reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
Wrzucam zdjecia budynku,ktory mnie w nocy nawiedza:szok:
Dzis oczywiscie tez tam biegalam po korytazach i krzyki slyszalam....Uf,kiedy to sie skonczy????

Zdjecia zrobine idiot-kamerka,wiec moga nie oddawac w pelni piekna architektury tego budynku.Dla zainteresowanych jego przeszloscia-link podalam wyzej;-)

Ja co prawda znam sie jedynie na ludowej architekturze drewnianej-ale oczom nie umkna piekne wykonczenia na poddaszu....Dodam,ze obok jest Giraffe utrzymane w tej samej stylistyce architektonicznej.

po wyjsciu z klatki...

DSC06436.JPG

wejscie na osiedle
DSC06429.JPG

Tych oltarzy jest kilka
DSC06436.JPG

Jesli ktos chce obejrzec z bliska-zapraszam:-)

Lece,bo szykujemy sie na spacerek............

Załączniki

• DSC06430.JPG
    DSC06430.JPG
    28,1 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC06431.JPG
    DSC06431.JPG
    22,4 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnio edytowane przez moderatora:
azabelka a powiedz mi czy ten budynek można zwiedzić od środka? albo czy można wejść na plac i z bliska pozwiedzać?
śliczny budynek... uwielbiam takie coś.. można patrzeć i patrzeć.. no i fotki z takich miejsc prezentują się bosko :tak:

Witam Mamusie.Pewnie Wszyskie już po śniadanku i po kawce.Ja właśnie się zabieram do picia latte.Oh Azabelka poczytałam, pooglądałam i zapewne nie będę dziś spała:-)A tak na poważnie bardzo ciekawa ta szkoła, warto poczytać o niej.Ja na architektórze się nie znam, ale gołym okiem widać, że to cudo.Straszne cudo.Mój mąż z racji tego, że to poniekąd jego dziedzina, a już napewno zainteresowanie przyjedziemy może w przyszłym tygodniu popodziwiać ten budynek.Azabelka schadzka w końcu się udała?:-)
Barmanka79 -bardzo przepraszam, że nie na napisałam.Już sie poprawiam.Tutaj tyle się dzieje, że można czasem coś przeoczyć:-)Farma nazywa sie Airfield.Wejdź na ich stronkę wpisując ich nazwę i tam wszystkiego się dowiesz.Za Igusie nic nie płaciliśmy, z kolei za osobę dorosłą 6 euro.Czas przebywania nieograniczony.
Amelia 2008 -dziękuję za miłe słowa, z Ciebie jest również bardzo sympatyczna dziewczyna:tak:
Dziś spotkanie z Aine:-):-):-), a jutro w większym gronie:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Uff...ale dzis znowu parno...
Nabiegalam sie za babelkiem po placu zabaw,w swoim zywiole byl-bez skarpetek i na czworaka:-D

Jesli chodzi o Loreto Abbey House (ta stara szkola), to o ile sie nie myle od 1999r jest zamknieta.Absolutnie nie mozna sie tam dostac,bo-jest zamknieta:no:
Tylko z zewnatrz mozna podziwiac.Nawet w roznych przewodnikach o niej wspominaja- jako o perelce architektury,ale niestety nie do zwiedzania,a szkoda...Duzo nowych okien jest powstawinych i wcale nie wyglada na ruine!
Dziwna historia,taki olbrzymi budynek (z 3oltarzami!!!!) a zamkniety po 247 latach uzytkowania....:confused:

Jak czytalyscie n/t to wiecie,ze firma ktora go wykupila (14mln euro:shocked2:) zbudowala nasze apartamenty-wlasciwie sa na terytorium szkoly i kazdy z nich nosi nazwe waznej dla collegu osoby.

Piekne to jest za dnia,ale wieczorami jak sie sciemnia......:baffled:
Na szczescie nie mam widoku z okien na ten budynek,tylko na sliczne jeziorko z kaczuszkami....ktore budza sie wczesnie rano i sie wydzieraja:dry::dry:

Oczywiscie zapraszam w odwiedziny wszystkie chetne:-)

Cos tam wstawie na obiad i wroce.

azabelka ja pewnie też bym nie mogła spać bo lubie sobie wkręcać różne straszne rzeczy:happy2:
Może się troche przedstawie chociaż ciężko pisać o sobie;-)
Pochodze z okolic Zielonej Góry, a mój małż Z okolic Płocka gdzie stawiamy nasz piękny domek;-):tak:Wymaga jeszcze wiele wkładu więc na powrót do Polszy się nie zapowiada. Mam 27 lat, 10cio miesięczniaka i dwa lata starzu mażeńskego(jak to poważnie brzmi) Mąż jest tu od 5ciu lat a ja od 3 Mieszkamy na Sandyford koło Bacona.Pracuje w wolnych chwilach sprzątając domki:dry: ale zastanawiam się nad pracą na nocki( tu mnie troche Olga zainspirowała). Cierpie na chroniczny brak czasu nawet jak się nudze to porzytecznie np przy prasowaniu :-D Uwielbiam morze, nie cierpie spacerów(chyba że w miłym towarzystwie:-)) I to chyba wszystko:happy2: Miłego dnia i udanego spotkania, może się kiedyś na jakieś załapie:sorry2:

Popieram 86ruda- trzeba zajac sie wreszcie nazwa!!!!

moniap1982- Twoj mlody w zblizonym wieku do mojego-musimy koniecznie sie spotkac!!!

aine i olga79 juz razem na kawusi pewnie...Napiszcie jak dziewczynki zareagowaly na siebie?
Aine- Ty strasznie daleko...ja odpadam w piatek- mnie takie odlegloscie autobusem z Kacperkiem przerazaja:sorry2:

Ale mam inna propozycje- weekend 25-26lipca:
My na pewno gdzies bedziemy;
1 festival w Bray (Krzys-niespelniony pilot)
2 festival w Dundrum na Airfield (world music,bebny-dla mnie:-))

A Wy???????????

A, i jeszcze apropo public relations mojej okolicy:tak:

DSC05904.JPG

DSC05929.JPG

DSC05932.JPG

DSC06435.JPG

Tj. moj ukochany park do ktorego mam 15 minut wozeczkiem...Tam tez duzo sie dzieje:-)
A zielen piekna i bujna!

86ruda- no to dojedz jakos do O'Conell, wsiadz w autobus nr 16-zatrzymuje sie pod brama mojego osiedla-przy tej szkole;-)!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Olga - dziękuje za namiary, na pewno wybierzemy się tam w najbliższym czasie :tak:
lubimy zwiedzać takie różności :-)

azabelka - wielka szkoda że nie można zwiedzić tego budynku, albo chociaż wejść na placyk :-(...
piękną masz okolice kochana, śliczna naprawdę, jest gdzie pochodzić na spacerki.
a powiedz mi (bo ty pisałaś mi o tym festiwalu w Dundrum) on jest tego samego dnia samoloty w Bray? bo samoloty są w niedzielę 26.07...

a ja kochani się z Wami jednak nie spotkam :-:)-(
na śmierć zapomniałam że jutro mamy szczepienie juniora :baffled::sorry2:

Do góry