reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Pestka, smoczek do niczego nie sluzy, wiec luzik :tak: a na fitness zaczne od przyszlego tygodnia, bo w tym jeszcze nie najlepiej sie czulam, dopadl mnie PMS, no a dzis malzon wyjechal na zawody, wiec nie mialabym z kim mlodej zostawic. Niby jest play group w kilku klubach, ale mam klopot z Wredzka. Malpa jedna zawsze wstawala ok 7ej, a teraz jej sie poprzestawialo i wstaje po 8ej... Do tego boj o sniadanie i jak juz jestesmy gotowe to jest 10ta... A tak to dla mnie bez sensu zupelnie.

reklama
Kochane No ja właśnie upatrzylam sobie Aventa z Mariczka tez tylko takie uzywalam i było ok... A teraz chciałabym spróbować te troszkę nowsze z szerszym smoczkiem... Podobno są naprawdę dobre:)

Pestka ja z mississaugi jestem z okolic dundas/ confederation na przeciwko Tatr o ile coś Ci to mówi... Jak dla mnie rejon fajny kilka polskich sklepów, wszędzie ogólnie blisko i na autobus i do fajnych parków...nie jest nam tutaj zle...

Ja dzisiaj jakaś umeczona... Po obiadku zaleglam w łóżku i jakos cieżko sie podnieść ...Marie za to roznosi energia ...

Buziaki dla was mamuski:)

Kana ja Mississauga calkiem dobrze znam,jak najbardziej znam ta okolice,masz tam Jaswoja troche dalej Karpaty i Krakow .Rzeczywiscie wszystko pod reka no i Trylium tak blisko.Kiedys sprzatalam w tej okolicy na Paisley .Przegladalam dzisiaj gazetki i maja przecene na Avent baby ur s ,dla Ciebie chyba najblizszy jest na Hurontario i Eglinton.
Odpoczywaj mamuska,nie przepracowuj sie :))

Pestka dokładnie tak jak piszesz:))) jakos przyzwyczailam sie do tego miejsca, cieżko byłoby mi sie przenieść gdzieś indziej...

A właśnie jutro wybieramy sie z miskiem i Mari na DIxie Mall tam jest tez taki mały toys r us wejdziemy zobaczyć :) dziękuje za News :)
Mariczka dostała pieniazki do babci z polski i juZ przeszukuje stronke w poszukiwaniu kucykow, których "jeszcze nie ma" hahahah

A poza tym uderzamy na Winners może będzie cosik ciekawego dla malutkiej...

Jak cosik "upoluje" to na pewno sie pochwale:p hahaa
Spokojnych nocek mamuski:)

Hej dziewczyny,
kana tak wszystko jest ok, a im wiecej mala bedzie jasla tym szybciej jej ten zzolty kolorek zniknie, no i przy okazji trafilismy na swietnego pediatre, ktory polecil nam pediatre w Mississauga wiec jest nadzieja ze osiagniemy nasz cel i znajdziemy dobrego lekarza przyjmujacego nowych pacjentow.. Co nie jest niestety latwe..

Maupa urodzilam mala w sobote o 3 rano i na szczescie wypuscili nas juz w niedziele
Beata, udanego wyjscia na sanki, moja siostrzenica wczoraj ulepila balwana z resztek sniegu i powiedziala ze to ostatni bo teraz bedzie sloneczko,
codo spania to mala spi w gondoli na stelazu obok lozka, niby mam king wyrko i spie w jednym miejscu ale moj maz lubi wedrowac wiec chyba bym sie bala.. Jak wyrosnie z gondoli to bede ja przezwyczajac do lozeczka ale chwilowo nie mam sil co max dwie godz latac do pokoju obok..
zobaczymy jak bedzie

Pestka zdrowiej kochana zeby jak przyjdzie wiosna a potem lato i czas na wspolne spacery jak juz kana urodzi,
Z porodem to tak jak mowilyscie po juz myslisz o malenstwie i nie myslisz.. Ogolnie bylo ciezko bo wszystko bylo wywolywane wiec bylam w szpitalu od pierwszego skutczu a jak odlaczyli mi oxy to skurcze byly niezle.. Na szczescie polozne swietne ni i moj lekarz ogarniety bardzo duzo mi pomogl, juz nie mowiac o mezu, jak sie biedny stresowal bo nie mogl nic zrobic..

Koniec karmienia wiec wracam do spania znow puki to mozliwe..

Usmiechnieta, poczytaj sobie Jezyk niemowlat T. Hogg - bez problemu znajdziesz to w necie. Ja kiedys mialam wersje elektroniczna, ale nie wiem czy mam na tym kompie... Niestety nigdy nie przeczytalam, ale te mamy ktore przeczytaly i zastosowaly sie do porad, bardzo sobie chwala.
Ciesze sie, ze wszystko u Was w porzadku. Ja 24h po cesarce tez bylam z Mloda w domu. Ciezko bylo, ale cos mi sie zdaje ze i tak lepiej niz w szpitalu - nikt mi dziecka nie przegrzewal, nie zabieral malej i takie tam ;-)

