reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Dziewczyny, co dajecie swoim dzieciaczkom na katar. Oskarowi od wczoraj leje się jak z kranu, woda morska nie pomaga, smaruję też maścią majerankową. Muszę kupić mu coś typu Nasivin, możecie coś sprawdzonego polecić?

Patrycja u nas pani doktor na katarek jak Niko miał 10 miesiecy poleciła Euphorbium i po dwóch dniach po katarku ani śladu :)

Nulini dziękuję za gratulacje nam się bardzo też nie śpieszyło ale nie chcieliśmy mieć dużej różnicy wieku u mnie i siostry jest 5 lat i uważam że to za dużo. Jak będzie wszystko w porządku to u nas będzie 2 lata i 7 miesiecy różnicy więc tak akurat :)

My wczoraj znowu intensywnie - obiad u babci, później nad Pająk. Młoda mnie rozbroiła, bo w sumie pierwszy raz była nad wodą, że mogła wejść cała i ten Małpiszon wlazł od razu! Woda chłodna, a ta fru i po kolana. Później ja się rozebrałam i wlazłam z nią, a ona mnie złapała za rękę i ciśnie przed siebie! Zatrzymała się dopiero, jak miała wodę po szyję! Nic się nie bał, Potwór jeden :) Ludzie na brzegu stali i się śmiali i swoim dzieciom pokazywali, że jak tu dziewczynka śmiga do wody i się nie boi :) No i później już zabawa na całego, pływanie, chlapanie, wyjść nie chciała :)
A jak wróciliśmy, to od razu podjechał kolega po psa (bo od wtorku mieliśmy pod opieką labradorkę ;)). Tośka jakoś przeżyła spokojnie rozstanie, nawet nie zauważyła, że piesa nie ma, za to cała dorosła część domu tęskni :(

My na katarek stosujemy wodę morską, odciąganie katarku i nasivin gdy nos jest zatkany.

Między mną a moją siostrą jest 6 lat różnicy. Moim zdaniem różnica wieku nie jest taka istotna, w dogadywaniu się dzieci dużą rolę ma ich osobowość i ich wychowanie.

Tośka zuch! :)

Ja mam braci dwóch, jeden 4 a drugi 6 lat młodszy i z tym 4 lata młodszym dogadywałam się SUPER :)

Mnie przeraża myśl, że miałabym znowu być uziemiona w domu... Naprawdę, wszem i wobec mówię, że najcudowniejszy czas zaczyna się wtedy, kiedy dziecko chodzi, przynajmniej dla mnie. A do tego czasu to jest mordęga. Wiadomo, cieszy każdy uśmiech, obrót, etc., ale nic nie można zrobić... Jak dziś pamiętam, jak jeździliśmy z Młodą nad Poraj rok temu i tylko awantury, kto siedzi z dzieckiem na brzegu, kto nosi na rękach, bo Młoda raczkowała i nie chciała siedzieć na kocyku, a przecież nie puszczę jej samopas po kamieniach... Nad morzem to samo, tylko więcej osób do pilnowania, więc znośnie było. A teraz? Wszędzie pojadę i mogę robić wszystko, co przed pojawieniem się Dzidziusia :) Nad wodę, do lasu, nad zalew, wszędzie, bo Młoda idzie, gdzie chce i nie trzeba jej na rączkach trzymać. I na samą myśl, że znowu te nerwy, bo nie wiadomo, czemu dziecko płacze, ta niemoc i uziemienie, odechciewa mi się ;) Ale ciuszki dla drugiego dzidziusia odkładam :D

reklama
Do góry