reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Nottingham

hej!!
mam problem moze pomozecie!!
maly mam goraczke i caly czas rosnie nic mu nie pomaga zeby ja zbic!!bylam u lekarza i nie chca mnie przyjac bo musze byc umowiona:wściekła/y::crazy:moze wiecie gdzie by mnie z malym przyjeli od razu????

pozdrawiam

reklama
Mozesz jechac do szpitala tylko tam pewnie ze 2 godziny poczekasz az lekarz cie przyjmie, wiele razy widzialam matki z goraczkujacymi kaszlacymi dziecmi, ktore narawwe zle wygaldały a i tak kazano czekac. Jak pielegniara przyjmujaca nie zakwalifikuje jako zagrozenie zycia znaczy ze trzeba czekac minimum 2 h. Ja w rejestracji przychodni poprostu tłumacze ze nie wiem co robic itp, one mis ie pytaja czy uwazam ze jest to nagły przypadek( nazywaja go emergency) ja mowie ze tak i ze zycze sobie zeby moje dizecko zobaczyl lekarz, pniewz mam jakies tam obawy... Jeszcze nigdy sie nie zdazylo zeby mnie nie przyjąl... Tylko tez musze poczekac mala godzinke zawsze zeby mnie gdzies upchnęły:) Sprobuj mierzyc regularanie temperature np co pol godziny, godzine... jezeli bedize naprawde rosla to lec do lekarza. Podaj paracetamol- nurofen, albo najlepiej czopek dla dziecka, paracetamol powinno przejsc...

Moim zdaniem nie masz po co gdziekolwiek jechac bo i tak dadza ci paracetamol ja osobiscie z goraczka radze sobie sama ostatnio nikodem mial 39,3 a wiec podaj paracetamollub cos innego na goraczke i zmocz recznik lub pieluszke i przykladaj to stopek i powtarzaj tak kilkanascie razy to naprawde dziala a jak juz chcesz gdzies isc to ja bylam kiedys na pogotowiu kolo radia BBC ale czekac tez pewnie bedzie trzeba troszke pozdrawiam :-)

Edzia jesli to pierwsza goraczka Nikosia to wiem co czujesz.Ale spokojnie.Po pierwsze podaj cos na zbicie goraczki najlepiej z ibupromem co 6 godz.Zrob oklad z letniej wody(ale nie zimne takiej)na czolo.Rozbierz Nikosia najlepiej do bodziakow i lekko przykryj czyms lekkim np.pieluszka tetrowa.Nie przegezewaj synka i czesto podawaj cos do picia.Jesli nie ma apetytu to normalne przy goraczce,ale popijac powinien chociaz po lyczku.
Jesli goraczka nie zejdzie po tych zabiegach i dojda inne objawy to wtedy jedzcie do Walk-in centre na London Road przy BBC radio do 9 wieczorem,a po 9 szpital.
Duzo zdroka dla Nikosia i nie martw sie bedzie dobrze.:tak:

edziula = tez polecam oddzial emegency w szpitalu QMC. jest jeszcze walk in centre przy BBC ale po moich ostatnich doswiadczeniach z nimi odradzam:no:

w szpitalu fakt trzeba czekac, my ostatnio czekalismy z 3-4 godzinki!!:szok:a i tak dadza tylko paracetamol..niestety tu nie przejmuja sie zbytnio. nie ma nawet pediatrow tylko zwykli lekarze:wściekła/y:..ja jeszcze niedawno przez to przechodzilam jak mala miala ta grype zoladowo-jelitowa..
powiedza Ci ze masz podawac wode i paracetamol i czekac z 3-5 dni az samo przejdzie..przykre.:-(

czy naprawde nie mozna zorganizowac wiekszego pomieszczenia dla naszych pociech:-(...no i troszke dla nas

no niestety biurokracja jest jak wszedzie, nic nie ma za darmo (i to nie chodzi tylko o pieniadze). jak nie bedziemy glosno krzyczec ze potrzebujemy czegos takiego to nikt sam nie przyjdzie i nie zaproponuje..:baffled:

zastanawialam sie czy jakby przejsc sie do sure startu np na radford czy hyson i zapytac czy mozemy tam miec sale..sporo polakow tam mieszka i w sumie blisko od centrum..bo to sneinton jest dobre na spotk raz na miesiac ale mi sie marza czestsze..i troche w innym stylu jak spotkania z policja czy cos w tym rodzaju..:baffled:

