reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej Marta! :-)

w odpowiedzi na Twoje pytania: jesli chodzi o badanie usg to raczej praktykuje sie tylko jedno chyba ze så ku temu jakies wskazania i potrzeby..przy porodzie chyba raczej tutaj nie nacinajå - poprostu peka sie samemu :baffled:. do momentu wypisania szpital zapewnia Ci wszystko - koszule nocne, majtki poporodowe (takie z siateczki), wklady higieniczne i podpaski. a o lewatywe mnie pytali czy chce czy wyproznie sie sama, pozatym mysle ze jak poprosisz to nikt Ci nie odmøwi..:tak:

..ja bølow w pachwinie jesli pamietam to mialam bardzo rzadko, za to czasami troszke w podbrzuszu ale nie przejmuj sie ;-) - przeciez to normalne ze w "blogoslawionym stanie" pobolewa to tu to tam.. :tak:
lila - bo nie doczytalam!! to Ty mialas przepukline?? :szok: ja tez mam nadzieje agathe ze Sandrze sie polepszylo i ze to nic powaznego.. a pisalas o weglu.. to tutaj mozna dostac takie specyfiki czy kupilas w Polszcze?
ja mojå Malenkå uspilam dopiero 0,5h temu..jakos przewaznie wieczorem meczå jå gazy, ale szczesliwie poki co radzimy z tym sobie choc troszke to trwa.. Jorgeir z okazji urodzin brata poszedl dzis na pifko ze znajomymi, ja za 5min wylåczam lapa, prysznic, siusiu, paciorek i spac..

ps.brakuje mi Naszych "rozmow w toku".. jak jestesmy wszystkie online i rozprawiamy..

dbnoc Kobialki! :-)

reklama
ps2. .. a jesli chodzi o MØJ NOWY SØWACZEK.. J. zrobil mi dzisiaj na deser TIRAMISU!! :-D a po deserze byl obiad!! SPAGHETTI CARBONARA!! na wage to ja nawet dzisiaj nie wchodze bo søwaczek musialabym chyba zdemontowac!!! :-D:-D:-D

Hejka :-D,
Dzięki Kasiu za odpowiedzi:-).
Mi tez brakuje tych nasiadówek przy kompie:tak:, może niedługo częściej będą zaglądać...i znowu pójdą w ruch "tematy morze"....jupi!!! ja juz nie moge sie doczekac:-p.
Ale Kasiu Twój J jest suuper:-)...mój tylko umie zrobic gofry i upiec zebre:blink:, ale nie ma co narzekac\lepsze to niż nic:tak:...
Pozdrawiam :-D

witajcie

my juz czesciowo spakowani

kochane ja nie mialam i nie mam przepukliny :happy2:
kurka sama nie moge sobie przypomniec ktora z nas na to cierpi...

Marta jedziemy do Polski na chyba 1,5 tygodnia
mysle ze max.
Karol ma 3 tygodnie urlopu ale chcemy sie pobyczyc tutaj we czworke bo nie dlugo bedzie nas piatka i znowu na jakis czas wszystko do gory nogami stanie:-)

takze we wtorek o 10rano wyjezdzamy

jakbym nie zdazyla juz wpasc to do uslyszenia za 2 tygodnie :-):-):-)
papapaaaa

Czesc ;-),
ale wpadka...przepukline pachwinowa ma Agata :-(a nie Lilka...ups:zawstydzona/y: sorki :sad:nie doczytałam....
Lilka spokojnej podróży i Miłego wypoczywania !!!!:-D

cześc dziewczyny , ale mnie tu nie bylo:-(
pozdrawiam gorącą , mam nadzieje , ze milo spedzacie czas:tak:
ja teraz jestem na urlopie z meżusiam i czarusiem w Kazimierzy Dolnym, dzisiaj zrobilismy sobie wypad do Nalęczowa, pogoda super.

hej Dziewczyny!!:-)
co u Was slychowac??!:-)
Lila! udanego pobytu w PL!! no Ania to widze ma BAAARDZO udany!! fajnie Ci Aniu! zazdroszcze! :)
Marta! jak tam Twoja wolnosc!? :)
Agata! jak zdrowko Sandry? a goscie - wyjechali? :)
Iza jak z Karolinkå?? :)
a co u reszty Mam? :)
i jak Wasze samopoczucie Kochane Ciezarøwki!? :)

dawno mnie tutaj u Was nie bylo..no ale tak to jest jak sie ma male dzieciåtko.. Emma + dom + inne = niemoznosc chociazby nawet podrapania sie po splywajåcej potem d...ie!! :-D:-D

