reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hagi wcale mnie nie dziwi ze byla w kaloszach codziennie rano jest wojna o te kalosze bo ona bardzo lubi w nich chodzic :-D czasami nie zdaze ich schowac i wtedy koniec nie mam wyjscia musze jej zalozyc :angry: tak samo jest z sukienkami i spodniczkami tylko by chciala sie stroic , kiedys zalozylam jej spodnie a ona do mnie ze ja teraz glowa boli bo nosi spodnie :-D

reklama
HaGie jeżeli chodzi o szkoły to możesz sobie sprawdzi jeszcze na stronce UpMyStreet :tak:.

Doris78 no właśnie dzisiaj dostaliśmy telefon że niestety trzeba będzie poczekać jeszcze kilka tygodni bo remont się przedłużył bo coś tam mają ważnego do zrobienia:sorry:.No nic ważne ze zdzwonili to przynajmniej wiem co robić dalej:tak:.Bo właśnie miałam dylemat bo do 16 marca miałam dać odpowiedz w sprawie wycieczki Krystiana ze szkoły i nie wiedziałam co robić:baffled:.Teraz już wiem ze spokojnie mogę opłacić wyjazd bo do tego czasu to na pewno nadal będzie tu chodził do szkoły:tak:.

samaryn a jak Ci się mieszka na Holmewood?Wynajmujecie czy macie socjala jeśli oczywiście można zapytać?Długo tu na bd4 mieszkacie?

Ostatnia edycja:
Czesc Wszystkim Mamom:biggrin2:Samaryn to moze jutro pojdziemy na spacerek
jak bedzie fajna pogoda i czas pozwoli do bowling parku bo tam fajnie? A moze jeszcze ktos ma ochote sie tam spotkac?? moze inne miejsce ? tez mieszkam na Holmwood,ale od niedawna..nie jest najgorzej:szok:

kasia8118 na bd4 mieszkamy ponad 5 lat juz :szok: a domek jest nasz prywatny , kupilismy go:tak: mieszka mis ie naprawde fajnie i bezproblemowo sasiadow ams uper cala nasza ulica jest wykupiona przez prywatnych wlascicieli wiec jest naprawde super, na swieta wymieniamy sie prezentami z sasiadami , 2 lata temu wlamali nam sie do mieszkania i dzieki wlasnie sasiadom udalo sie zlapac sprawcow i odzyskalismy wszystko bo policja ich zlapala 15 min po wlamaniu :tak:wiec ja naprawde nie moge narzekac :-D

patka07 by z przyjemnoscia poszla ale moja mala idzie jutro do opiekunki :-) ja ja zawsze oddaje na srody czwartki i :tak:piatki , wtedy mam czas dla siebie i moge w spokoju posprzatac :-p w nastepnym tyg chetnie sie wybiore :-D

hejka
u nas dzisiaj busy dzien od samego rana.bylam z dziecmi w centrum,zalatwilam kilka spraw i juz z glowy.teraz spia i jet super cicho.tylko ze mlody bedzie balowal do 22 jak nie wstanie w najblizszym czasie,no ale bedzie juz tatus takze chlopaki na dole a dziewczyny na gorze beda ;-)
witam nowe mamuski ;-))
samaryn-ja tez sie ciesze ze moj juz wozka nie uzywa,bardzo sporadycznie.w sumie to ost raz jezdzil w tamte wakacje jak byly u mnie kuzynki i na piechote chodzilysmy do centrum.a tez jakos przestal siedziec jak Maja sie urodzila wiec mial 2 lata,bo nie chcialam wozka podwojnego.no i gratki z okazji dzieciatka ;-)
kasia8118-dobrze ze chociaz wiesz na czym stoisz,bo najgorsza niepewnosc.pytalas o neat,my teraz mamy z tel z talktalk.i roznie bywalo,byl okres czyli jakoes pol roku ze nie moglam sie doprosic zeby ktos przyjechal i spr linie bo wiecznie nie mielismy polaczenia,ale to doslownie z 10 razy dziennie,w dodoatku ta zawrotna predkosc 0.5mb/s byla rozwalajaca.eraz jak ujuz naprawili musze pow ze jest ok.placimy 23 miesiecznie z tel z ktorego bardzo duzo dzwonie na stacjonarne do pl bo mam za free.

kurcze,nie mam podgladu :sorry:
a co do szkol to ja bym wolala zeby u moich dzieci bylo jak najmniej Polakow.bo beda szly na latwizne i zamiast sie uczyc to bedzie dupka blada...w domu rozmawiamy tylko po polsku,zadnych bajek po ang itp.pomimo tego ze oboje dobrze mowimy po ang i moglabym w sumie ich juz uczyc i gadac do nich od malego to jednak chce zeby umialy sie w ojczystym jezyku tez wypowiedziec..dlatego w domu bedzie nauka tylko polskiego ..no i w pl szkole.
spadam obiad konczyc bo moj sobie zazyczyl schabiki,a ja mialam warzywka w piers gotowana :-)mniam

zaneta witaj!! u nas w domu jest tak jak u ciebie tylko po polsku a poza domem angielski :tak: wiesz ja pracuje w centrum Halifaxu :-D tzn teraz jestem na zwolnieniu lekarskim :tak:

czolem kobietki witam nowe mamuski u nas leci czas jak nie wiem nawet nie wiem kiedy mi te dni uciekaja nocke mialm troche nie za bardzo bo Natalka goraczkowal chyba wykluwaja sie nastepne zabki :-:)-:)-(a rano kolezanka zabrala wiki do szkoly bo ja bym, nie dala rady ale za to popoludniu juz bylo oki wiec i spacerek zaliczylam niech juz te dni beda cieplejsze bo bym tylko sie objadala i nic nie robila :-p:-D:-D:-Dmoje malenstow proubuje wlasniejusnac i nic z tego nie wychodzi jedynie na raczkach by spala no coz choroba nie wybiera nawet mleka niehcce jesc dobrze ze chociaz kaszke zjadla i moniec mojego pisania bo juz jeki slysze :-:)-(

reklama
Hejka, ja tak na szybko:)
Bo Hagie juz mnie upomniala czy ja nie zapomnialam przypadkiem o forum:-D
Wiec przepraszam za moja nieobecnosc, ale przyjechala do nas w piatek siostra mojego Mirka.
moja Laurka chorutka, kaszle straszniei nic nie pomaga. Podaje jej stodal chociaz nie wiem czy mozna takim dzieciom?
Smaruje ja mascia tylko tyle kupilam dzieciaczkowi w aptece....

Eh przez internat zamowilam polskie sytopy dziecku ale od soboty jeszcze nie doszlo:eek::baffled:
A jutro szczepienie i nie wiem co robic?

Do góry