reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Ja rano byłam w ZUSie załatwiać zamieszanie z macierzyńskim, i złożyć papiery w przedszkolu. Trzymajcie kciuki za obie sprawy!

U mnie maksymalny spadek nastroju i formy, buuu!

reklama
My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Pogoda ponura ale jest ciepło, aż się spociłam (wózki na małych kółeczkach ciężko się pcha :()
Wybieracie się na jakieś wycieczki z dzieciakami? My w weekend jedziemy do Opola, pozwiedzać trochę, pokazać małemu zwierzątka z Zoo :)

mam do Was pytanko - brakuje mi pomysłu na prezent na chrzciny dla bratanicy - ani ja ani M nie jesteśmy chrzestnymi i nie wiemy co dać... zabawki odpadają bo mają bardzo dużo a niektóre nawet jeszcze nie rozpakowane które dostał ich starszy syn... i nie wiem nawet w którą stronę zacząć myśleć... ubrań też sporo podostawali... ostatnie moje myśli to kolczyki ale nie wiem czy nie wypalę jak filip z konopi... acha... Magda w lutym skończyła roczek więc to już dość spore dziecko do chrztu...

Też za bardzo nie mam pomysłu na prezent. My byliśmy w lutym na chrzcie, daliśmy kasę - 300 zł i po problemie. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie pieniądze to najlepszy prezent (dla dziecka), zawsze wiem najlepiej co mu kupić :)

Asia ma racje!kasa najlepsza zawsze potrzebna i trafiona
co do weekendu mamy urodzinki Kacpra więc impra jak nic się szykuje :> O to masz Asiu plany super na weekend.

Tak na szybko takie prezenty mi do głowy przychodzą dla dziecka około roku:
lekki wózek typu parasolka
fotelik na rower (do wożenia dziecka na rowerze rodzica)
rowerek z pchaczem

Prezent ma sens jeśli rodzice życzą sobie danej rzeczy, jeszcze jej nie mają i chcą posiadać. Nie każdy np wozi swoje dziecka na swoim rowerze, więc nie każdy fotelik chce mieć. Tryb życia i aktywność też ma znaczenie.

Ale kasa wg mnie najlepsza.

No na reszcie sloneczko swieci :)
My pobudka 5.30 ale juz maly pada , gorzej bo mi sie juz spać nie chce :(
Ale posiedze na forum i sobie poodpisuje spokojnie :>

Asiu to sa dobre prezenty ale najlepiej jak mowisz uzgodnic z rodzicami dziecka .
Życzę ci udanego weekendu , i super zwiedzania .

Dziewczyny a gdzie wy sie podziewacie ??

My kiedyś dzieciakowi znajomych kupiliśmy taki nocnik Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce, nie wiem czy na chrzest odpowiedni, ale mały jest zadowolony. Pomysł z lekką parasolką mi się podoba, ale to już myślę trzeba skonsultować. Chyba, że mocno tradycyjnie jakaś biżuteria. Ja dostałam taki malutki złoty pierścionek i powiem Wam, że do tej pory mam sentyment. Nie nosze, bo nawet na mały palec mi nie wchodzi, ale jak byłam mała, to byłam z niego dumna.
Byliśmy wczoraj po 17:00 na Promenadzie i kręciło się sporo policji, ciekawe co się wydarzyło.
Pogoda piękna, coś przycichły ostatnio wspólne spacery.

reklama
A dlaczego przycichły?
Będę dziś na promenadzie ale jeszcze nie wiem o której... bo mały dziś zasnął w nietypowej godzinie, więc może tam będę od 13.30-14.00 do nie wiem której ;)

Ostatnia edycja:
Do góry