reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

hej dziewczynki

ja na szybciutka bo zaraz musimy wyjsc,,,w koncu cieplej si zrobiloale jeszcze sniegu troszke mamy....

Wxczoraj bylismy na urodzinach kuzyna dziewczynek w Torontona kreglach male wniebowziete byly i ciagle pytamy kiedy jeszcze pojdziemy.

Co do szpitali to sie zupelnie zgadzam z Wami za szybko tam sie wszystko dzieje a wiem troszke na ten temat bo dane mi bylo spedzic pare tygodni w Trillium w ciazy z gabi mialam ataki woreczka zolciowego wiec ladowalam 2 razy w szpitalu po przeszlo tygodniu bo to juz byla koncowka ciazy i bali sie zeby malej to nie postymulowalo do wyjscia na swiat,jak urodzilam mala miaalam zabieg usuniecia woreczka i wypuscili mnie po 3 h a he he a 2 tyg w domu nie moglam wstac z lozka jeszcze tak bolalo,po urodzeniu Gabrysi wyszlam tego samego dnia mala urodzila sie wpol do szustej rano o 4 mnie wypuscili,,,,,no dla mnie to nie do uwierzenia bo wiadomo i maluszek i matka po takim przezyciu potrzebuja troszke opieki i dogladniecia ze strony medycznej przynajmniej przez dobe.

Zielona to niezle maja zasady w tych szpitalach w meksyku he he ze zmarzluchy z nich to juz wiem:-):-)

Usmiechniata chce cyca to niech pije :-) ,,kurcze ile ja sie umeczylam zanim male zalapaly nawet do poradni chodzilam a i tak karmilam tylko przez jakies pol roku bo nie ciagly dobrze i mleczko sie skonzcylo widze ze mialas taki sam porod jak ja z Gabi tez mialam tylko jakies male pekniecie Kosalka jednak fajny gosc:-):-):-)

:-)no to swietne zakupy brzusio napewno juz zgrabniutki ja z Gabrysia mialam niedurzy wlasnie taka zgrabna pileczka wszyscy mi mowili ze bedzie chlopak ale ja mysle ze dlatego ze nic nie przytylam za duzo przez te moje ataki woreczka,,,taki byl

Pestka na Paisley kiedys mieszkalam poznij na King:-) fajne okolice wszystko blisko pewnie slyszalyscie o tej dziewczynie z carpat ktorej maz zabil sie na budowie???byla moja dobra kolezanka oni oboje byli na moim slubie:-(napewno wiecie ktora byla menadzerka w karpatach przez dlugi czas...

ja mieszkalam przed przyjazdem tutaj na Dixie i Dundas w tych malych condominiach na samym skrzyzowaniu tez fajnie bylo blisko wszystko :-):-):-)no ale cos nas podkusilo i przeprowadzilismy sie tutaj na dobre jednak wyszlo bo musialam prawko zrobic bo tutaj znw wszystko daleko ha ha

reklama
Witam troszke mnie nie bylo, kociolek w domu,zarazilam moja Malutka kicha i kaszle biedna.
Zielona to mialas ciezko po porodzie,szalone Meksyki.
Usmiechnieta ja mieszkam w streetville najblizsze gl skrzyzowanie to erin mills i eglinton,mam bardzo blisko do erin mills town center nie wiem czy tam bylas ale wole od sq1 bo mniejszy hehe.KONIECZNIE JAK POGODA SIE zmieni musimy na kawke wyskoczyc he he juz dzisiaj jest ladniej w koncu.
BEATA A wiesz ze nie slyszalam o tym ,kurde szkoda dziewczyny.
Lece bo Malutka wzywa he he
POZDRAWIAM

kana mam nadzieje ze Mariczka dala Ci jednak troche w nocy pospac, dobrze, ze zakupy udane, ja tez przed robilam powoli zapasy i przed myslalam ze juz nic mi nie potrzeba ale jak to zawsze cos jednak zabraklo, dobrze ze jest moja siostra zeby pomoc dokupic kilka drobiazgow, np masc jak mnie malenstwo pogryzlo na samym poczatku.. najsmiesniejsze jest to ze w Mississauga pampersy newborn i rozmiar 1 to towar deficytowy gdzie pojdziesz to wykupione..

