reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

aine- jak to; ubite bialko polaczyc z reszta masy????:szok: Ja cale zycie zawsze bialko na wierzch....

Wstretne obzartuchy z Was!!Inna jestem:zawstydzona/y:
Mam fiola i (za)duza wiedze n/t zdrowego odzywiania,ziolek itp...Rano dzien zaczynam od przegotowanej wody z cytryna (-stawia na nogi lepiej niz kafka:tak:!) a wieczorem jak mlody usnie -joge cwicze.....

Ale serniczek oczywiscie zrobie!
Dobrej nocki

reklama
Witam ,mam na imie WIOLA i mam 8 miesieczna coreczke Amelie,Od 2,5miesiecy mieszkam w Dundrum tj,Dublin16 ,i z checia sie poznam z innymi mamami oraz dzieciaczkami,

Załączniki

• Zdjęcie1305.jpg
    Zdjęcie1305.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 68
Wiolu -witam serdecznie
Azabelka-zazdroszczę, że taka zdyscyplinowana jesteś.Ja natomiast uwielbiam kawę i to duże ilości!
Aine-również zrobię Twój serniczek:tak:choć miałam sie oszczędzać:baffled:

To ja Wam podam przepis na serniczek na zimno-oto mój specjał
1 kubek śmietany do ubijania
2 serki waniliowe
1 mascarpone(bez mascarpone wychodzi chudszy)
2 łyżeczki zelatyny
1 paczka biszkoptów
owoce sezonowe lub z puszki(ja lubie z truskawkami)
galaretka(np.jesli truskawki to robięz galaretką trskawkową)

Ubijamy śmietane dodajemy serki wanilowe i mascarpone.Wszystko delikatnie mieszamy.Rozpuszczamy żelatynę w bardzo małej ilości goracej wody ok 1/4 szklanki(trzeba bardzo dobrze rozpuścić żelatyne, aby nie powstały grudki)Nastepnie łączymy mase serową z rozpuszczona ostudzoną żelatyną.I już prawie koniec.Mase przkładamy na blachę wyłożoną biszkoptami(pod spód najlepiej dać folię aluminową)Na wierzch układamy owoce i zalewamy je lekko zastygłą galaretką.Życzę smacznego.

Ostatnia edycja:
witam,witam,ja juz na nogach moja Amelusia wstaje wczesnie ok 6rano, a kladzie sie spac o 119,witam ruda (paulinka)no mnie mozna wszedzie znalesc bo chce poznac ludzi z dzieciaczkami,ciebie juz poznalam i olge 79,jeszcze nieznam aine, olga79 musze wpasc kiedys na serniczek uwielbiam serniki,w dundrum tylko w tesco jest troche polskich prodoktow wiec niewszystkie skladniki moglabym kupic na sernik,podaje swoj nr gg 1576589,oraz nk link
Logowanie do nasza-klasa.pl
wioletta kludczynska:-)

Wiedzialam Wiola,ze kiedys sie tu pojawisz :-D
Do City pojechalas a masz dalej niz do mnie:no::no:
Skoro ja jakos do Was wybrac sie nie moge-moze Wy do mnie (mozesz wziac mame:-)).....????

Olga mi napisala swoje namiary na NK, oczywiscie chce Was tam wszystkie zobaczyc,wiec zeby juz tak zbiorczo wyslac moje namiary- Izabela Kubiak Opoczno-Cieszyn-Dublin.Ale zaznaczam-ja z NK korzystam sporadycznie....follow me on facebook.com:-)

My dopiero teraz wstalismy i znowu goraco:-) I wreszcie wczoraj nasz tatus wrocil z turnieju!!!Juz nie bedziemy sami!!!I sernik mu dzis robimy he,he

no spotkamy sie azaberko hahahiiii wpadne do was moze jutro pojutrze zgadamy sie na tej stronce a teraz lece buziaki jakby cos to moj numer tel podam wam dziewczynki 0879427909
buziaczki

no pewnie że z Wami poklikam :tak::-):-)
nie zawsze mam czas, ale jak tylko znajdę 5 minut wolnej chwilki to popiszę co nie co ;-)
to może troszkę o mnie teraz;-) jesteśmy w Irlandii od 3,5 lat, 2 miesiące temu na świat przyszedł nasz długo wyczekiwany synek, urodził się w Dublinie, z wagą....4,4kg :-D:-D, ze szpitala wyszłam w tej samej dobie co urodziłam :shocked2: na początku było ciężko (pewnie jak u każdej z nas), ale teraz jest super, synek jest grzeczniutki, płacze tylko jak chce do cyca, obsrana i obsikana pielucha go nie wzrusza:-p noce przesypia ładnie, jest na dydolku. Jedynie co nam się brzydkiego przytrafiło to Skaza Białkowa :-:)-:)-( nadal go karmię piersią, więc wiadomo mam dietkę... ale po to jest internet by sobie radzić w takich sytuacjach, więc poszukałam na necie mnóstwo przydatnych przepisów - i dzieki temu np na ostatni weekend robiłam ciasto szarlotkę, mój mąż również się nim zajadał :-D:-D

