reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Galway i Galway-Salthill

czesc dziewczyny, ja mam taka mala prosbe czy moze zna ktoras z was jakas zaufana nianie? Do tej pory moimi dzieciaczkami (2 latka i 7 miesiecy) zajmowala sie tesciowa ale na poczatku wrzesnia leci do Polski:(potrzebuje kogos tak na 2-3 godzinki dziennie od 15, mieszkam na Salthill wiec najlepiej to tak ktos z okolicy, z gory dziekuje

reklama
Hej dziewczyny . Z tego co się orjentuje Pani doktor Ela przeniosła się na hedford rd. i tam też od końca lipca ma być nowa podobno dobra pani ginekolog i polożnik, a badania na tokso można zrobić u niej lub w polmedzie wyniki można odebrać już po tygodniu.Pozdrawiam;-)

witam wszystkich!jestem ''pazdziernikowa'' mama i szukam takowych, zeby dodac sobie otuchy, bo troche sie boje porodu, nie ukrywam...:)
co do Pani Eli - owszem przyjmuje na Headford Rd w Terryland Medical Centre. Pani ginekolog miala byc w lipcu, miala byc na pocz sierpnia a zacznie przyjmowac dopiero 21.08. osobiscie czekam na nia od konca lipca, bo juz dawno powinnam sie udac do GP (tzn. w minionym tyg.) na kontrole. Niestety Pani Aneta, do ktorej chodzilam wczesniej zrezygnowala z uslug w ramach maternity i zmuszona bylam rozejrzec sie za innym lekarzem... W tym calym oczekiwaniu zostalam na lodzie i tak wybieram sie do p.Anety, mimo iz tym razem bedzie to platna wizyta. Wlasciwie 18go mam kolejna w szpitalu, ale tam niewiele sie dowiem oprocz pomiaru cisnienia i sluchania bicia serca... Do tego moim lekarzem prowadzacym jest jakis murzyn...(nic do niego nie mam ale wolalabym irlandczyka.. :-( )
pozdrawiam wszystkie ciezarowki

witam wszystkich!jestem ''pazdziernikowa'' mama i szukam takowych, zeby dodac sobie otuchy, bo troche sie boje porodu, nie ukrywam...:)
co do Pani Eli - owszem przyjmuje na Headford Rd w Terryland Medical Centre. Pani ginekolog miala byc w lipcu, miala byc na pocz sierpnia a zacznie przyjmowac dopiero 21.08. osobiscie czekam na nia od konca lipca, bo juz dawno powinnam sie udac do GP (tzn. w minionym tyg.) na kontrole. Niestety Pani Aneta, do ktorej chodzilam wczesniej zrezygnowala z uslug w ramach maternity i zmuszona bylam rozejrzec sie za innym lekarzem... W tym calym oczekiwaniu zostalam na lodzie i tak wybieram sie do p.Anety, mimo iz tym razem bedzie to platna wizyta. Wlasciwie 18go mam kolejna w szpitalu, ale tam niewiele sie dowiem oprocz pomiaru cisnienia i sluchania bicia serca... Do tego moim lekarzem prowadzacym jest jakis murzyn...(nic do niego nie mam ale wolalabym irlandczyka.. :-( )
pozdrawiam wszystkie ciezarowki

Witamy Madbebe - jeżeli chodzi o lekarza, to raczej musisz poszukać sobie jakiegoś GP, chyba że jesteś pewna, że ta nowa gin będzie przyjmowała w ramach maternity scheme... bo z tego co wiem, to raczej specjaliści nie powinni tego robić (również dr Sempka - dlatego ponoć zrezygnowała). zapisz się do jakiegoś polskiego - nawet do dr Blach. wśród dziewczyn bardzo popularna jest dr Cudo (ma specjalizację z pediatrii, co może się przydać później). więc lepiej nie czekaj, tylko szukaj nowego GP, bo niedługo będziesz biegać co drugi tydzień na kontrolę ;-)
a jeżeli chodzi o tzw Październikowe Mamuśki - wejdź na wątek Mamuśki z Irlandii - jest kilka dziewczyn z październikowym terminem, no i mnóstwo dziewczyn z Galway:tak: i będziesz na bieżąco;-)

witam
z informacji zamieszczonych na stronce tej nowej przychodni wynika, ze przyjmuja w ramach maternity. Mam zamiar sie zapisac do dr Blach jak odwiedze tego nowego ginekologa.. dzieki za info i pozdrawiam!

witam:)
ja jestem zapisana do dr Blach i powiem szczerze zauroczyła mnie swoim spokojem,na prawde polecam....jeżeli chodzi o wizyte u ginekologa to jest to wizyta specjalistyczna i niestety trzeba za nia zapłacić,wizyty te nie są objęte programem maternity( jedynie wizyty w szpitalu )....a szkoda
pozdrawiam

hmmm, wydaje mi sie jednak ze u ginekologa maternity rowniez obowiazuje, np. u Sempko wizyta byla za darmo jesli nie robilo sie usg, a z usg 50euro, ja tak mialam i znajome rowniez..
wlasnie mysle o dr Cudo, byla moim gp wczesniej, chociaz o Blach tez slyszalam same pozytywne opinie. Wiec jak to jest?powinnam sie do Niej zglosic juz teraz, czy po porodzie?
pozdrawiam i dzieki za odp.

reklama
hmmm, wydaje mi sie jednak ze u ginekologa maternity rowniez obowiazuje, np. u Sempko wizyta byla za darmo jesli nie robilo sie usg, a z usg 50euro, ja tak mialam i znajome rowniez..
wlasnie mysle o dr Cudo, byla moim gp wczesniej, chociaz o Blach tez slyszalam same pozytywne opinie. Wiec jak to jest?powinnam sie do Niej zglosic juz teraz, czy po porodzie?
pozdrawiam i dzieki za odp.
Zazwyczaj lekarzem dziecka jest ten lekarz,który prowadzi ciąże,ale widzę,że są wyjątki od reguły ;-)
Przejdź się i zapytaj czy lekarz Was będzie przyjmował w ramach maternity scheme ( bo tak się nazywa opieka nad matką i dzieckiem do 6 tygodni po porodzie) i czy zostanie Waszym Gp :tak:
Bo zazwyczaj jest tak,że lekarz rodzinny jest dla dziecka i dorosłych.

Do góry