reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

witam. mam pytanie do mam, ktorych dzieci uczeszczaja do szkol. chodzi mi o to, ze chcialabym wyjechac z dziecmi na tydzien do polski (od 29.01 do 05.02). jest to okres szkolny, co grozi mi za to ze nie puszcze dzieci do szkoly? czy moze ktoras z was miala taka sytuacje? prosze odpowiedzcie. pozdrawiam.

reklama
Hel
Część dziewczyny. Jestem nowa na forum chociaż w Anglii mieszkamy juz kilka lat. Niedawno przeprowadzilismy sie do Leicester a w sierpniu urodzila nam sie wyczekana córeczka. Przyszła zima a ja z małą w domu i zastanawiam sie czy może jest któraś z Was w podobnej sytucji i ma ochotę spotkać sie czasem na spacerku czy na pogladuszki. Mieszkam w Birstall (LE4) ale nie mam problemu tez gdzieś dojechać i tak codziennie wychodze z domu aby dotlenic malutką i siebie ale trochę nudno nam samym także zapraszam i oferuje nasze miłe towarzystwo

Hej Wernerka:) Ja mieszkam blisko Birstal i jestem mam 19 miesiecznego chlopca. Rowniez mieszkam w UK -Leicester od dawna ale znajomych z dziecmi nie mam za duzo:/. pracuje w tyg ale na poranna zmiane wiec popolodniami mamy czas wolny z maluchem i chetnie sobie gdzies wyjdziemy na spacer itp. Mam samochod wiec mozemy gdzies zawsze podjechac.

Hej! No to super, nie ma na co czekać, umowmy sie na początek na spacerek choćby i dziś. Moja malutka ma dziś 5 miesięcy i bardzo lubi inne dzieci ( chodzimy na play grupę). Napisze na priv :tak:

Ostatnia edycja:
Hej mamuśki,
Czy któraś z was wie czy w Leicester (lub w okolicach) są jakieś zajecia /grupa dla polskich dzieci w wieku przedszkolnym? Mój synek stanowczo odmawia mówienia po Polsku i bardzo by mu się przydał kontakt z polskimi dziećmi. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

Czesc dziewczyny. Ostatni raz zagladalam tu w czasie ciazy chyba. Dzis mam jednak troche czasu. Moja mala ma juz 6 miesiecy w tej chwili jest na etapie ze tylko ze mna i u mnie. Niestety w polowie wrzesnia bede musiala wrocic do pracy i tu problem jest. Wracam na pol etatu od 7-11 i bede potrzebowala opieki dla mojej corci. Jednego miesiaca beda to 4 dni w tyg innego miesiaca tylko dwa ale zawsze....moje pytanie czy slyszalyscie cos o nianiach w okolicach anstey heighs,thurcaston park,beaumont leys,anstey,birstall ewent. Syston ?

Hej Mamy, szukam niani start od pazdziernika. Najlepiej z okolicy saffron lane, ale inne opcje tez biore biore pod uwage. Niunka w pazdzierniku skonczy roczek, jak ktos cos slyszal prosze o priv. Bede wdzieczna :)

ps. Celine widze ze masz ten sam problem ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Eh .. problem problem problem ... tyle na temat niani. Childminder polskie jest fajne podobno ale niestety od godziny 9:00 . Ja zaczynam prace na 7:00... Najlepiej pasowałoby u mnie w domu ale niestety wszystkie dziewczyny są przważnie z okolic Narborough a tam jeździć mi nie po drodze. Mam jezcze miesiąc ale czuje że wrócę tylko odebrać swój urlop.:sorry:

Dziewczyny z okolic Birstall co sie umawiałyście na kawkę :) Wypaliło ?? Mieszkam niedalekob was bo Anstey Heighs konkretnie. Czy chodzcie na jakieś play groupy w okolicy ? Takie co sa polskie dzieci ? Moja mala skonczyla 8 miesiecy i jest bardzo towarzyska lgnie do innych dzieci ... niestety jest jedynaczką .. zostaje jej tylko piesek .... Byłam ostatnio na polskich play groupach ale aż w Melton ... fajnie tam jest .. tak normalnie co piątek się odbywają może któraś z mam mialaby ochote tam ze mną jeździć czasami ? :)

Do góry