Beata ja bym twoje wypisy ze szpitala bardziej uznala za wyrzucanie.. po tak krotkim czasie to nikt chyba nie jest w stanie dojsc do siebie..
Dobrze ze dziewczyny sie fajnie bawily a pogoda faktycznie coraz ladniejsza, my wczoraj bylismy chwilke na spacerku to nawet slonko piekne wyjrzalo.. moze jednak swieta beda wiosenne czego wszystkim nam zycze..
Co do Kosalki to naprawde porzadny czlowiek, ktory przejmuje sie swoimi pacjentami, w szpitalu mialam swietne polozne tylko jedna przy samym porodzie juz byla strasznie gburowata, to jej kazal isc sprawdzic pacjentke obok..
Slyszalam o tej dziewczynie z karpat kiedys cos.. mnie zawsze kusilo zeby mieszkac w jakims malym miasteczku ale najgorsze sa te dojazdy i zmarnowany w zwiazku z tym czas.. zawsze sie smiejemy ze kiedys na emeryture przeprowadzimy sie gdzies gdzie jest spokojniej.. ja jak przyjechalam, mieszkalam w Guelph, tez sliczne i bardzo zielone, park obok parku no i 40 min z Mississauga.. juz nie mowiac ze ceny np domu czy ubezpieczenia tu i tam to smiech na sali..

Pestka zeby Ci sie szybko ten kociolek skonczyl, moje malenstwo tez ma katarek ale nie cieknacy tylko czasami slychac ze jej sie tak oddycha ciezej przez chwile, zakraplam jej i odciagam, pozatym nic, je ladnie, jutro ide do pediatry na wizyte kantrolna to sie zapytam przy okazji, i dam znac czy udalo mi sie namierzyc porzadnego pediatre.. wstawilam nawilzacz do jej pokoiku moze to suche powietrze..
co do mall to kojarze bylam tam kilka razy, ja lubie wszystkie mniejsze bo na sq1 to sie wiecej nachodzisz niz nazalatwiasz albo nakupujesz..

Uwielbiam te cieple bulki z Karpat, moj maz sie zawsze ze mnie smieje ze zamiast na wisle na zakupy to jade hurontario i stoje na kazdych swiatlach.. a ja nic nie poradze ze na weekend zawsze mi sie marza te bulki..

Pozdrawiam i dobrego dnia zycze ;)

Piekna pogoda dzis. Sloneczko swieci. Temperatura troche powyzej 0, a po poludniu nawet 7... Ladnie.
Niestety dzien na zakupach przebakany. Jedyne dobre to, ze Pumy sobie kupilam za cale 24 dolce... hehehe. Normalna cena 90, ale ze ostatnia para i to w numerze malo chodliwym, to tak przecenili. No to od jutra smigam na fitnessy.
yes2.gif

HEJKA
Usmiechnieta nawilzacz mam ustawiony w sypialni od listopada,teraz jeszcze dodalam kropelki z eukaliptusa.Ja rowniez sciagam aplikatorem gilki wczoraj nawet 2 razy w nocy bo sie dusila ,ona tego nie cierpi,tak krzyczala biedna.Czasami daje jej z homeopatycznych lekow corzalia z tej samej firmy co camilia na zabki-to akurat moze ci sie pozniej przydac hi hih.
Jak twoja malenka spi w nocy ,co ila ja karmisz??
Zielona w koncu wczoraj wiosna do nas zawitala huraaaa.

Ostatnia edycja:
Hejka kochane:)

Moj brat juz poszedl do pracy, dzisiaj trzeci dzien, zadowolony i bardzo dobrze....niech sie w koncu usamodzielnia....ma 25 lat, a glowie zyje ciagla 18-stka....