Gudrun na Radford czy Hyson to ja bardzo chetnie bo blisko mam.Moze trzeba jakies podpisy ebrac i pokazac ze troche nas jest?

Gudrun widze po suwaczku ze Julci stuknelo dzisiaj 1,5 roczku.Wszystkigo najlepszego i buziaczki.

tak miala wczoraj osiemnastke:-D:-D
dzieki!!

a sprawie podpisow..to nie glupi pomysl..:tak:
wiecie, w melton mowbray - takiej miejscowosci niedaleko maja bardzo fajne zajecia dla dzieciaszkow.
patrzcie:
Pragniemy poinformować, że 17 maja w Polskim Ośrodku w Melton odbędzie się pierwsze spotkanie dla najmłodszych. Bajkowy Kącik rozpocznie się o 12.00 (po Szkole Sobotniej). W planie spotkania przewidujemy lektury krótkich tekstów bajek, zagadki, zabawy ruchowe i taneczne oraz zajęcia plastyczne. Wszystkich serdecznie zapraszamy !!!
Plan zajęć Bajkowego Kącika:

• bajki (czytanie bajek lub słuchanie bajek opowiadanych przez lektora, kolorowanie różnych postaci bajkowych, teatrzyki),
  • zabawy taneczne ( piosenki- słuchanie, śpiewanie i tańczenie wielu popularnych dziecięcych piosenek),
  • zabawy ruchowe ( zabawy w kółeczku, zabawy z chustą ),
  • zabawy dydaktyczne ( znaki, imię do imienia ),
  • zagadki i quizy.

i jesli w takim malym miasteczku cos takiego maja to my w nottingham tez musimy!!:-D
bo mnie zalezy na zajeciach dla dzieci a nie spotkaniach mam z policja - mamy moga korzystac z roznych innych instytucji ktore pomocy udzielaja..
(zreszta te spotkania na sneinton ktore maja taki wlasnie cel i tak beda organizowane raz na miesiac)

a to byl by tez dobry sposob (oprocz fajnej zabawy w gronie innych dzieci) by nasze maluchy mowily tez po polsku, bo kiedy zaczniemy je oddawac do przeszkoli na ladnych pare godzin zobaczycie ze to wcale nie jest takie oczywiste:-) (ostatnio Justyna mowila mi o naszej znajomej ktora ma taki problem a jej synek ma dopiero 3 latka)

a wlasnie mialam napisac o tych bibliotekach. martag to Ty pytalas?
zalezy gdzie na mapperley..czy tam wyzej czy blizej st. anns jak my kiedys mieszkalismy...bo na mapperley nie ma biblioteki..
podaje linka zobacz jakie sa do wyboru, albo podaj ulice to Ci sprawdze gdzie bedzie najblizej:-)

Find your local library

reklama
No tak Gabids rzeczywiscie w jednym czasie pisalysmy :-) Dziewczyny mam do sprzedania pilnie gdyz nie mam gdzie tego trzymac podwojna metalowa rame lozka +materac za £ 100 i wersalke taka rozkladana ze mozna na niej spac tez z metalowa rama za £60 a jak ktos wezmie komplet to za £140 moj maz dowiezie to na miejsce wiec jak jestescie chetne albo znacie kogos kto by chcial kupic to podaje nr tel 07933242273:-)

Ostatnia edycja: