reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Kaczucha mam dokładnie takie samo podejście każdy rodzic robi jak uważa za słuszne, młody był szczepiony skojarzoną ale 5 w 1 bo doszliśmy do wniosku że szczepionka na rotawirusy nie jest potrzebna. A na pneumokoki kupowaliśmy bo od małego miał Niko duży kontakt z dzieciakami :) A młody po szczepionkach i mówi i chodzi i nie ma żadnego autyzmu ani innych powikłań.

reklama
no to i ja nieobowiazkowa jestem,w szczepionkach nie pomoge bo ja nie szczepie tymi platnymi,ogolnie alanek to jest 2 szczepiania te podstawowe do tylu,bo jak byl malutki to nie mogl byc szczepiony do jakiegos wieku.

Ja wczoraj zas przepracowany dzien mialam,zostalam sama na zamkniecie,dzis tez ide na godz 14 do 21 ,bede z kolezanka ktora bardzo lubie wiec super ale minus jest taki ze od wczoraj sie rozlozylam,jestem chora,nie mam sil a co dopiero isc do pracy,no ale coz jak trzeba to trzeba,choc czlowiek chory ale do pracy trzeba isc.
Dzis bede o 22 w domu a jutro juz o 8 rano zas jade do pracy i jutro jestem w pracy 12 godzin ale od niedzieli do czwartku wlacznie mam wolne :-).

Dorotko gratuluje pracy ! Super teraz wytrwalosci i zdrowka
Co do szczepionek ja mialam chyba5w1 i rotawirus niestety na inne nie stac mnie bylo moze na pneumo zaszczepie jak 2 latka skonczy ale jeszcze nie wiem , kazdy wie co dobro dla dziecka i nie ma co sie sprzeczac

Widzę że dużo z Was szczepiło skojarzonymi, w moim otoczeniu też większość osób szczepiło skojarzonymi.

My podobnie jak Nulini, szczepiliśmy zwykłymi (darmowymi) i tylko po 18 miesiącu jeden raz wykupiliśmy skojarzoną żeby młody był raz kuty. Wypowaliśmy jeszcze tylko rotawirusy i pneumokoki. Przeciwko meningokokom już nie będziemy szczepić.

Aleksandra, to nie miała być sprzeczka...
Ja od dawna unikam rozmów na niektóre tematy, bo odkąd pamiętam odstawałam w poglądach od większości ludzi...taki już ze mnie egzemplarz- pod prąd.

BETI nie przejmuj sie ja tez czesto odstaje hihihih.

Ja wczoraj ciezki dzien w pracy bo duzo ludzi i ja jeszcze chora ,ale dalam rade,dzis zaraz wychodze do pracy i jade na 12 godzin,wracam po 22 ,pakuje nas i jutro o 8 rano mamy autobus do rybnika,wiec jutro tez trzeba wczesnie wstac i wszystko dalej poszykowac,no ale narazie musze dzis dac rade 12 godzin w pracy,czuje sie zle ale jak mam sie czuc jak chora jestem,alankowi chyba ciut lepiej,troche mniej kaszle :-)..

MILEGO DNIA

Wreszcie dzisiaj kupiliśmy choinkę!!!!!! Już ubrana, pięknie pachnie :D
W kuchni mój M skrobie karpia, a na piecu gotuje się groch, kapusta i grzyby :) Zaraz robimy stefankę. A jak u Was??????????

BETI super ze choinke macie :tak:,zazdroszcze tego zapachu.Ja sobie obiecalam taka prawdziwa i pachnaca za rok :tak:.

My od wczoraj od godz 10.30 rana u dziadkow w Rybniku jestesmy,ja sie obijam nic nie robie hihih,wczoraj zrobilam tylko sernik i dzis tylko podlogi posprzatam i luz hihih,aha kolo 10 ide sie przejsc sama po jakis prezent dla rodzicow.

Popoludniu na cmentarz sie z moim przejdziemy bo jego mama umarla 3 lata temu wlasnie w wigilie,idziemy zapalic znicza .

Moje dzieci juz sie dzieciatka z prezentami doczekac nie moga ,ale pewnie to kazde dziecko tak ma :-D.

Tak pozatym to ja zdrowieje i jest ogolnie wszystko ok,w pracy maraton pracowy przezylam,teraz do czwartku wlacznie wolne, w pracy sie rozkrecam i jest wszystko dobrze:tak:.

Z Alankiem mamay SUKCES CYCOWY od kilku dni alanek w ciagu calego dnia nie dostaje wogole cyca,dostawal w nocy a teraz mam tak poranione cyce ze dzis w nocy dostal tylko 2 razy,troche pomarudzil ale nie bylo najgorzej,mysle ze jeszcze ze 3 dni i cyca wogole juz nie bedzie :tak:.

Alanek zdrowieje na szczescie wiec wszystko idzie do przodu.Oliwka zas kataru dostala.

Zycze wam dziewczyny WESOLYCH,ZDROWYCH I RODZINNYCH SWIAT :tak:.

reklama
Do góry