a i tu mam pytanko - czy któraś z was miała u swojego dziecka Skazę, czy też AZS? chętnie poklikam, nawet na gg, w celu wymiany informacji ;-):tak:

kurczę ale mi się dziwnie pisze....nie znam was żadnej z nica i tak zwracać się bezosobowa do was to dla mnie nowość :baffled: no ale mam nadzieję że to się zmieni :-)

wczoraj wyszliśmy na spacerek...o ile można go nazwać spacerkiem :baffled: budze się rano - niebo bez chmurek. szykujemy się na spacer - chmurki normalne przeplatane z ciemnymi. jesteśmy na spacerze - uciekamy do centrum handlowego bo leje :baffled: kurde no nie cierpie tej pogody normalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zachaczyliśmy wczoraj o argosa i mothercare.
gdyby któraś była zainteresowana takim dzbankiem z filtrem Brita to są w promocji w Argosie, tylko się pośpieszcie bo zostały się niecałe 2 tyg do końca tej oferty. pomyślałam że przyda mi się ten dzbanek, ja dużo wody pije, a potem dla synka się przyda - na herbatki, kaszki czy zupki. jak myślicie - dobrze zrobiłam z tym dzbankiem?
w dunnsie są wyprzedaże, ale już końcówka :-( jak któraś ma synka to raczej już nic nie kupi. dla córeczki można jeszcze coś upolować :tak:
w mothecare są też promocje, i ciuszków w ofercie jest sporo, więc jak któraś czegoś potrzebuje to można tam wejść.

no to teraz zajmę się wami :-)
Olga - u mnie kucharzem na co dzień jest mój mąż, spod jego ręki obiadki jak marzenie wychodzą :-) za to ja lubię coś dobrego na weekend zrobić - by mu się odwdzięczyć :tak: i wtedy jedną ręką kręcę ciasto, drugą kroje warzywa na sałatkę, a nogą bujam synka w leżaczku :rofl2:

aine - domyślam się że przepis bomba:tak: mówisz że nie ma sera? hmmm ciekawe;-) szkoda że ja nie mgę go jeść :-:)-(, ale jak pisałam wyżej - synek ma skaze białkową i niestety wielu potraw teraz nie zrobię, a nie chce robić tylko dla męża i patrzeć jak on je smakołyki a ja nie - bo mi jęzor do pewnej części ciała ucieknie :angry:
no ale przecież kiedyś przestane dydem karmić to wtedy......hihihi serniczek cały będzie mój :tak:

azabelka - że ci się chce ćwiczyć wieczorami :sorry2: no pełen szacun dla ciebie :tak: ja to wieczorkiem to dupka na sofkę, jakiś filmik, ewentualnie książeczka...

ruda - ja chodziłam tutaj na ćwiczenia, tam był aerobik, kickboxing, step i różne takie tam.. chodziłam przed ślubem by troszkę sadełka zrzucić :-D z kg może mało zjechałam (chyba już takie geny mam w sobie że ciężko mi spaść z kg) ale za to poprawiła się jędrność skóry, zwłaszcza na tyłeczku i w ramionach :tak:

witaj Wiolo mamo Amelki :tak:

dzięki aine za możliwość poklikania z tobą na gg :tak:
a powiedz mi jak długo u was było to cholerstwo, czy karmiłaś piersią i czy tutaj chodzicie do jakiegoś lekarza?
ja nadal karmię piersią, chciałabym jak najdłużej... a co do lekarza to chodzimy do dr. Baranowskiej - jej specjalizacja to alergologia :tak:

reklama
Barmanka, u nas to trwało do roczku. No ale namęczyliśmy się strasznie! na szczęście w Polsce mielismy świetną panią doktor, dużo nam pomogła. U nas jest ta różnica, ze ja karmiłam butelką...Stosowałam różne mleczka, aż w końcu Bebilon pepti pomógł.No i oczywiście różne maści, w większości robione na receptę na zamówienie(maści cholesterolowe, cuda działały!).Jejku, mam nadzieję, że Twojej dzidzi to minie....

Do góry