reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

Witam!

ooo, widzę że tu się niektóre mamy lepiej znają...!

Rany Głuszek jak sobie pomyślę o tym jak to małe w brzuszek nóżką przywala... to było tak niedawno, a teraz czuję jakby to było wieki temu tuląc moją małą istotkę do siebie... po tych 2 miesiącach nie do uwierzenia jak dziecko się zmienia i jak rośnie, patrzę na niego i nie mogę się nadziwić jak on się we mnie zmieścił... ale mnie wzięło, ech!

Loli dobrze znam ból jednego samochodu, co prawda ja mam lepsze rozwiązanie komunikacyjne jeśli chodzi o autobusy niż Ty, ale jak tyłek w samochód wrośnie to ciężko mi się wybrać gdzieś inaczej...

reklama
dziewczyny potrzebuję pilnie dobrego, BARDZO DOBREGO lekarza pediatrę dla mojej prawie półrocznej niuńki, proszę dajcie znać jeśli takiego znacie, gdzie przyjmuje i za ile i jakiś kontakt

ano tak Fuczak, mała Marysia miała być napastnikiem Wisły Maćkiem, hihihi (na cześć Maćka Zurawskiego) ale się okazała Marysią :)
Ale kop porządny jej pozostał.
Ja też nie mogę uwierzyć, że 6 misięcy temu jeszcze jeje nie był oa teraz isę wierci w moim brzuchu :), więc rozmumiem że ty jeszcze bardziej to odczuwasz jako że masz już dzidziusia przy sobie.

Przykro mi Gaga ale ja tfu tfu na razie nie potrzebowałam, więc chodzę normalnie na zdrowe dziecko z NFZ-tu, nie znam nikogo dobrego, a tego pediatry nie miałam jeszcze okazji sprwdzić...

Głuszek
na mojego w brzuchu wołałam Kickbokser, ładował równo nogami i rękami ;D inna sprawa że od tych jego "delikatnych ruchów" mam teraz cały brzuch w tych miejscach spękany ::) no cóż takie uroki macierzyństwa tez występują :p

głuszekciężko mnie złapać o tej porze jak tu jesteś .Ja z reguły koło 19 to mam ceremoniał wieczorny,kolacja ,sprzątanie zabawek ,kąpiel.Ostatnio mam czas dopiero po 22.
Ale dziś dowiedziałam się że w przyszłym tygodniu mój szef ma jeszcze urlop więc jeśli Ty nie będziesz musiała znów iść tocoś wykombinujemy.
Pogłaskaj Marysię ode mnie.

gagaMogę Ci polecić ,ja chodzę raz na jakiś czas do lekarza ,nazywa się Pękacki.To pedoatra alergolog a moje dzieci to straszni alergicy.Pracował kiedyś w Prokocimiu.Ma dość rozsądne podejście,jest bardzo dociekliwy,sumienny i za to go cenie...bo niestety większość lekarzy lekceważy pewne objawy u dzieciaczków.
Poza tym wystarczy go raz zapytaćo cokolwiek i wszystko bardzo dokładnie wytłumaczy.

Powiem tyle :
jak mój starszy synek miał 2 tygodnie(świeżaczek i ja cała zpanikowana)zachorował ,okrutna wysypka+gorączka,trafił do szpitala alem tylko na 3 godziny bo zdiagnozowai mu zakażenie krwitak na oko.
Tak strasznie spanikowałam że wypisałam dziecko na własne żadanie i pojechaliśmy prywatnie,wtedy właśnie do Pękackiego_Okazało się że dziecko dostało po prostu bardzo silne ataku aleri (białko krowie),wystarczyło odstawić  mleczko i trochę maści.Wróciliśmy do domku i za dwa dni mały był zdrów.
Pan doktor wybroniła nas przed kilkudniowym rozstaniem z właśnie narodzonym maleństwem jestem mu za to strasznie wdzięczna.
Ostatnio znowu do niego chodzimy bo dzieciaki mają niezdiagnozowane gorączki-dostałam tyle badań do zrobienia że szok.

O rany ...ale się rozpisałam..... :-[

No cóż ..przyjmuje na ul.Promiennej21(bieżanów)
bieże 60 zł za wizytę
tel 012658 76 98
0602 13 28 35
przymuje codziennie 9-10 i 16-17.

loli dzięki wielkie, my na razie zdecydowaliśmy się na homeopatkę (pediatrę oczywiście ze specjalnością) koniecznie daj znać co z tymi gorączkami, bo Majka własnie wczoraj dostałą ni z tego ni z owego 38,7 a wszystko jest w pożądku, ja też napisze co się dowiedziałam

gaga A co właściewie dolegą Twojej malutkiej?

No cóż ....odbrałam dziś wyniki badań dzieciaczków.Miłoszek ma idealne.Ale Igorek troszkę mnie martwi.Ma OB w wysokie i ASO przekroczone.W zasadzie lekarz podejrzewa że te gorączki to taka choroba zwana gorączką reumatyczną(czyli te temperaturki które mu tak wyskakują) ,jeszcze nie wiem co to za choroba (poszperam dziś w necie) ,ale wiem że nie leczona może powodować zapalenia mięśnia sercowego.Cholera !Niedobrze!
W poniedzilaek idę do jednego lekarza a we wtroek do drugiego.

Majcia nam zaczęła chorować, najpier była 3-dniówka, potem problemy z kupkami (prawdopodobnie po lekach) niedługo po tym zapalenie oskrzeli, jakieś wymioty (chyba tez po lekach) ni o kilka dni po skończonym antybiotyku goraczka, nie chcę jej faszerowac lekami w kółko i dlatego zdecydowaliśmy sie na homeopatię, jestemśmy dzis po wizycie i chyba się do tego przekonuję, kobieta jest pediatrą ze specjalizacją, ponoć w Krakowie bardzo znana i ceniona, dałą nam magiczne granulki, zobaczymy......... może spróbuj do niej uderzyć z tymi dolegliwościami, ona bierze za pierwszą wizytę 130zł (w tym sa leki które ci daje) za każda następną 80

Witam wszystkie Mamy z Krakowa!!!

Ja tez jestem z Krakowa, a mieszkam w śródmieściu. URodziłam niedawno synka w szpitalu Narutowicza i musze przyznac, że byłam zaszokowana tak miłą i dobrą opieką. Podobno jest tam tak od niedawna...

reklama
Do góry