reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

aneta76 Doncaster - Home to jest stronka na ktorej mozesz wypelnic aplikacje i przez neta wyslac. jezeli jest was 5 to napewno przyznaja wam przynajmniej 3 pokojowy dom. jest tak ze dostajesz numer ktory jest twoim loginem. logujesz sie na ich stronie i bidujesz chaty ktore Cie interesuja. chaty wstawiają o 12 w nocy ze środy na czwartek i w tym czasie najlepiej własnie bidowac bo czas w ktorym to zrobisz tez sie liczy. mam nadzieje ze za bardzo nie zakreciłam:-D jak by co to pytaj dokladnie co Cie interesuje
Dżoana07 a my chyba własnie decydujemy sie na ta chate co dzis ogladalismy:-) dominik ma jutro zadzwonic do goscia i potwierdzic. oczywiscie jest jeden warunek na ktory gościu przystał, czyli: wymieni te paskudne karpety i wyrżnie ogrodek. w ogródku za domem mamy gesty lasek:-D mamy nadzieje ze wyrobi sie do 26 czerwca:sorry: w domu nic nie ma... kuchnia i łazienka szału nie robi ale co tam jakos doprowadze to do porzadku. podoba mi sie bo jest fajny duzy salon, jadalnia, 3 sypialnie za jedyna 90 funtów tygodniowo... i fajne osiedle z niezlymi widokami:-)
goldenka25 kozystaj z tych ostatnich momentow i idz na dyskoteke czy inna impreze:tak: ja tydzien przed porodem byłam na niezłej imprezie, potańczyłam sobie że hej, a i tak jeszcze tydzien czekałam, żeby sie mały łobuz urodził:-D

reklama
Nefretete dzieki za opowiedź , zobaczymy czy cos z tego wyjdzie... a powiedz mi jeszcze jakie sa te chaty mniej więcej bo ja wymagająca nie jestem i pałacu mi nie trzeba ale do slamsów tez nie pójde,najbardzie j to bym chciała cantley ,kub bessacarr.Jakoś tak przyzwyczaiłam sie o tych dzielnic no i moze jeszcze rossington.

aneta76 chaty sa naprawde różne ale slamsy to raczej nie są;-) napewno wymagaja w środku zabiegow kosmetycznych. w tych domach nie ma mebli- trzeba sobie kupic. nie wiem co jeszcze moge powiedziec... sa w roznych dzielnicach, napewno cos sie trafi. tylko trzeba byc cerpliwym:-)

hej dziewczyny:-)
my nadal szukamy domu chodziliśmy po osiedlu i znalezliśmy parę ofert dzis jutro i pojutrze będziemy oglądali pozostałe domki no i zobaczymy co z tego będzie:-) jak narazie to nic szczególnego nie było, a niektóre domy nawet odstraszały:szok: a tak wogóle to idę dzis pierwszy raz na siłownie , bo zrobiło mnie się za dużo;-)chyba coś musi być w tym jedzeniu,że tak puchnę!!! pozdrawiam:-)

Hej dziewczyny
U mnie w koncu wiecej wolnego czasu, wczoraj mamusia poleciała do domku, troszke smutno bo niewiem kiedy znów sie zobaczymy:-(, pogoda znów nawala, zimno jak diabli :wściekła/y:
nefretete101 na szczeście zdążyłam sie poopalać, i tak lekko brązowiutka jestem :happy::-D, napisze jak bede miec jakies pytanie bo tez sie zainteresowalam ta stronka z socjalami, zaraz bede wypelniac aplikacje, rozumiem ze to sa domy od Panstwa, tak? Niewiem tylko na jakich warunkach je przyznaja, mieszkasz dopuki płacisz i masz możliwość wykupu czy jak?
Dżoana07 zycze cierpliwosci do domków, pamietam jak my zesmy szukali, 3 msc nam zajeło, masakra.. tez jezdzilismy po dzielnicy i patrzelismy na ogłoszenia..
Na wheatley niema za duzo domów to prawda jak juz to sa w szeregowcach, a nam takie tez nie odpowiadały, za ten co mieszkamy płacimy 540f, chyba cena przyzwoita jak na okolice.

