reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

hej
pogoda nam sie zepsuła, ja dzis porzadki w domku robie, poprasowałam. Moj maluch tez mi daje popalić, wogóle ostatnio ma problemy ze spaniem i z zasypianiem nawet, moze niespac cały dzien a i tak nie zasnie wieczorem póki nie padnie :confused:

izusia1981 suwaczki ładne tylko wpisz je w odpowiednie miejsce;-) a ty chyba masz coś z klawiatura co? bo zamiast litery p pisze ci f :-D

nefretete, powodzonka w tym pakowaniu, ja pakowac sie tam lubie, dużo rzeczy sie znajduje wtedy :tak:

reklama
hej dziewuchy;-)
nefretet mam nadzieję, ze jak wyjedziesz to o Nas nie zapomnisz i będziesz zaglądała i od czasu do czasu zdasz sprawozdanie jak się Wam tam będzie zyło co?
goldenko jak tam u Ciebie? jak sobie radzisz?

ja miałam sie przeprowadzac od 1lipca i wyszło,że dopiero od 15lipca na szczęscie mamy gdzie mieszkac,bo brat zostaje na tym flacie co my teraz mieszkamy ale gdyby go nie było to nie mnielibyśmy się gdzie podziac niezle nie? wyszło tak dlatego,że tamte lokatorki nie znalazły jezszce mieszkan czy jakoś tak:wściekła/y: na szczeście jedziemy za miesiąc do Polski to trochę odpoczniemy od tej Anglii:tak: pozdarwaim :-)

Czesc dziewczyny! jestem tu po raz pierwszy,czytalam wasze rozmowki i bardzo mi sie one podobaja,sa mile i pomocne:-).Ja jestem tu rok i 4miesiace,mam 2dzieci,dziewczynke i chlopczyka.Patrsia 6lat,Kamilek 1rok i 2miesiace.Mieszkamy na York Road we flatach nie stety jestem tu troche ale nie mam zadnych znajomych,bo siedze w domu z synkiem ,a maz pracoje wiec milo mi bedzie jak bede mogla z wami porozmawiac.Gratuluje goldenko przeslicznej coruni jest urocza,a ty wytrwala duzo zdrowka zycze. no wstal wlasnie maly rozrabiaka musze konczyc ,wiec do uslyszenia:-)

Cześć Wam mamuśki.
Ale sobie dzisiaj fosfałam smacznie,fołożyłam się razem z dzieciaczkami i frzekimałam dwie godzinki:-):-):-):-):-):-) oj a jest mi to teraz bardzo fotrzebne,jestem ostatnio jakoś strasznie osłabiona,niby fowinnam się już frzyzwyczaić do nowego trybu a tu CI masz w głowie mi się kręci,ręce trzęsą się jak starej alkoholiczce:baffled::baffled:.
Zawsze chciałam mieć trujkę dzieciaczków ale chyba fstrzymam się z tymi flanami:-):-):-):-):-).

Teraz szybki objadek:baffled::baffled::baffled: znowu chicken bleee.Ale mi się marzy sfojski nowy ziemniaczek z mizerią:-):-):-):-) już nie mogę się doczekać kiedy będe w Folsce hehehe.

Nefrettete ja również mam nadzieję że nie ofuścisz naszego forum:happy2::happy2::happy2::happy2:

Aha chyba ktoś się budzi to fafaf dziewczynki

Witam i ja

Witam nowa koleżankę Iwone :tak: pewnie że możesz sie przyłączyć, co prawda ostatnio na forum puski jakieś, ale może to przez okres wakacyjny a poźniej bedzie lepiej ;-)

izusia1981 zazdroszcze ci pospania w dzień, jejku mój Alex ostatnio przestał sypiac w dzien dotego wstaje o 6 rano :shocked2: masakra.. bez kawy nie da sie dnia przeżyć..;-) i gdzie te Twoje suwaczki ??

Dżoana07 to faktycznie sytuacja nieciekawa z tym domkiem, a jak byś nie miała się gdzie podziać i to z dzieckiem..? ech ludzie czasami są tak mało odpowiedzialni.. Ale dobrze że sie tak skonczyło, no i czekam na ta Twoją przeprowadzke i bysmy w koncu jakiejs kawki sie napiły po sąsiedzku :-D
A kiedy do Polski jedziesz dokładnie? bo my 5 sierpnia mamy samolot z Doncaster :happy2:

hej laski
ja wlasnie sobie zrobilam przerwe w pakowaniu, gotowaniu obiadku i po odwiedzinach znajomych ufff...
przed chwila udalo mi sie sprzedac koleżance koleżanki kilka rzeczy po młodym:-) jeszcze mi został przewijak z matą, play mata i sterylizator do butelek:baffled: moze jest któras zainteresowana? można sie ze mna targowac lub proponowac swoje ceny:-D jestem otwarta:tak:

nie obawiajcie sie napewno od czasu do czasu do was zaglądne:-);-):-D szkoda tylko ze nie udalo nam sie spotkac przed moja przeprowadzka

iwona100iwona witaj na forum:-)

