mama_Wiki bardzo chętnie się na spacerek umówię, jak dwójka jest zdrowa i idzie do przedszkola/żłobka to nie wiem co z czasem zrobić
W tym trójkącie moja Nikolka do żłobka chodzi a ja jakiś czas temu... tam do LO - mile wspominam.
A odnośnie kolejnego dziecka - naprawde warto, na początku wiadomo jest bardzo ciężko (najgorzej pierwsze 3 m-ce), u mnie rożnica jest 19 m-cy ale z dwójką jest pod wieloma względami łatwiej i weselej niż z jednym. Tylko musisz być na to gotowa. Ja jestem jedynaczką i zawsze bardzo brakowało mi rodzeństwa - odkąd pamiętam mówiłam o 3. Aktualnie dwójka zajmuje się sobą sama a ja najmłodszą - intetweniuje jak zaczynają się bitwy
Teraz bardzo często słyszę od starszych już osób, jak zazdroszczą mi, że będąc w moim wieku skupiały się na pracy i to nie był dobry wybór. Każda sytuacja jest inna i trzeba to też rozpatrywać indywidualnie, ja jeżeli chodzi o pracę mam do czego wracać. Natomiast mam niewielką pomoc ze strony rodziny i sama dałam sobie radę. Powiem Ci jeszcze, że jestem z tego typu kobiet, które są niezależne, bardzo liczyły się dla mnie studia i rozwój zawodowy, dzieci planowałam po 30 kiedy zrealizuje się już zawodowo - pozwoliłam się nieco zmodyfikować, niewiele straciłam, do tego wszystkiego chce wrócić, przy drugim dziecku prowadziłam z powodzeniem własną firmę, natłok zleceń i brak czasu dla dzieci - to zdecydowało, że ją zamknęłam i staram się skupiać na rodzinie - i to wszystko jest dużo nieporównywalnie bardziej cenne niż pusta praca zawodowy, która była dla mnie tak ważna.
A tak poza tym zawsze jak kupuję w sklepie piwo to proszą mnie o dowód
...i małolaci mnie podrywają
hahaha