U nas slonecznie. -5° mozliwe, ze za jakas godzinke wyskoczymy na spacer

Kana zazdroszcze ci tego Winnersa kidys ciagle tam zagladalam ale z dwojka dzieci troche ciezko,daj znac jak wpadniesz na cos fajnego.Juz dawno nie bylam dixie mall.
Usmiechnieta no mam nadzieje ze sie umowimy z dziewczynami na kawke jak zrobi sie troche cieplej;)))) .Dobrze ze wszytko ok ucaluj swoje Malenstwo :))Daj znac jak znajdziesz tego pediatre .
Zielona tak to w Kanadyjskich szpitalach jest ze ledwo dziecko z ciebie wyskoczy a juz cie "wypraszaja", ja tez wyszlam dobe po porodzie.
Zapowiada nam sie ladna pogoda hi hi.
Pozdrawiam

Pestka, ja rodzilam w Meksyku... Rzucilo mna o sciane jak nazajutrz po cesarce pielegniarka weszla i kazala sie wykapac, bo za chwile beda mnie wypisywac... Ja sama, bez pomocy, po operacji... 24h po porodzie juz bylam w domu. Dobrze, ze malzon zostal ze mna przez kilka dni, bo bardzo ciezko dochodzilam do siebie po cieciu. Przez dwa tygodnie od operacji chodzilam zgieta wpol... Sama z pewnoscia bym sobie nie poroadzila. Mysle sobie, ze po SN mozna niemal natychmiast wracac do domu (znam dziewczyne, ktore 8h po sn byla w domu...), po cc powinno sie jednak zostac przez kilka dni w szpitalu. Kostak urodzila sie w kwietniu, w samym srodku upalow. W szpitalu bylo bardzo cieplo,. a oni ja w kilka warstw ubran, czapy jakies i kocyki pozawijali... Ja natychmiast rozebralam do pojedynczej warstwy, kocyki wywalilam... Tam sie bardzo przegrzewa dzieci. Lato, pot po tylku leci, a dziec kilka warstw ciuchow, jakies swetry, welniana czapka i jeszcze w gruby koc zawiniety... tak, tak... oni uwazaja ze tak ma byc, bo iinaczej zapalenie pluc, oddech umarlego i wszystkie inne klatwy opadna na dziecko.

Poszlysmy na spacer. Slonce swieci pieknie, -3°, a wieje tak zimny i mocny wiatr, ze po 10 minutach wrocilysmy.

Kana jak zakupy ? Upolowalas cos ? Ja tez avent uzywalam bo moja mala przez pierwsze dwie doby nie chciala polykac wiec trzeba bylo ja dokarmiac ale teraz juz wisi na cycku na szczescie.
Ja chwilowo mam czas co najwyzej lowic na pampersy ale zachwile zaczniemy spacerowac to bedzie lepiej bo jakies bluzki do karmienia by sie przydaly.. O tym nie pomyslalam wczesniej..

Pestka a ty w jakiej okolicy mieszkasz ? Dzis juz bylo 6 stopni na plusie, nic tylko patrzec za wiosna, ty z dwojka maluchow to teraz pewnie bardziej obeznana w miejscach przyjaznych dzieciom niz w mallach, ja wczoraj wpadlam na square one na moment bo cos mi sie z tel stalo i powiem wam ze tyle ludzi ze szok, jak ogolnie za nim nie przepadam to wczoraj juz wogole szybko zwiewalam.. Na kawe pewnie ze bedzie trzeba sie umowic moze uda nam sie zobaczyc kane z brzuszkiem jeszcze jak bedzie na silach.

Maupa to ty niezle przezycia mialas z porodem, ja ogolnie nie lubie szpitali, wiec po 24 godzin z ulga wychodzilam i w domu wkoncu mala na spokojnie zaczela z piersi jesc, bo w szpitalu stres i za nic nie chciala.. Ale po cesarce na pewno 24 h to za krotko przeciez to ze szwami to jak sie ruszyc tak szybko, ja mialam problem w szpitalu a mam tylko jakies tam nieliczne szwy bo lekko popekalam bez nacinania..
co do ksiazki, dzieki poszukam jutro w necie jak bedzie chwila, teraz jak karmie to mam czas na czytanie i w ruch poszly wszystkie zaleglosci..

Beata jak tam twoje dziewczyny ? Jak im minal march break ?

reklama
UŚMIECHNIETA.... super,ze malutka pięknie pije z cycusia...zycze sobie tego tez :p hahahah

A co do zakupkow to kupiłam sobie stanik i bluzeczke, a dla malutkiej kocyk i pieluszki takie flanelowe w Winners....a dzisiaj jeszcze pojechaliśmy do Babies R Us...i zakupiłam ten trzy pack butelek- ale te malutkie 125 ml plus smoczki większe...Avent oczywiscie:)

Takze powolutku powolutku:)

Oj kochane jak bedzie cipelutko to pewnie ,ze musimy sie gdzies na kawusie umowic....:) jakos sie doczłapiemy... :) Mariczka lubi jezdzic autobusem wiec nie ma problemu:)
A poza tym jakos tam mi tez brzuszek ostatnio szybko rosnie....nawet moj mis sie smial, ze cosik go jakos tak wyrzucilo:) hahhah

Zielona ja tez uwazam ,ze po jakis operacjach powinno sie troszke dluzej zostac w szpitalu tutaj to nawet moja znajoma po operacji nogi, gdzie laczyli jej miesnie i jakies sciegna wypuscili ja dobe pozniej ;/ chore....

Moje dziecie zaleglo po poludniu ,wiec szybko dzisiaj nie pojdziemy spac:p hahahah

Ostatnia edycja:
Do góry