..wiec tak.. Mala zdrowa i rosnie, ja za to jakos wciåz nie maleje :-D. dwa dni temu bylam w Kristiansand zalatwiac papiery do chrztu i przy okazji na zakupy po nowe ubrania i..normalnie zalamka. wiem ze minål dopiero miesiåc (no wlasnie! Emma konczy dzisiaj miesiåc:-)) ale tragedia! mierzåc ubrania o malo nie nabawilam sie kompleksøw!! i niewiele znalazlam bo nie zostalo mi za wiele czasu! w efekcie bede musiala pojechac tam jeszcze rsaz i to od rana zeby znowu czegos poszukac..

milego weekendu!! :o***

Czesc mamuski.
Kasia nie przejmuj sie,schudniesz!A co twojemu nie podoba sie troche cialka wiecej?
Daj sobie czas,wiele kobiet chudnie nawet wiecej niz przybraly w czasie ciazy... Ja narazie stanelam z waga,wciaz 18 na plusie.Bylam na kontroli przedwczoraj i lekarz mowi,ze maly juz ustawiony w pozycji a dzis czuje,ze znow sie obrocil i glowe ma na gorze!Od czego to zalezy ,ze zmienia pozycje?Domyslam sie,ze nie ma za bardzo miejsca.Porod coraz blizej,ze az sie boje....:szok:Fajnie,kto ma to juz za soba.... Pozdrowionka.

hej,hej!

..a ja wciåz problemy z karmieniem mam..:( Mala nie chce ciågnåc..mleka juz coraz mniej a Jej potrzeby coraz wieksze.. i jak tak dalej pøjdzie to za kilka dni polece chyba do sklepu po sztuczne..:( mialam nadzieje ze lepiej i dluzej bedzie wyglådac moje karmienie piersiå..pøki co siedze i na maksa sie stymuluje!!! laktatorem.

..bozenko. moj Jorgeir nie ma nic do mnie i moich kilogramow, wrecz przeciwnie - uspokaja ze wciåz mu sie podobam, wyglådam dobrze i zebym dala sobie troche czasu.. ma racje i niby staram sie myslec pozytywnie ale tam - w tych sklepowych przymierzalniach zdalam sobie sprawe ze to "gruba sprawa" jest..:baffled: :)
Bozena? a na kiedy Ty masz termin? :-)

wszystkim Mamom zycze milej niedzieli!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny

nareszcie zajrzalam, choc gosci mam jeszcze do czwartku. Jest to chyba pierwszy kiedy dzieci poszly spac wczesnie tzn. o 21. Ani razu nam sie to nie udalo przez 3 miesiace do dzisiaj. Rodzicie wzieli jednego co jeszcze nie spal i pojechali sprzatnac sobie samochod przed podroza bo pewnie pozniej nie bedzie czasu na to. Ona biedna z dwojka caly czas, a on jak zwykle dorabia.

Ogolnie zadne z tych dzieciaczkow choc slodkie to nie zasypia bez placzu. Moja sie rozwydrzyla troche przy nich, ale od czwartku sie za nia wezme i przyprowadze ja do porzadku. Nawet fajnie spedzamy czas i dzieci fajnie sie rozwijaja razem, jezeli tylko sie nie kloca i bija. Ale powoli juz tesknie za spokojem w domu i cisza. Raczej sie to nie zdarzalo zeby dzieci spaly w dzien o tej samej porze wiec zawsze cos sie dzieje.

Ale co tam wazne ze sie spotkalismy i ze moj maz zrozumial i docenia teraz ze mamy naprawde grzeczne i spokojne dziecko. Ciekawe jak bedzie z drugim. Kopie mnie ciagle i daje o sobie znac. Oczywiscie ciaza meczy wiec nie jestem taka cierpliwa jak zwykle no i ciagle czegos zapominam. Ogolnie ciaza uplywa spokojnie tylko ze przepuklina daje o sobie znac, szczegolnie rano, albo jak dlugo stoje lub chodze. Nie przytylam jeszcze chyba calych 5 kilo wiec nie jest bardzo ciezko. Brzuszek tez nie jest bardzo duzy jeszcze, wiec da sie przezyc.

A co tam u was? Juz stracilam rachube kto wyjechal, a kto nie ma czasu zagladac:-)

Do góry