reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii 2020

KlaudynaA

Zaciekawiona BB
Cześć, czy są jeszcze na forum dziewczyny, które spędziły ciąże w Irlandii? Interesuje mnie opinia na temat szpitali w Wexford lub Waterford, czym się kierować podczas wyboru? 🤔

reklama
Hekj Pati, Pani Dr Dorota Sanocka,a nastepna wizyta 23go lutego. Też myślałam mozna wcześniej, czytałam że tak od 14tc. Może dmucha na zimne, sama nie wiem, w każdym razie w przyszlym tygodniu i tak już nie miałam zamiaru lecieć, a dodatkowo sie upewnilam w decyzji.

reklama
😘 Caly czas staram się być spokojna i bardziej cieszyć się niż martwić, bo w końcu nic niepokojacego nie uslyszałam, wrecz zostalam pochwalona, ale to chyba już tak jest jak sie zostaje rodzicem, tak? Za dużo myśli w głowie😋

Ja rodzilam w Wexford w 2017 i 2019. Chyba procedury wszedzie sa takie same. W Wexford jest mozliwosc " prowadzenia" ciazy przez polozne. Wchodzisz na wizyte o okreslonej godzinie bez czekania. Tylko pierwsze dwie wizyty musza sie odbyc w klinice,a tam no niestety troche sie czeka,ale to chyba jest tak samo w innych szpitalach....

Cześć HoneyBee, przekopujac internet znalazłam jakies irlandzkie formum z 2014r. dotyczace USG w szpitalu w Wexford i tam dziewczyny żaliły się, że pierwszy scan miały robiony dopiero ok 20tc, czy też mialaś takie doświadczenie? Byłaś zadowolona z opieki i samego oddzialu? Jestem w kropce 😕 Cały czas się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma szpitalami, bo odległość i czas dojazdu są dla nas mniej wiecej podobne, oba szpitale maja klinikę polożniczą, moja koleżanka rodzila 7 miesiecy temu na Ardkeen i byla bardzo zadowolona jak się nią tam opiekowali i jedynie co mnie odstrasza to Waterfordzkie korki, zwlaszcza przed mostem😩

Tak mialam pierwszy scan robiony w okolicy 20tc. Takie chyba sa reguly w kazdym szpitalu w ie 🤔.W drugiej ciazy podskoczylam na early pregnancy unit na szybki scan,ale to troche inna historia w porownaniu do wizyty w polskim gabinecie. Ja z opieki w Wexford bylam BARDZO zadowolona,ale fakt porownania nie mam,bo nie rodzilam nigdzie indziej🤷‍♀️. No ale jak pisalam wczesniej to nie jest Polska i to nie jest ciaza prowadzona tak jak w Polsce. Zreszta podejrzewam,ze pani ginekolog napomknela Ci to i owo w temacie.

Dziękuję Kochana, ja też nie mam bladego pojęcia, bo to pierwsza ciąża i odrazu w obcym kraju 😩 czytalam o rożnicach miedzy ciąża w PL i w IE, więc wiem jak to wyglada w teorii, rozmawialam też z kilkoma dziewczynami, które rodziły pare lat temu w Wexford jak i w Waterford, no i opinie są podzielone, jedne zachwycone, ale też po jednym przypadku, gdzie bylo cieżko, bo byly komplikacje i trauma..ale w Polsce też jest rożnie

Ja zdalam sobie sprawe jak wielkie to sa roznice wlasnie dzieki temu forum. Zamierzasz prowadzic swoja ciaze razem z ta pania ginekolog, u ktorej bylas w sobote? Pierwszy porod z corka tez mialam traumatyczny. Drugi piekny. Dziewczyny,ktore prowadzily moja ciaze byly super. Polozne przy porodzie tez,oprocz jednej,ale to dluga historia

Teraz cieżko mi podjąć decyzję, póki co bezpieczniej się czuję z pania dr, ale szczerze nie wiem czy dojazdy nie będą zbyt ciężkie bo to ponad 2h w jedną stronę, zobacze co też powie GP. Znalazlam takie opcje prowadzenia ciąży: "opiekę publiczną, opiekę półprywatną, opiekę prywatną, opiekę położnych (Midwifery-Led Unit), położne Domino (Community/Domino Midwives), położne społecznościowe (możliwość poródu w domu) i łączną opiekę przedporodową (G.P. i szpital)." Koleżanka z Waterford korzystała z Domino, a Ty?

reklama
Do góry