Pozdrawiam z Polska
Weszlam na chwilke, u tesciow bo chyba sie uzaleznilam od BB
Podroz odbyla sie bez wiekszych problemow, jak wyjechalismy o 10 z domu to mloda spala az do odprawy o 15 wiec bylo super, tylko na jedzenie sie budzila
W samolocie bylo juz troche gorzej, ale tylko przy wznoszeniu sie i obnizaniu bo nie portafila sobie z cisnieniem poradzic i tak plakala, ze nie moglam jej uspokoic :-( juz nie wspomne, ze te glupie pasy do ktorych musza dzieciaki byc przypiete zbytnio nie pomagaja bo nawet pobujac jej nie moglam
no ale dalismy rade i uwaga.......zaspy wieksze na lotnisku od nas!!!!
Ja zajechalismy pod dom rodzicow to odsniezone chodniki byly, owszem, ale zaspy pomiedzy samochodami wyzsze od samych samochodow i snieg nie topnieje a jak topnieje w ciagu dnia to w nocy znow sie zamraza
Takze warunki okolobiegunowe
Juz dzis zalatwilismy prawie 90% spraw, bylismy u pani pediatry z mala, kamien z serca spadl bo mowila, ze mala dobrze sie rozwija, tylko glowka sie jej nie podobala bo ma bardzo splaszczona ale kazala na brzuszek wiecej klasc tak wiec powinno byc ok, przepisala wit D (tu w UK nikt takich zeczy nie daje, 'bo po co') bo mala blada jest no i w zwiazku z tym, ze nie wypija dziennych dawek mleka kazala jej podawac, skierowanie na badanie krwi i moczu mamy (byc moze ma lekka niedokrwistosc bo mowila, ze dzieci w tym wieku zazwyczaj maja), poradzila w sprawie wprowadzania nowych pokarmow a raczej ich nie wprowadzania az do 5 miesiaca wiec poczekamy
No i w sumie tylko tyle, tak wiec jestem mega zadowolona
I wziela tylko 60zl wiec bajka. Restauracja na chrzciny tez zalatwiona, mile zaskoczyla nas cena od osoby bo myslimy, ze z kawa i napojami (zupa, i obiad) nie powinno byc wiecej niz 70zl/os. :-) A do wyboru bedzie zupka grzybowa, barszcz i rosolek, na obiad do wybory kotlet de volaille, zraz z czyms tam, poledwica nadzieana borowikami i losos smazony, do tego beda polmiski ziemniaczkow, frytek (to dla dzieci) i jakies warzywa gotowane na parze i buraczki :-):-) Tak wiec kazdy ma cos do wyboru, chcielismy zeby bylo cos normalnego wiec mysle, ze dobrze wybralismy. Potem kazdy tylko zamowi co bedzie chcial cieplego do picia no i zjemy tort
beda tez jakies polmiski z owocami
Uff, to na tyle jezeli chodzi o restauracje. Maz zaliczyl dentyste (2 zeby w 45 min, 200zl), nie wiem czy cena duza czy nie ale od wiekow chodze do tego dentysty i jest super. Jutro jade do taty bo maz jedzie na chrzciny do swojej siostry (do Wroclawia), bo oni maja rocznego synka i tez wlasnie go w tym czasie chrzcza bo maz bedzie u nich chrzestnym a siostra meza bedzie u nas wiec chcielismy oba zalatwic za jednym wyjazdem z tad nasza wyprawa do Polski teraz :-) Kupilismy dla chrzesniaka piekna ikone rodziny swietej, bo bratowa chciala, jest na drewnianej desce, posrebrzana i do tego ladna pamiatke wiec tez kolejna sprawa z glowy. Tak wiec ja jutro jade do mojego taty z Zuzka bo na chrzciny do Wrocka uwazan ze z 3 mies dzieckiem jest za daleko (my z Bydgoszczy wiec wiecie). Pierwszy raz bede w nocy bez meza wiec mam nadzieje ze damy sobie rade
No to tyle o mnie bo znow sie rozpisalam....przynajmniej macie co czytac
yowka- my mieszkalismy na Crumpsall przez ponad pol roku, zalezy w ktorym miejscu chca cie ulokowac, ale ogolnie to jest dzielnica zaraz za Cheetham Hill wiec duzo Pakistanow, troche murzynow no ale to zalezy czy chcecie mieszkac gdzie tyle tego jest. Nie jestem rasitka ale ja za nimi nie przepadam, dlatego mieszkamy w Stockport ;-) Ogolnie nie bylo zle, w miare blisko do miasta, autobus 135 co kilka minut jezdzi wiec latwo dojechac, mialabys blisko do szpitala (aczkolwiek nie wiem czy jest on dobry) no ale tak jak pisala biszkopcik, wpisz w google opinie o crumpsall czy cos w tym stylu i moze znajdziesz jakies wypowiedzi. Nie uwazam, ze jest tam mega bezpiecznie ale wiadomo w kazdej dzielnicy sa te gorsze i te lepsze miejsce zalezy gdzie ci to lokum oferuja. Ja wychodze z zalozenia, ze wiekszosc mieszkan z Council dostaja ludzie biedniejsi (nie mowie to u tobie, wiec nie bierz tego do siebie), ktorzy chca placic mniej (choc nie uwazam, ze placi sie duzo mniej, bo moja mama mieszka w takim mieszkani i za jeden pokoj placi w Council za miesiac ok 370 funtow a moglam jej za bardzo zblizona cene znalezc podobne mieszkanie. W kazdym badz razie daze do tego, ze nigdy nie wiesz z kolo kogo bedziesz mieszkac bo wiekszosc tych mieszkan dostaja ci nieudaczni angole, i podobni do nich, wiec tacy porzadni ludzie jak ty, moja mama sa tam nieliczni no ale to tylko moje zdanie i spostrzezenia wiec mam nadzieje, ze obejdzie sie bez urazy do kogokolwiek
biszkopcik- ja na tej str chcialam kupowac
MUSTELA ★ Leguidesante.co.uk : online pharmacy for health and beauty products ale jakos tak wyszlo, ze kupilam Bio-oil i musze powiedziec ze tez jest b.dobry. Patrzylam na ta stronke ale chyba cos tam na niej robia bo poki co jest niedostepna, ale mozesz looknac bo widac produkty ktore maja w ofercie tylko trn glupi baner tam ciagle sie przesuwa
Pandora- tylko 14 dni... dasz rade aczkolwiek pamietam, ze koncowka byla najgorsza
Moze urodzisz predzej
Masz juz wszytsko kupione czy bedziesz robic zakupy jak juz dzidzia bedzie z wami?
Pozdrawiam was wszytskich i do uslyszenia!
;-)