Dżoana07 no to nie fajnie was załatwili... ja ugadalam sie z moja agencja w momencie kiedy skladalam wypowiedzenie, ze jezeli nie znajdziemy w tym terminie chaty to tydzien przed uplywem wypowiedzenia mamy zglosic ewentualnie ze bedziemy tu mieszkac przez kolejny tydzien czy miesiac.... bez problemu;-) naszczescie nie bylo to konieczne

cos jeszcze chcialam napisac ale nie pamietam co:baffled::sorry2::-D

hej :-)

na początku witam serdecznie Iwone:-) miło że ktoś nowy dołączył do nas:tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny dziękuje za miłe słowa :zawstydzona/y:

Powiem Wam szczerze że jeszcze dzień i zaczne na rzęsach chodzic. Spanie z przerwami co godzine męczy strasznie, ale cóż poradzic jak mój pokarm wygląda jak wypłukany karton po mleku i mała się nie najada :szok: mam straszne wyrzuty sumienia ale od dzisiaj codziennie wieczorem będe małą dokarmiac Aptamilem 1 - nie mam innego wyjścia bo już przestałam funkcjonowac. Nie wspomne już o cyckach ... jade na liściach z kapusty od 2 dni, ból nie do wytrzymania. Chciałam odciągac pokarm ale to tak samo boli jak dawanie cyca. Pozatym Paulinka to jest 100% ssak i nie obyło się bez smoczka. Jutro jedziemy małą zarejestrowac w urzedzie :-):-):-) achhh.... marzy mi sie gorąca kąpiel hihihihi:-D:-D:-D:-D poczekam az mała zacznie robic dłuższe odstepy w spaniu ;-)

pozdrawiam serdecznie

goldenka25 jest dobry krem bayera na sutki i przynosi ulge:tak: tez mialam ten problem juz 2 dnia tak mnie bolały że w nocy zrywalam mojego kochanego i do asdy musial jechac po ta masc:-D sa tez takie sylikonowe nakladki na sutki... moze to tez by byl dobry pomysl. ja je kupilam ale jakos nie moglam sie nauczyc z nich korzystać:zawstydzona/y:;-)

To znowu ja:-):-):-):-):-)

WItamy nową koleżankę Iwonkę,im nas więcej tym rażniej:-):-):-):-):-)

Martuś a te moje suwaczki coś ciągle nie wychodzą,jak znajde dłuższą chwilkę to fofracuje nad tym;-);-);-)

Davidek znowu zasnął,śfioch dzisiaj z niego ale dzięki temu jest sfokojniejszy,czasem biedulek chciałby sfać ale to znowu Kubuś biega ,krzyczy fodwiega do niego z nienacka całuje,i śfij tu fotem w takich warunkach:-):-):-)

Goldenko wsfułczuje CI froblemów z karmieniem,ale z tego co fiszesz to fokarmu masz dostarczająco,może mała ma kolki i dlaetgo tak fłacze.Ja famiętam na foczątku gdy karmiłam starszego synka miałam fodobne froblemy.Mały darł się ciągle,ciągle chciał cyca też wydawało mi się że może mam mało wartościowy fokarm.Okazało sie że nie mogę fić mleka,jogurtów bo to fodowało kolki.
Niektóre dzieci mają wieksze zafotrzebowania fiją co fuł godziny a inne tylko co farę godzin,ale to wcale nie musi znaczyć że masz zły fokarm.
Najgorsze są foczątki,będzie dobrze:-):-):-):-):-):-) Fowodzenia Goldenko

reklama
goldenko, fajnie ze sie odezwałaś, ja bym poczekała na Twoim miejscu jeszcze, tez karmiłam małego co 1h, tez pokarm wygladał jak woda, zreszta na poczatku tak wyglada:tak: Piersi bolą bo właśnie zaczynaja pracować gruczoły by było coraz wiecej pokarmu, mi pomagały masaże, gorąca kąpiel i masaż oliwka.. Poboli jeszcze dzien i przejdzie, ale musisz przystawiać i sciagac, bedzie dobrze trzymaj sie cieplutko :-)

Do góry