reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Beatris ja przyznaję bez bicia że kombinowałam i ta bardzo no bo jak się nie wkurzyć,poszłam na wizytę(wtorek) i ginka mówi że max do piątku urodzę(3cm rozwarcie) i że wypisuje mi skierowanie do szpitala ubłagałam ja że ja do czwartku muszę być w domu no bo musiał m zjechać z No,więc wypisała na czwartek,dzwonię do m szybka akcja,kupił bilety i w środę przyleciał w czwartek stawiłam się do szpitala,rozwarcie 3-3,5cm myslę se no to zaraz urodzę i co okazało się że leżałam jak ciołek prawie 2 tygodnie:angry::angry::angry:zła byłam strasznie bo m w domu,syn tęskni,ja leże i nic się nie dzieje ale do domu pościć z takim rozwarciem nie mogli,robiłam cuda,biegałam po schodach,masowałam brzuch-cycki:-D:-D:-Dprosiłam małą żeby juz wychodziła a ona nic,sama zgłaszałam się na chętnego zeby mnie studenci po brzuchu macali:-D:-D:-Dwiecie ułożenie dziecka itp.zawsze chętna byłam do badania i nic,nawet nie drgnęło dalej max 3,5 cm,najbardziej byłam zła na to ze mała miała na ktg złe zapisy i wolałam zeby juz wyszła,tak było bezpieczniej ale ona uparciuch siedziała.Ordynatorem był wtedy taki fajny lekarz i on tez bardzo chciał żebym juz urodziła bo tylko jemu nie podobały się te zapisy ktg,reszta lekarzy uważała że jest super łącznie z profesorka.W poniedziałek na wizycie powiedziałm mu że skoro nic mi nie jest wypisuje się na własne żądanie a on wcale się nie sprzeciwiał,tylko powiedział ok ale najpierw badanie,poszłam i tak mnie zbadał że wylądowałam na porodówce z 5cm :-):-):-)dzięki mu za to

reklama
Ja też wypróbowałam wszystkie sposoby wygrzebane na internecie i nic to nie dało umęczona tylko byłam a porodu i tak nie było. Mieszkanie lśniło a i kilometrów tyle zrobiłam że chyba przez cały rok by się nie uzbierało. Psycha siadała mi konkretnie a to dlatego że w od 37tyg skurcze regularne więc pęd do szpitala a tam ktg i położna mówi no to widzimy się w nocy a tu d...a,mało że się nic nie wydarzyło ale przez kolejne też nic i tak dopiero w 42tyg w nocy po prostu odeszły wody i hurra się zaczęło! ja osobiście nic nie polecam żadnych sposobów przyspieszania, może taki mój urok że na mnie nic nie działa:no:. Teraz gdybym o tym wiedziała to bym bykiem leżała i odpoczywała bo po porodzie ciężko znaleźć chwilkę tylko dla siebie:happy:.

Dziewczyny kochane czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
Mój mąż ma pracę w hengsrØd dlatego rezygnujemy z osiedlenia się w Horten, no troszkę za daleko żeby tak codziennie jeździć... Dawid jeździ teraz codziennie i robi aż 50km... Chcemy znaleźć mieszkanie gdzieś bliżej ale coś kiepsko z lokalami na finnie :(
Albo ja coś źle robię:/

Znalazłam takie ale za drogie prawda?
Sokkelleilighet til leie - Revetal -

To jest daleko :(
Leilighet ledig, Horten/ Borre -

To też :(
LEILIGHET PÅ SKOPPUM TIL LEIE -

No i tyle :( Nic nie widzę bliżej :(

Mój mąż ma pracę w hengsrØd dlatego rezygnujemy z osiedlenia się w Horten, no troszkę za daleko żeby tak codziennie jeździć... Dawid jeździ teraz codziennie i robi aż 50km... Chcemy znaleźć mieszkanie gdzieś bliżej ale coś kiepsko z lokalami na finnie :(

Nie znalazlam tego na mapie tylko dwa o podobnej nazwie: jedno blizej Kongsberg a drugie kolo Horten. Mozesz cos blizej napisac, moze jakies wieksze miejscowosci ktore kolo tego leza. Te za pierwsze to faktycznie trochie drogie jak na taka mala miejscowosc. :dry:

Faktycznie niewiele tego jest. Przypuszczam ze w tak malych miejscowosciach to raczej malo kto wynajmuje. A najszybcie to sie czlowiek dowie droga pantoflowa! Niech twoj m. sie troche rozpyta. Bo z ogloszenia to wiekszosc w okol Horten.
Glowa do gory! Sledz na biezaca (jak masz troche czasu) i niech twoj sie troche zakreci to na pewno cos sie trafi! ;-)

mieszkania możesz poszukać też na Bolig til leie - Norge ,a najlepiej żeby Twój sprawdzał w gazecie , bo u mnie np najwięcej ogłoszeń jest właśnie tam, ja chodziłam codziennie do kiosku i przeglądałam ogłoszenia w gazecie i jak było coś ciekawego to kupowałam gazete a jak nie to odkładałam ją na regał ;)

No tak tylko mój mąż aktualnie od 8 rano do 21 pracuje :( Zwyczajnie nie ma czasu żeby jeszcze gazety przeglądać... No i kompletnie nie zna języka :( Angielski owszem, dogaduje się w pracy ale też ma taką pracę, że teraz ma całe auto do roboty i aż do wyjazdu robi sobie je w lakierni sam...

aniu dzięki za namiar! Juz tam zaglądam

Witam z rana:-)
U mnie pogoda ładna się zapowiada,szykujemy się na spacerek popołudniu ale najpierw lekcje z młodym trzeba zrobić,a ja w tym czasie obiadek przygotowuję :-p
Beatris jak tam dalej w dwupaku????

Miłego dzionkahttp://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10

copy.png
trans.png

reklama
Cześć dziewczęta!

MamaKubunia - witaj! 7000 za 90 m2 to naprawdę jest tanio! Rozważcie to pierwsze, i jesli tylko dacie radę finansowo oraz położenie jest dobre ze wzgledu na pracę itp., to bierzcie. Moim zdaniem oczywiście.

U mnie dziwne rzeczy. 23 dc teraz, zazwyczaj mam 34-dniowe. A brzuch mnie ze 3 dni boli jak na @!... :szok::nerd: Ciut za wcześnie na ból tego typu... Staranka były (akurat jestem po dniach potencjalnie płodnych), za ok. 10 dni test pójdzie w ruch...

JojoB - a Ty jakie te pierogi robisz? Ruskie może? Jeśli tak, to jaki ser biały dajesz? Ja nigdzie nie mogę kupić porządnego białego sera w kostce!

Ostatnia edycja:
Do góry