszystkie rodzaje transportu Dart,Luas,Dublin Bus.Wiesz mi, że zapuszczmu się z Igusią dosc daleko.Zawsze docieramy na miejsce i nie przypominam sobie równiez zeby był problem z powrotem.Choć przyznam Ci racje, że czesto autobusy jeżdża jak chcą:-)

Ostatnia edycja:
Zapomniałam na śmierc o tym przepisie na młoda kapustę z boczkiem.Juz sie poprawiam i podaję.
Kroimy młoda kapustę i lekko ją obgotowywujemy.W rondelku smazymy pokrojony w kosteczkę boczek z cebula.Najlepiej usmzyc go na smalcu.Ja kupuje chudy boczek w zasadzie samo miesko z odrobina tłuszczyku i dlatego smaże go własnie na smalcu.Następnie dodaję kapuste do usmazonej cebuli z boczkiem i dalej duszę, az kapusta zupełnie zmieknie.Na koniec sprawdzam czy jest słona i w razie potzrzeby dosalam i dodaje pieprzu.Na sam koniec dodaję równiez odrobine masła i swiezy pokrojony drobno koper.
Znam równiez wersje ze śmietaną i zasmazka, które dodaje sie na koniec duszenia.Tez rewelacyjna sprawa.

Życze smacznego.

Ostatnia edycja:
aine [/B]doskonale rozumiem, tak jak już wicie przezywałam to samo z Igą, ale teraz to pierwszej klasy mała podrózniczka:-)aine Ty tez tego doczekasz, a ja Cię znów na 200%odwiedzę:-)

Wiem, ze odwiedzisz, nawet na 300%-i bardzo mnie to cieszy:-)

aine - bardzo mnie to cieszy, że zdajesz sobie z tego sprawę :-D

azabelka -ja chyba tez mam cos z pamięcią.Pytałas o link do tej strony o przedszkolach.Ja dostałam pisemko do domu i nie ma tam żadnego odnośnika.

reklama
czesc dziewczyny,
ja mialam dzis jakis kryzys rano w pracy przez ta pogodę ale na szczęście przeszło,:-)Jesli któraś jest chętna to mam do oddania folie przeciwdeszczowa na wozek - tylko zaznaczam na wozek z przekladana raczka, do tego ktory kupilismy nie bylo w standardzie i okazalo sie ze nie pasuje( tak wlasciwie to kupila mi kolezanka w PL, napisalam jej dokladnie jaka ma byc- nawet podalam strone w ktorym sklepie i jaka kupic to kupila nie taka jak trzeba:szok:), fajnie ze tak mozecie sie umawiac - moze jak urodze to bede mogla dolaczyc sie czasami, jak na razie pracuje i chyba do 18/09 kiedy to odejde na urlop a potem macierzynski,,
co do zmian to ja proponuje niech annineczka(moderator) poin.na stronie i niech dziewczyny ktore chca przylacza sie do nas przy zmianie nazwy,

Do góry