Hej mamuski,
sorry za nieregularne pisanie ale ostatnio pewne `rodzinne sprawy` na Skype calymi dniam walkuje... I troche schodzi..
a z tymincydentem to nei mialam w sumei pisac bo to publiczne forum I nie chcialabym by mnie tutja ktos o cos oskarzyl o jakies szerzenierasizmu itp!
ale to co ja przezylam to wrecz zasluguje na mowienie glosno!! w ramach przestrogi dla innych bo nie wiesz cos ie dzieje z twoim domem jak ciebeie nie ma a jest tam ktos obcy!! ja to osobiscie uwazam ze to skcandal!!!
skopiuje wam maila ktorego wysslalm do znajomej.. bo juz nie hcce mi sie przytaczadc tego
nie chce tez by mie emocje ` wrocily.. bo wiecie ja to mega emocjonalna w tej ciazy
do tego chce podreslic! MAM PELNY SZACUNEK DLA INNYCH KULTUR I WIARY!
przeciez juz mieszkam ponad decade poza PL I mialam okazje poznawac ludzi z przeroznych miejsc swiata I kultuyr/wiary!
I choc tak na rpawde to ja doswiadczylam na sobie rasizmu!! od wlasnie innych kultur tak ja nigdy nic do nikogo nie mialam.. chociaz jak to ja swoje zdanie zawsze mam
a wiec tak:
siedze w domku bo mamy viewing a ze przyszli prawie godzien za wczesnie niz sie umawiali to zostalam!
nie che brzmiec kompletnie rasistowko ale przyszli muzulmanie a ja w radiu mam koledy po angielsku
ale to na marginesie, ja poszlam do pokoju a oni po szafkach w kuchni I lodowce zaczeli otwierac!!
can u believe that!???
jak weszlam do kuchni bo sie zdenerwowalam bo JAK TAK MOZNA!? to nikt niczego nie otwieral przy mnie a ze to same 3 araby! I jakas zachusciala arabka to sie wystraszylam I OCZYWISCIE nie odezwalam ale sie niezle wkuszylam! bo jak tak mozna do kogos przyjsc I po szafach zagaladac!! albo lodowce????? ja rozumiem z ciuchami mozna by zagladnac by sie dowiedziec ile ktos potem bedzie mial miejsca dal siebie ale lodowka! przecez to standardowy wyglad! a co to z zewnatrz nie widac!!!!????
juz mam dosc tych wizytacji I tak ine potwierdzamy ale agent nam rpzypomnnial ze contract mamy do grudnia wiec toche musimy `potwierdzac` ale co za besczelnosc tacy zwiedzajacy!! juz mam dosc tego ze domek w ktorym my mieszkamy jest jak darmowe museum!!!
Pod koniec `zwiedzania` ta muzulmanka pyta ze chiaal by skorzystac z lazienki I od razu mowi ze chciala bym jej dala szklanke na wode. A ja nie zalapalam, I mowie chcesz pic? a ona na to ze nie ale ze ona musi sie umyc!!!!
Nomi dopiero kliknelo na co to.. a ze ja bylam taka speszona I zawstydzona tym do tego od razu mialam obraz jak ona ta obsikane szklane mi oddaje!! bleeeee...
I msyle sobie ze ja chyba snie!! To ona sobie wody naleje bo dupe musi wymyc jak sie wysika! albo wysra!! wyobrazasz sobie!!
Ja udalam ze nie znam angielskiego I udalam ze nie bardzo wiem o co chodzi I zaczelam ja dopytawac czy one chce sie wykapc czy umyc czy co?? az ponaciskalam tel na cokolwiek miaja nadzieje ze trafie na meza I sie domysli I bedzie mial czas I oddzwoni!! i na szczescie zaraz zadzwonil ............I tak sie jej pozbylam bo ona wyszla w miedzyczasie bo sie poddala czekaniem... slow mi braklo!
Wyobrazasz sobie ze twoimi naczyniami ktos swoja dupe bedzie podmywal!!!! bleeeeeeeeeeeee chyba zygne!
pls I to juz nie moje hormony! ze tak sie WSCIEKLAM! TO LUDZKI BRAK KULTURY!!!!!
A ta chusciara nawiajala mi ze oni muzulamnie sa tacy czysci ze sie myja.. juz na koncu jezyka mialam ze MY TEZ!!!! MY TEZ DUPY MYJMY ALE NIE CZYIMIS NACZYNIAMI!!!!
normalnie nie mam slow!!!
I mam dosc tych wizytacji juz na 100000000000000%
normalnie nie moge sobie pomiescic tego w glowie. ja to bym sie wstydzila tak pojsc do kogos wiedzac ze mam inne jak inni zwyczaje I tak mowic! zeby mi ktos dal szklanke na te `potrzeby` skoro harveys jak to moj maz powiedzial jest za rogiem!!!
Wlasnie z nerwow wlozylam wszystkie naczynia z obrzydzenia do zmywarki i tak po porostu choc NIE DOTYKALI ICH!
A co jak kiedys ktos tak zrobil?? ze naczyniami naszymi sobie dupe podmyl!!
bo skad masz gwarnacje? kto co robi jak agent tez arab! to przeciez jej nic nie powie bo zna ich `kulture`!?
I pewnie gdyby mnie nie bylo to by jej pozwolil isc do tej lazienki I wziasc ta nasza szklanke czy kubek??!!!
.................. dobrze ze jeszcze tydzien tylko do wygasniecia kontraktu.....