Wczoraj w kocnu ogarnelam te moje okna nieszczesne ,teraz przydaloby sie firanki, ale jakos weny juz dzisiaj brak...:p hahaha

A w ogole powiem Wam ,ze jak odstawilam witaminki dla ciezarnych to czuje sie rewelacyjnie....i te Mari rozwolnienia tez byly od witaminek....odstawilismy i jest super....

Usmiechnieta
....no ja juz tez widzialam wlasnie te papmersy dla NEWBORN w babies r us....ale tam bylo tylko 60 sztuk za 15 $ chyba... i zastanawialam sie czy juz nie wziasc....ostatnio widziaam tez w walmart....
A cieple buleczki z Walmart rewelacja:)))) Moja mama pracuje w karpatach, to zawsze jak da newsa o lecimy po bulki:p hahah

Beata
no brzusio juz sporawy jest, ostatnio mam wrazenie ,ze naprawde jakos tak szybko chyba malutka rosnie, bo jest wiekszy i wiekszy:p hahahah i kazdy kogo spotykam w lundrach to sie mnie pyta "You gona have a baby? omg....I don't know, how long...ble ble bke" ahahhaa beka:p hahhaa
A co do Anetki to tez moja znajoma.... no tragedia ja spotkala straszna, w zadnym wypadku sobie na to nie zasluzyla.....patrzac na takie przypadki czasem wydaje mi sie,ze zycie jes strasznie niesprawiedliwe.... na szczescie ona silna babeczka jest i dzielna niesamowicie....

Pesta zdrowka dla malutkiej,.,,,ja pamietam ten katarek u Mari jak byla mala....masakra....pozniej jak juz miala okolo roczku i widziala ,ze ide z niebieska tubka (frida) to wrzeszczala w nieboglosy na sam widok...;/ masakra.....

A jeszcze kochane napiszcie mi jakie nawilzacze polecacie, bo ja na pewno sie zaopatrze, ale nie wiem moze jakies macie sprawdzone.....:)

Jezusie ide cosik zjesc ,bo tak mi burczy ,ze szok:p hahahah

Witam wiosennie! :tak: Za mna pierwszy dzien fitnessowania. Na pierwszy ogien poszedl orbi, a pozniej zumba. Jak wyszlam z domu o 8ej, to wrocilam w poludnie. Stary slowem sie nie odezwal, ze zmeczony, bo by w leb zarobil. Kostka ma ostatnio lepsze dni, wiec nie mial do czynienia z ciezkim dniem, ale wszystko przed nim.
Mnie glowa troche boli, ale relaksik... Hehe. Jak wyszlam z klubu, siadlam na laweczce w oczekiwaniu na autobus. Sloneczko grzalo cudnie i prawie tam zasnelam
yes2.gif

Kana, ja mam nawilzacz Vick. Taki ¨zimny¨. Pewnie te dmuchajace para sa nieco lepsze, ale za to beda koszmarne latem...

Zielona super,ze zadowolona z fitnesiku:)

u nas tez dzisiaj przepieknie, w koncu wbilam sie w wiosenna kurteczke, ale z bluza pod spodem,bo musiala byc rozpieta....:p hahaha Mariczka tez adidaski i cienka kurteczka....miodzio:)
a o tym Vick wlasnie tez myslalam ,ale nie doczytalam ,ze on tylko na zimno....

reklama
Witam serecznie.
Super dzisiaj pogoda miodzio.
Kana nawilzacze na cieplo sa troche tanszei spr babyur s sa teraz czesto na wyprzedazy bo sezon na nie sie konczy, maja tez tekie dla dzieci z malpka itd ,ja kupie taki na przyszly sezon.Jesli chodzi o pampersy dla newborn to te male paczuszki sa czesto w shopers drug mart na special za 9,97.Ja zawsze przeliczam ile wychodzi za pieluche bo czesto te olbrzymie pudla nie wychodza najtaniej.
Zielona to niezle zostawilas meza na 4 godz z Mloda.Moj maz oczywiscie zostanie z Lukim ale jak wracam to jakby bomba wybuchla,chlopaki dobrze sie bawia ha ha :))))
Pozdrawiam

Do góry