reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Dzięki Kamila a Sol ma racje powinnaś miec drugie:)))
U nas jeszcze nie pada i mam taką cichą nadzieję że może popołudniu się wypogodzi i uda się nam na spacer wyjść:))

Sol przeważnie tak bywa że jak chcemy gdzieś wyjść to pada...ja zazwyczaj mam tak że jak jest pochmurno i wezmę parasol to nie pada a jak nie wezmę to leje!!!

A tak wogóle to jak się czujesz???Masz już jakieś dolegliwości ciążowe??:)

Sol chyba zartujesz... niestety ja jestem realistka i dosonale sobie zdaje sprawe z tego ze mnie narazie nie stac na 2 dziecko jestem w zlej sytuacji materialnej i skrzywdzilabym nie tylko siebie teraz to i te dzieci:-:)-( dlatego wole poczekac moze sie uda osiasc w Niemczech to wtedy odrazu bedziemy sie starac ale narazie chce uzyc troche zycia nacieszyc sexem bo nie za dlugo bylismy razem jak zaraz zdecydowalismy sie na dziecko :sorry2::sorry2: oczywiscie nie zaluje... tyle ze teraz czas dla mamusi przynajmniej jeszcze na 3 latka:cool2::cool2::cool2:

Tak prawdę mówić to ja mam podobne myślenie...też czekaliśmy aż staniemy troche lepiej na nogi i dopiero postaramy się o dzidzię...bo chciałam żeby moje dziecko miało wszystko tzn nie żeby wszystkim rozpieszczać ale takie najpotrzebniejsze rzeczy żeby były...
A teraz jeśli będę miała jeszcze jedno dzidzi to też gdzieś za 3 może 4 lata....
Tym bardziej że ja niestety żle znoszę ciąże zwłaśzcza pierwszy trymestr...więc nie dałabym rady dgybym musiała zajmowac się Mają taką malutką:sorry2:

Sol sorki że napisałam posta pod postem ale nie umiem teraz tego zmienić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hey dziewczyny, zombiak wita hehe kurka ale się nie wyspałam.... ja już na temat następnych dzieci się nie wypowiadam.. hehe ;-)
Julita, młoda Cie wcześnie budzi :-) jak ogólnie karmienie idzie???
Zaczęłam wczoraj tort dla siostry ciotecznej piec, ale kurka tak mi się nie chce przez tą pogodę, tylko do łózka wrócić... w ogóle miałam ambitny plan żeby dziś do stajni jechać a tu lipa... :-/ nawet na spacer sie kurna nie wyjdzie... o i jeszcze zaczęło grzmieć <mur>
Sol, to teraz fajnie masz z tym przedszkolem, młoda idzie a ty sobie w domu odpoczywasz ;-) zazdroszczę ale tylko trochę, zanudziłabym się sama hehehe

hey dziewczyny, zombiak wita hehe kurka ale się nie wyspałam.... ja już na temat następnych dzieci się nie wypowiadam.. hehe ;-)
Julita, młoda Cie wcześnie budzi :-) jak ogólnie karmienie idzie???
Zaczęłam wczoraj tort dla siostry ciotecznej piec, ale kurka tak mi się nie chce przez tą pogodę, tylko do łózka wrócić... w ogóle miałam ambitny plan żeby dziś do stajni jechać a tu lipa... :-/ nawet na spacer sie kurna nie wyjdzie... o i jeszcze zaczęło grzmieć <mur>
Sol, to teraz fajnie masz z tym przedszkolem, młoda idzie a ty sobie w domu odpoczywasz ;-) zazdroszczę ale tylko trochę, zanudziłabym się sama hehehe
głownie wstaje ok 2-3 w nocy to ją przebiorę i nakarmię i potem zasypia do 5 akurat mąż wychodzi do pracy...
A ja sie z nią muszę bawić do ok 7 bo nie chce spać tylko się rozgląda...
a karmić narazie jest ok, myślę że pokarmu mam wystarczająco żeby się najadała i co ważne już mnie tak brodawki nie bolą, jak sobie przypomnę dni w szpitalu - karmiłam ją ze łzami w oczach:((

oj, pamiętam, też bolało mnie jak diabli, siostra mi wtedy pomogła i przywiozła takie nakładki na sutki. pomogło, potem się przyzwyczaiłam i już normalnie mogłam karmić :-) hehe moja też wstawała tylko raz, jak zjadła o 20, 21 to potem pobudka była tylko miedzy 1-3 w nocy i znów spanie do 6-7 :-) złote dziecko hehe

