reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

czesc dziewczyny widze ze sie zapisujecie na angielski do women centre ja chodzilam 2 lata temu ale krótko a teraz nie bardzo mam jak bo opiekuję sie kolezanki dzieckiem a z dwojka to juz nie chce mi sie wyruszac do miasta

iza--- mam tylko ta jedna dziewczynke co mialam ogłoszenie dałam i czekam moze sie trafi jakis maluszek jeszcze

reklama
Marzena,

byłam dzisiaj w Women Centre, zapisałam się i posiedziałam tam, żeby się dowiedzieć czegoś więcej.
Przy okazji zapisałam się na kurs "Food Hygene", ktory kończy się testem i potem dostaje się europejski certyfikat ważny na 3 lata. Właśnie Ania powiedziała mi, że warto na niego iść i sobie podszkalać angielski.

O środzie i kursie angielskiego nic nam nie powiedziano, z tego co Anka mówiła to niby ma być ale nie są jeszcze pewni. Ania ma jeszcze dzisiaj do mnie zadzwonić to się jej wypytam dokładnie co i jak.

oki, zajrzę później :-)

:) ja nie pytalam o inne kursy tylko o jezykowy własnie. moze i zapytam o ten co Ty mowisz? a kiedy on sie zaczyna??zapytam tez o jakies inne .A tak przy okazji ta pani Ania to Twoja znajoma o ktorej pisalas ze bardzo udziela sie w Women Centre.??bardzo miła kobieta ;)
Mam przeczucie ze nie pozałuje decyzji o ruszeniu sie z domku ;)

Marzena,
kurs "Food hygene" zaczyna się w poniedziałek o 10 do 12, jak byś chciała przyjść to musiałabyś w poniedziałek być na 10.

Tak Ania to moja znajoma o ktorej mówiłam, bardzo sympatyczna, znamy się, bo kiedyś mieszkaliśmy z moim u jej męża :-) Ona tam jest trochę zalatana, ale to co może pomóc to pomoże i na kursie "Food..." też będzie jako tłumacz i pomoc.

No ja równiez zaczynam sie zastanawiać nad tym kursem.
Nie wiecie może dziewczyny jak długo trwa ten kurs(myśle o tym jezykowym)
i ile razy w tygodniu/???
Dzieciaczki zostawiłabym w ich żłobku.
Największy problem byłby z dojazdem,mamy tylko jeden samochód a mieszkamy na obrzeżach Doncaster,nie wiem czy to realne tłuc się autobusami z dwójką tak małych dzieci.
Jeszcze jedno pytanie,ta pani Ania z tego co wczytałam jest w poniedziałki a w jakich godzinach można ją zastać????

Jestem dzisiaj wykończona,młodzszy synuś dał mi dzisiaj niezły wycisk.

Miłego wieczoru dziewczyny:-)

dzis akurat byla grupa wsparcia i byla tez pani Ania,ja akurat byłam po 11 i byla . A w poniedzialek bedzie od 10 do 12:) tylko ze sama nie wiem ile razy w tyg sadze ze raz ale popatrz nawet nie zapytalam...dowiem sie w pon :) albo moze Malaya wie.
W sprawie Twojego dojazdu to nie mam pojecia jestem tu niedlugo wiec nie wiem co Ci poradzic..Mieszkam w centrum i podejscie do Women C. to kwestia 10 minutek wiec ja nie pomoge Ci Izusia1981 .
Mały dał wycisk mowisz ??hihi przynajmniej wiesz ze zyjesz hehe,moze za to pojdzie wczesniej spac??Wyspij sie! dobrej nocki zycze Tobie no i wszystkim dziewczyna oczywiscie.!

O dziewczyny widze ze sie cos dowiedziałyscie o kursach, szkoda ze o tym angielskiego nic nie wiadomo..
Ten kurs Food hygene to myslicie ze przydałby sie tu..? hm..?
Iza no ja tez niebardzo wiem jak z dojazdem bym miała, moj zacznie znow prace i musiała bym autobusem jechac..no ale z domu z checia sie rusze..chyab w poniedziałej tez podjade na 10 by sie wiecej dowiedziec..:tak:
pozdrawiam i miłego wieczorku

reklama
Marta ja również wybieram się w poniedziałek:-) ,na szczęście mój pracuje na drugą zmianę i nie bede musiała ciągnąć z sobą dzieci.
Ciekawa jestem co powiedzą.
Jakoś nie za bardzo wyobrażam sobie moje dzieci żeby miały zostać TAM same,czy oni zdołają okiełzać mojego małego diabełka:szok:
No i czy mój angielski jest na tyle wystarczający by zacząć o poprzeczkę wyżej.
Nie mówię czasowo,coś na zasadzie ja chcieć ja mieć:-D a o pisaniu to już nie mówie bo nie ma o czym bo to już totalna klapa ,angielskiego uczyłam sie sama więc pisać nie potrafię.
Już to tak strasznie przeżywam że pewnie nie zasnę,i znowu jutro marudna będe:baffled:

Do góry