reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
Wrzucam zdjecia budynku,ktory mnie w nocy nawiedza:szok:
Dzis oczywiscie tez tam biegalam po korytazach i krzyki slyszalam....Uf,kiedy to sie skonczy????

Zdjecia zrobine idiot-kamerka,wiec moga nie oddawac w pelni piekna architektury tego budynku.Dla zainteresowanych jego przeszloscia-link podalam wyzej;-)

Ja co prawda znam sie jedynie na ludowej architekturze drewnianej-ale oczom nie umkna piekne wykonczenia na poddaszu....Dodam,ze obok jest Giraffe utrzymane w tej samej stylistyce architektonicznej.

po wyjsciu z klatki...

DSC06436.JPG

wejscie na osiedle
DSC06429.JPG

Tych oltarzy jest kilka
DSC06436.JPG

Jesli ktos chce obejrzec z bliska-zapraszam:-)

Lece,bo szykujemy sie na spacerek............

Załączniki

• DSC06430.JPG
    DSC06430.JPG
    28,1 KB · Wyświetleń: 88
  • DSC06431.JPG
    DSC06431.JPG
    22,4 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnio edytowane przez moderatora:
azabelka a powiedz mi czy ten budynek można zwiedzić od środka? albo czy można wejść na plac i z bliska pozwiedzać?
śliczny budynek... uwielbiam takie coś.. można patrzeć i patrzeć.. no i fotki z takich miejsc prezentują się bosko :tak:

Witam Mamusie.Pewnie Wszyskie już po śniadanku i po kawce.Ja właśnie się zabieram do picia latte.Oh Azabelka poczytałam, pooglądałam i zapewne nie będę dziś spała:-)A tak na poważnie bardzo ciekawa ta szkoła, warto poczytać o niej.Ja na architektórze się nie znam, ale gołym okiem widać, że to cudo.Straszne cudo.Mój mąż z racji tego, że to poniekąd jego dziedzina, a już napewno zainteresowanie przyjedziemy może w przyszłym tygodniu popodziwiać ten budynek.Azabelka schadzka w końcu się udała?:-)
Barmanka79 -bardzo przepraszam, że nie na napisałam.Już sie poprawiam.Tutaj tyle się dzieje, że można czasem coś przeoczyć:-)Farma nazywa sie Airfield.Wejdź na ich stronkę wpisując ich nazwę i tam wszystkiego się dowiesz.Za Igusie nic nie płaciliśmy, z kolei za osobę dorosłą 6 euro.Czas przebywania nieograniczony.
Amelia 2008 -dziękuję za miłe słowa, z Ciebie jest również bardzo sympatyczna dziewczyna:tak:
Dziś spotkanie z Aine:-):-):-), a jutro w większym gronie:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Uff...ale dzis znowu parno...
Nabiegalam sie za babelkiem po placu zabaw,w swoim zywiole byl-bez skarpetek i na czworaka:-D

Jesli chodzi o Loreto Abbey House (ta stara szkola), to o ile sie nie myle od 1999r jest zamknieta.Absolutnie nie mozna sie tam dostac,bo-jest zamknieta:no:
Tylko z zewnatrz mozna podziwiac.Nawet w roznych przewodnikach o niej wspominaja- jako o perelce architektury,ale niestety nie do zwiedzania,a szkoda...Duzo nowych okien jest powstawinych i wcale nie wyglada na ruine!
Dziwna historia,taki olbrzymi budynek (z 3oltarzami!!!!) a zamkniety po 247 latach uzytkowania....:confused:

Jak czytalyscie n/t to wiecie,ze firma ktora go wykupila (14mln euro:shocked2:) zbudowala nasze apartamenty-wlasciwie sa na terytorium szkoly i kazdy z nich nosi nazwe waznej dla collegu osoby.

Piekne to jest za dnia,ale wieczorami jak sie sciemnia......:baffled:
Na szczescie nie mam widoku z okien na ten budynek,tylko na sliczne jeziorko z kaczuszkami....ktore budza sie wczesnie rano i sie wydzieraja:dry::dry:

Oczywiscie zapraszam w odwiedziny wszystkie chetne:-)

Cos tam wstawie na obiad i wroce.

azabelka ja pewnie też bym nie mogła spać bo lubie sobie wkręcać różne straszne rzeczy:happy2:
Może się troche przedstawie chociaż ciężko pisać o sobie;-)
Pochodze z okolic Zielonej Góry, a mój małż Z okolic Płocka gdzie stawiamy nasz piękny domek;-):tak:Wymaga jeszcze wiele wkładu więc na powrót do Polszy się nie zapowiada. Mam 27 lat, 10cio miesięczniaka i dwa lata starzu mażeńskego(jak to poważnie brzmi) Mąż jest tu od 5ciu lat a ja od 3 Mieszkamy na Sandyford koło Bacona.Pracuje w wolnych chwilach sprzątając domki:dry: ale zastanawiam się nad pracą na nocki( tu mnie troche Olga zainspirowała). Cierpie na chroniczny brak czasu nawet jak się nudze to porzytecznie np przy prasowaniu :-D Uwielbiam morze, nie cierpie spacerów(chyba że w miłym towarzystwie:-)) I to chyba wszystko:happy2: Miłego dnia i udanego spotkania, może się kiedyś na jakieś załapie:sorry2:

Popieram 86ruda- trzeba zajac sie wreszcie nazwa!!!!

moniap1982- Twoj mlody w zblizonym wieku do mojego-musimy koniecznie sie spotkac!!!

aine i olga79 juz razem na kawusi pewnie...Napiszcie jak dziewczynki zareagowaly na siebie?
Aine- Ty strasznie daleko...ja odpadam w piatek- mnie takie odlegloscie autobusem z Kacperkiem przerazaja:sorry2:

Ale mam inna propozycje- weekend 25-26lipca:
My na pewno gdzies bedziemy;
1 festival w Bray (Krzys-niespelniony pilot)
2 festival w Dundrum na Airfield (world music,bebny-dla mnie:-))

A Wy???????????

A, i jeszcze apropo public relations mojej okolicy:tak:

DSC05904.JPG

DSC05929.JPG

DSC05932.JPG

DSC06435.JPG

Tj. moj ukochany park do ktorego mam 15 minut wozeczkiem...Tam tez duzo sie dzieje:-)
A zielen piekna i bujna!

86ruda- no to dojedz jakos do O'Conell, wsiadz w autobus nr 16-zatrzymuje sie pod brama mojego osiedla-przy tej szkole;-)!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Olga - dziękuje za namiary, na pewno wybierzemy się tam w najbliższym czasie :tak:
lubimy zwiedzać takie różności :-)

azabelka - wielka szkoda że nie można zwiedzić tego budynku, albo chociaż wejść na placyk :-(...
piękną masz okolice kochana, śliczna naprawdę, jest gdzie pochodzić na spacerki.
a powiedz mi (bo ty pisałaś mi o tym festiwalu w Dundrum) on jest tego samego dnia samoloty w Bray? bo samoloty są w niedzielę 26.07...

a ja kochani się z Wami jednak nie spotkam :-:)-(
na śmierć zapomniałam że jutro mamy szczepienie juniora :baffled::sorry2:

Do góry