To ja się cieszę ze z karmieniem nie miałam żadnych przeżyć :-p Za to 7 miesięcy wymiotów dało mi popalić.

julitka - jak na razie czuję się ok - nic mi nie dolega a z braku @ się bardzo cieszę :-D Bo ostatnio pomimo plastrów zwijałam się z bólu :-( Nie ma problemu z pisaniem - od tego jest mod żeby ponaprawiać :-p

marla - za cicho mi chwilami w tym domu, a szczególnie przez ostatnie dwa dni jak M był w Starachowicach, Karola w przedszkolu a ja sama :-p Ale pracę nadganiam z pisaniem bo termin zaczyna gonić :-p

Dziewczyny - i jaka wasza decyzja odnośnie moderatora? Mi nie przeszkadzał by jeden dział więcej bo na staraczkach mam tylko 4 tematy do moderowania i jest si :-) Bo najwyższy czas tu porządki robić - odkąd Ewcia nam zniknęła to tu się trochę zapuściło :-p Chociaż powiem szczerze że tu jest lepiej niż na staraczkach - one produkują po 10-15 stron na dzień :-D Na jednym wątku jest prawie 5000 stron :-D

Sol to super że czujesz sie dobrze to najważniejsze, bo ja pierwsze 3 miechy przeleżałam w łóżku albo sterczałam nad sedesem:(((

Tak wogóle to Dzień dobry:)
Dziś zamierzamy jechać do dziadków na wieś tak więc liczę dziś na ładną pogodę bo zamierzam z Majeczką jechać na spacer:)))

Tak więc życzę miłego i słonecznego dnia:-)

julitka - ja swoje poprzednie 7 miesięcy przytulałam się z kiblem :-p a że miałam skurcze to większość czasu siedziałam albo leżałam - po prostu jeszcze się dobrze czuję :-p Ale mam nadzieję że tak zostanie bo się potnę tępą żyletką :-p A pogoda taka nijaka więc lepiej uważajcie :-)

Spadam robić śniadanie łobuzom :-p

Witam w niedzielny deszczowy poranek:)
julitka - ja swoje poprzednie 7 miesięcy przytulałam się z kiblem :-p a że miałam skurcze to większość czasu siedziałam albo leżałam - po prostu jeszcze się dobrze czuję :-p Ale mam nadzieję że tak zostanie bo się potnę tępą żyletką :-p A pogoda taka nijaka więc lepiej uważajcie :-)

Spadam robić śniadanie łobuzom :-p
My po pierwszym spacerku, małej chyba się podobało...zobaczymy jak będzie następnym razem:)
Sol życzę ci żebyś tym razem nie miała żadnych dolegliwości i te 9 miesięcy były dla ciebie przyjemnością:)

hej dzis po badaniu usg dzidzia CRL 81mm. okazuje sie zeto 14 tydzien i dzis termin na 13 listopada!!!
Gratuluje i również zyczę radosnych bez żadnych komplikacji 9 cudownych miesięcy ...no teraz to już 7;)

reklama
Witajcie Kobitki!
Marcelinka śpi, to sobie zaglądnęłam do Was... Zrobiłam sobie wagary i nie pojechałam do krk do budy... będę się w piekle smażyć...
Mam takie pytanie do Was... szczególnie do tych co mają niemowlaki... Jak sobie radzicie z komarami? bo nas chcą zeżreć... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chciałam kupić takiego sprzęta do prądu ale znalazłam tylko takie powyżej 1 roku życia... Nie orientujecie się czy jest coś, co można używać przy niemowlakach??? Chciałabym czasem w nocy pooddychać świeżym powietrzem ale się normalnie nie da, bo te krwiopijce są wszędzie:baffled::baffled::baffled:

Pogoda paskudna, leje od wczoraj... Nawet nosa z domu nie wyściubię...

Miłej niedzieli:)

Do góry