reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Galway i Galway-Salthill

czesc dziewczyny, ja mam taka mala prosbe czy moze zna ktoras z was jakas zaufana nianie? Do tej pory moimi dzieciaczkami (2 latka i 7 miesiecy) zajmowala sie tesciowa ale na poczatku wrzesnia leci do Polski:(potrzebuje kogos tak na 2-3 godzinki dziennie od 15, mieszkam na Salthill wiec najlepiej to tak ktos z okolicy, z gory dziekuje

reklama
Hej dziewczyny . Z tego co się orjentuje Pani doktor Ela przeniosła się na hedford rd. i tam też od końca lipca ma być nowa podobno dobra pani ginekolog i polożnik, a badania na tokso można zrobić u niej lub w polmedzie wyniki można odebrać już po tygodniu.Pozdrawiam;-)

witam wszystkich!jestem ''pazdziernikowa'' mama i szukam takowych, zeby dodac sobie otuchy, bo troche sie boje porodu, nie ukrywam...:)
co do Pani Eli - owszem przyjmuje na Headford Rd w Terryland Medical Centre. Pani ginekolog miala byc w lipcu, miala byc na pocz sierpnia a zacznie przyjmowac dopiero 21.08. osobiscie czekam na nia od konca lipca, bo juz dawno powinnam sie udac do GP (tzn. w minionym tyg.) na kontrole. Niestety Pani Aneta, do ktorej chodzilam wczesniej zrezygnowala z uslug w ramach maternity i zmuszona bylam rozejrzec sie za innym lekarzem... W tym calym oczekiwaniu zostalam na lodzie i tak wybieram sie do p.Anety, mimo iz tym razem bedzie to platna wizyta. Wlasciwie 18go mam kolejna w szpitalu, ale tam niewiele sie dowiem oprocz pomiaru cisnienia i sluchania bicia serca... Do tego moim lekarzem prowadzacym jest jakis murzyn...(nic do niego nie mam ale wolalabym irlandczyka.. :-( )
pozdrawiam wszystkie ciezarowki

witam wszystkich!jestem ''pazdziernikowa'' mama i szukam takowych, zeby dodac sobie otuchy, bo troche sie boje porodu, nie ukrywam...:)
co do Pani Eli - owszem przyjmuje na Headford Rd w Terryland Medical Centre. Pani ginekolog miala byc w lipcu, miala byc na pocz sierpnia a zacznie przyjmowac dopiero 21.08. osobiscie czekam na nia od konca lipca, bo juz dawno powinnam sie udac do GP (tzn. w minionym tyg.) na kontrole. Niestety Pani Aneta, do ktorej chodzilam wczesniej zrezygnowala z uslug w ramach maternity i zmuszona bylam rozejrzec sie za innym lekarzem... W tym calym oczekiwaniu zostalam na lodzie i tak wybieram sie do p.Anety, mimo iz tym razem bedzie to platna wizyta. Wlasciwie 18go mam kolejna w szpitalu, ale tam niewiele sie dowiem oprocz pomiaru cisnienia i sluchania bicia serca... Do tego moim lekarzem prowadzacym jest jakis murzyn...(nic do niego nie mam ale wolalabym irlandczyka.. :-( )
pozdrawiam wszystkie ciezarowki

Witamy Madbebe - jeżeli chodzi o lekarza, to raczej musisz poszukać sobie jakiegoś GP, chyba że jesteś pewna, że ta nowa gin będzie przyjmowała w ramach maternity scheme... bo z tego co wiem, to raczej specjaliści nie powinni tego robić (również dr Sempka - dlatego ponoć zrezygnowała). zapisz się do jakiegoś polskiego - nawet do dr Blach. wśród dziewczyn bardzo popularna jest dr Cudo (ma specjalizację z pediatrii, co może się przydać później). więc lepiej nie czekaj, tylko szukaj nowego GP, bo niedługo będziesz biegać co drugi tydzień na kontrolę ;-)
a jeżeli chodzi o tzw Październikowe Mamuśki - wejdź na wątek Mamuśki z Irlandii - jest kilka dziewczyn z październikowym terminem, no i mnóstwo dziewczyn z Galway:tak: i będziesz na bieżąco;-)

witam
z informacji zamieszczonych na stronce tej nowej przychodni wynika, ze przyjmuja w ramach maternity. Mam zamiar sie zapisac do dr Blach jak odwiedze tego nowego ginekologa.. dzieki za info i pozdrawiam!

witam:)
ja jestem zapisana do dr Blach i powiem szczerze zauroczyła mnie swoim spokojem,na prawde polecam....jeżeli chodzi o wizyte u ginekologa to jest to wizyta specjalistyczna i niestety trzeba za nia zapłacić,wizyty te nie są objęte programem maternity( jedynie wizyty w szpitalu )....a szkoda
pozdrawiam

hmmm, wydaje mi sie jednak ze u ginekologa maternity rowniez obowiazuje, np. u Sempko wizyta byla za darmo jesli nie robilo sie usg, a z usg 50euro, ja tak mialam i znajome rowniez..
wlasnie mysle o dr Cudo, byla moim gp wczesniej, chociaz o Blach tez slyszalam same pozytywne opinie. Wiec jak to jest?powinnam sie do Niej zglosic juz teraz, czy po porodzie?
pozdrawiam i dzieki za odp.

reklama
hmmm, wydaje mi sie jednak ze u ginekologa maternity rowniez obowiazuje, np. u Sempko wizyta byla za darmo jesli nie robilo sie usg, a z usg 50euro, ja tak mialam i znajome rowniez..
wlasnie mysle o dr Cudo, byla moim gp wczesniej, chociaz o Blach tez slyszalam same pozytywne opinie. Wiec jak to jest?powinnam sie do Niej zglosic juz teraz, czy po porodzie?
pozdrawiam i dzieki za odp.
Zazwyczaj lekarzem dziecka jest ten lekarz,który prowadzi ciąże,ale widzę,że są wyjątki od reguły ;-)
Przejdź się i zapytaj czy lekarz Was będzie przyjmował w ramach maternity scheme ( bo tak się nazywa opieka nad matką i dzieckiem do 6 tygodni po porodzie) i czy zostanie Waszym Gp :tak:
Bo zazwyczaj jest tak,że lekarz rodzinny jest dla dziecka i dorosłych.

Do góry