Dziewczyny,mam pytanie,czy wiecie cos na temat zasiłku"worm front scheme" to jest o dopłacie do ogrzewania jest też coś z dopłata chyba do elektryki, szukałam na necie ale nie kumam po angielsku i nie wiele wiem.My dostalismy teraz za 3 mce gaz+prąd 540F i mózg deba staje .

na tej stronce jest jasno napisane kto sie kwalfikuje Do you qualify for a Grant

1. osoby powyzej 60 roku zycia ktore pobieraja ktorys z tych zasiłkow
-Income Support
-Council Tax Benefit
-Housing Benefit
-Job Seekers Allowance (income-based)
-Pension Credit
-Income-related Employment and Support Allowance

2.osoby ktore posiadaja dzieci ponizej 16 roku życia, kobiety w ciazy. musicie tu pobierac zasilki
-Income Support
-Council Tax Benefit
-Housing Benefit
-Job Seekers Allowance (income-based)
-Pension Credit
-Income-related Employment and Support Allowance

3.osoby ktore pobieraja zasilki
-Working Tax Credit (with an income of less than £15,460, which must include a disability element)
-Disability Living Allowance
-Child Tax Credit (with an income of less than £15,460)
-Housing Benefit (which must include a disability premium)
-Income Support (which must include a disability premium)
-Council Tax Benefit (which must include a disability premium)
-War Disablement Pension (which must include a mobility supplement or Constant Attendance Allowance)
-Industrial Injuries Disablement Benefit (which must include -Constant Attendance Allowance)
-Attendance Allowance

chyba niczego nie popierdzieliłam:-D:-):-D

hej dziewczyny:-D
wiecie co jestem w zakłopotaniu, bo kurcze znależlismy chate na wheatley jak byliśmy na spacerze ;domek-blizniak, fajny ogródek,450ł tylko, że nie umeblowany tabliczka w oknie,że do wynajęcia na stronie internetowej sprawdziliśmy, że jest. Napaliłam sie jak cholera na ten dom więc mąż dzwoni, a pani nam mówi, że to już dawno nie aktualne,strona nie aktualna więc niestety.
Wkurzyłam się jak cholera ale póżniej dostaliśmy tel od takiego gościa, że za 550ł jest super chata na wheatley hills daleko w głąb za szpitalem no więc za bardzo mi to nie pasowało, bo wszędzie daleko sami angole na około itp ale jak zajechaliśmy tam to omal nie zemdlałam:szok:wszystko jest w tej chacie, wszystko wbudowane czyli zmywarka,mikrofalowka ,lodówka na środku piękna kuchenka elektryczna ,stół z krzesłąmi dębowy, wszędzie panele, skórzane meble, dywany, telewizor 32cal, łózka nawet kwiatki, super ogródek całe wyposażenie od łyżeczki do kosiarki:-):-):-) aż wydaje się to niemożliwe ale to faktycznie prawda!!!!!! więc sobie pomyślałam,ze trudno najwyżej będę mało widywała znajomych ale przynajmniej będe zyła jak ''przysłowiowa pani''haha naprawde jestem ciągle w szoku , bo wcześniej oglądaliśmy chaty za taką samą cene i zero mebli:tak: także mam nadzieję, że będzie ok, :-)ale dosyc tego pisania, bo jeszcze ktoś pomyśli że się chwale ale niestety musiałam, bo jestem strasznie podjarana tą chata;-)

goldenko urodziłaś? aśka jak tam nadal nie palisz? pozdrawiam was wszystkie :-)

reklama
Dzoana07 super ciesze sie razem z Toba i wydaje mi sie ze bedziesz mieszkac niedaleko mnie:happy: wiec jak cos bedziesz miala nowych znajomych ;-) napisz jaka ulica dokladnie, a 550 to nie duzo jak wszystko jest :tak:
nefretete101 weszlam na ta strone o tych dopłatach i z tego co wyczytałam oni nie doplacaja do ogrzewania tylko pomagaja zmniejszyc koszty ogrzewania np.docieplaja, wymieniaja grzejniki itp. moze nie doczytalam wszystkiego, niewiem:-p ale jesli tak jest to niebardzo np. mi to pasuje bo niebede az tak sie rzadzic w nieswoim domu;-)

Do góry