reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Patka077 witaj :-) Napisz jeszcze raz, czy Ty masz córeczkę w wieku 14 lat czy miesięcy??? Bo druga to malutka jest, tak?
Kurde ale się rozmowa na temat szkół rozkręciła :happy2: Fajnie, ja sie bardzo cieszę, szczególnie z tego, że piszecie o szkołach na BD4, bo mnie to baaaaardzo interesuje. Ja też bym chciała, żeby moja Zuza do St John'sa chodziła, ale tam są naprawdę małe szanse, bo np. do reception tylko 60 dzieciaczków rocznie przyjmują, a chętnych nie brakuje...A dlaczego odradzacie St Columba's????
Doris jesteś już którąś osobą z kolei, która mówi mi, że moje dziecko wygląda "poważnie" jak na swój wiek :tak: Ciekawe, czy to dobrze, czy źle??? A na ile wygląda? Biedna dziewczyna załamie się, jak się dowie, że wygląda staro :-D:-D:-D Kiedyś mi w przychodni powiedzieli, że wygląda jak przedszkolak :szok: A ona dopiero rok i dwa miesiące ma :-p
Kasia my mamy internet z VirginMedia i nie polecam, bo strasznie wolno wieczorami chodzi, a płacimy 34 funty miesięcznie. Ale to dlatego, że mamy to przez łącze telefoniczne z BT, więc dodatkowo mamy też numer stacjonarny, ale nie korzystamy z niego...a płacić trzeba. Wcześniej mieliśmy podłączony internet bezpośrednio przez koncentryk (kabel antenowy) z Virgin, to wtedy internet śmigał szybciutko :tak:
Pozdrawiam

reklama
Ja ide do GP na 100% mojej malej nie schodzi wogole goraczka :-( nawet nurofen nie dziala na dluzej niz 1 godz i kaszle tak jakby zaraz pluca miala wypluc .

hagie
ja ciebie chyba znam , czy twoj maz nie ma na imie Pawel??

Samaryn:kazdy temat moze byc rzeka...a na kaszel Twojej córci polecam rumianek albo vick albo amol do duzego gara z goraco woda i postaw w pokoju natychmiast zobaczysz ze pomoze na kaszel:tak: Najlepsze I najprostsze sa inhalacje zeby dziecko normalnie zaczelo oddychac:tak:.

patka07 dzieki za rade lece to wyprobowac :tak: co do szkoly Tong ja tam pracowalam , i nie bylo za fajnie ani dla nauczycieli ani dla uczniow.

Hagie Jedna córka ma 14 lat a druga 2 latka.Ja przy wyborze kieruje sie poziomem nauki,potem odlegloscia od domu(aby dziecko mialo znojomych)potem troche intuicja...niestety:tak:.Opinie sa rózne tak jak ludzie jedni sa za dyscyplina inni absolutnie NIE(czyli ja)-przynajmniej na poczatku szkoly.Moje dziecko musi chodzic w miare zadowolone bo szczesliwe to napewno nie bedzie:-) do szkoly.Mi osobiscie podobala sie Carrwood,a czas pokaze...dalej sie zastanawiam:tak: Tak a propo St Johns to tam jest ponoc Mega dyscyplina(tak slyszalam)

Ostatnia edycja:
No widzisz kazdy idywidualnie to czuje.Moja córka jak narazie ok,a i slyszalam wczesniej ze to dobra szkola. Czas pokaze dalej.. narazie wlasnie dzieki temu ze tyle polaków tam chodzi moje dziecko nie czuje sie inaczej i moze skupic sie na nauce...daj znac czy inhalacja pomogla. Moja babcia jak dziecko tez cos lapalo to lancuszek z czosnku robila i kazala wieszac blisko lózeczka,albo na szyje tylko na koszulke(absolutnie nie na gole cialo) tez dobre. no bo syrop z cebuli to pewnie znasz..tez rewelka(mozesz tez raz docisnac jeden zabek czosnku,ale tylko raz)

patka07 dokladnie kazdy ma swoje odczucia jesli twoja corka jest tam szczesliwa to jest to najwazniejsze! :-) jak ja tam pracowalam do szkoly chodzily tylko 2 polki i dziewczyny przezywaly traume :baffled:, osobiscie nie jestem za tym aby dzieci dzielily sie na grupy typu polacy, anglicy, muzlumanie, dlatego nasza corcia pojhdzie do szkoly gdzie wszystkich jest po trochu :tak: ale mniej polakow.

ok ja mam teraz taki okres ze im wiecej polaków tym lepiej:-) nie wiem czemu moze wlasnie przez ta Tong..jak moje dziecko odzylo:tak:. takie doswiadczenia a teraz od niedawna mieszkam na Holmwood i poznalam tyle fajnych polek ze najachetniej bym zrobila tu takie polskie miasteczko:cool2:..

Cześć dziewczynki.

Witam nowe mamusie.

U nas ok. Mała ząbkuje wciąż:angry: Już mi jej tak szkoda..... No, ale większość ząbków już na wierzchu więc może przetrzymamy.

Samaryn - czy mogłabyś mi na privie napisać jakie kwalifikacje trzeba mieć żeby tu pracować w szkole lub w przedszkolu? Będę bardzo bardzo wdzięczna.:-D

Patka, Hagie - ja też chciałam, żeby moja mała do St. Johna chodziła, ale niestety nie mieszkamy na BD4:-(

Kasia- my mamy neta z virgin media i jest super. Przez pół roku używania nie mieliśmy jeden raz internetu, śmiga też ładnie.

Ok uciekam na film.Papa

reklama
patka07 ja tez tu poznalam wiele super kobitek :-D jednak wiele razy na POlakach sie przejechalam wiec ostroznie podchodze teraz do rodakow :-(

monia22310
wspolczuje zabkowania ja mojej dawalam taki gryzak co sie do lodowki wklada by schladzal dziaselka. Ogolnie to ja nie mialam takiego dramatu z zabkowaniem bo OLuvce wychodzily po 3, 4 zeby na raz :confused: pierwszy jej wyszedl jak miala 1 miesiac :shocked2: juz pisze priva.

Do góry