reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hej hej

ja raczej będe na wyprzedaży:)chyba że zaśpimy:szok:

Werka ja dostałam becikowe,ale musiałam wysyłac odwołania,bo najpierw wysłałam jak jeszcze nie miałam chtc,jak dostali juz dane w kwotami chtc to mi przysłali,że mi się nie nalezy,ale znowu wysłałam i dostałam.także próbuj.
A kilogramami się nie przejmuj.ja w ciąży przytyłam 20 kg.po porodzie straciłam tylko 5:szok:i tak bujałam się,zanim zaczęlam diete schudłam 7,ale zaczęłam jezdzić na rowerze i spacerki z małym.i od rozpoczęcia diety schudłam 11kg.do tego chodze na fittness,3-4 razy w tyg.

michalina a twój mąż nie może się starać o benefity,ja nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi się że jak nie pracujesz to nic ci się nie należy,ale nie chce wprowadzać w błąd.Wiem jak kuzynka ma,niedawno urodziła i tylko jej pracuje,bo ona niedawno dojechała.i to on się stara na swoje nazwisko o benefity.

ide bo mój sobie wymyślił pizze z pizza hut i czekamy na dostawe:tak:a ja na diecie:-)

reklama
tynia i wiki ?a kto Cie umowil na to spotkanie o NI?czy sama sie w leeds albo job center umowilas?w job center to mi powiedzieli ze benefity mnie umowia jak zloze...a na tax credit tak dlugo rok czekalas/?ja myslalam ze to szybciej niz child benefit bedzie

michalina my sami dzwonilismy moze sprobuj zadzwonic im czesciej ich nekasz tym szybciej ci zalatwia:tak::tak:a i mozesz poprosic kogos kto mowi po polsku wiem ze takie osoby tam pracuja wtedy ci lepeij wytlumacza:tak::tak:

kurde tyle sie opisalam i mi zniknelo ;/
sylwia.m
user-offline.png
milo mi ze mnie pamietasz:))
tak to jest z dziecmi swoja droga moja amelia jeszcze nie przespala nocy :(( a juz prawie dwa lata ma :((

michalinab7
user-offline.png
napisz co z mala. moze do szpitala zadzwon chociaz mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby...
https://www.babyboom.pl/forum/members/werkamirek-89734.htmlJa tez nie miala bym nic przeciwko gdyby jakas mama zagadala do mnie :)

EMILKA13
user-offline.png
zazdroszcze ze mala porzesypia cala noc:)

WerkaMirek
user-offline.png
oj to masz czas jeszcze, ja po porodzie schudl;am ale jak zamieszkalam w anglii ( jestem tu dopiero rok) przytylam 10 kg jestem tak zla na siebie ale nie umie sie wziasc za siebie, moze z Wami bedzie mi latwiej

ok dziewczyny moze wiedzie jaki moze byc powod nie przesypiania calej nocy przez 21 miesieczne dziecko?? moze wiedzie jak nauczyc moja Amelie SPAc!!

Witam:)

Przepraszam,ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale moj Daniel dal mi w kosc przez to chorubsko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas po staremu jakos leci wiec nie ma za bardzo o czym pisac:-D:-D:-D
lumen-witam spowrotem:-):-)Pisz czesto to szybko sie wkrecisz;-)Moj Daniel tez przesypia cale nocki od urodzenia:tak:
michalina-w sprawie jakich kolwiek benefitow to bedzie kupe wypelniania dokumentow zawsze czegos oni chca:tak::-DJa za benefitami czyli chb i chtc czekalam 9 miesiecy:tak:W sprawie NIN to ja dzwonilam do Job Centre i umowili mnie na spotkanie w Leeds z tłumaczem nie czekalam az benefity same mnie umowia:-D:-DJa tez mam wszystkie benefity na mojego W bo on tylko tu pracuje;-):tak::-)
werkamirek-ja z Aga przytylam 32 KG i do dzis nie moge zrzucic zbednych KG ale to tez przez moje zaniedbanie,chociaz w PL jak pracowalam schudlam 15KG bez stosowania zadnej diety:-);-):tak:

Wstalam dzis przed moim dzieckiem co jest nieprawdopodobnie rzadkie..piękna pogoda, sobota..jakos moj ulubiony dzien jtutaj jeszcze jak slonko swieci...
Moze sie bedziecie smiac, ale wszedl do kina film zmierzch czesc 4 czy 3 nie wiem juz ale czytalam ksiazke i jestem ciekawa...moze ktoras tez by sie na to wybierala z was do kina?bo samej troche mi sie nie chce...
Lumen mała dzisiaj wygl ada jeszcze gorzej calusienka gęsto obsypana,...wywalczylam siłą wcczoraj wizyte u lekarza bo weekend, no i onastwierdzila ze male dzieci tak mają czasem ze to jest nie specyficzna wysypka wirusowa zwiazana z wirusem ktory powoduje katar czyli nie wiadomo jaki ...ze nic nie robic...ale dzis zadzwonilam do mojej chrzestnej ktora nie dosc ze wszystko zawsze wie, prawie nigdy sie nie myli to ma za przyjaciółkę jedna z najlepszych pediatrow w pl..no i od razu mowi ze to wygląda na rumien nagły...ale ze nie ma gorączki to jest lżejsza wersja tego wirusa i nie powinna miec juz różyczki jak to przejdzie...takze dziekujemy angielskiej sluzbie zdrowia za doświadczenie i profesjonalizm...dobrze, ze ten rumien to nic powaznego, bo jakby sie pomylila na rzecz czegos gorszego to...
alexnow benefity są na mojego męża...ale zadzwonie do jobcenter jeszcze raz i przycisne zeby mnie umowili..tylko czytalam ze na tym spotkaniu trzeba miec od pracodawcy bo inaczej benefity ale moze zalatwimy...

hej hej

ale mieliśmy cięzką noc,mały się co chwile budził,bo chciał smoczka.po 5 jadł i już koniec spania.jak nigdy.walczyliśmy z nim do 7.30 ale wkońcu zasnął na godz a ja razem z nim.juz po pierwszej drzemce.mój teraz drzemie.
Wstanie i jedziemy na zakupki,trzeba za prezentami już się rozglądać.lepiej teraz niż potem jak bedzie wszędzie pełno ludzi.do polskiego sklepu musze jechać po chrupki dla Natusia,bo te angielskie sa troche małe i boje się że wsadzi za dużo.a flipsy wsuwał w pl jak byliśmy.i chce już uszka kupić na święta.wsadze do zamrażalnika i będą.bardzo rzadko jezdzimy do pl sklepu,a specjalnie po uszka nie będzie mi się chciało jechać.

Ja szybko dostałam benefity,jakoś po 3 tyg przysłali z chb kolejną forme,odnośnie tego czy pobieram coś w pl.po odesłaniu może w tydzień czekałam.A chtx też dość szybko.

Dziewczyny,czy któraś z Was korzystała z tych 12 tyg bezpłatnego urlopu macierzyńskiego??bo ja chyba będę brała,i kobieta w revenue mi mówiła,że jak przejde na te bezpłatne to mam dzwonić i zgłaszać.benefity pójdą w góre przez te 3 miechy??bo teraz jak jestem na macierzyńskim i dostaje te 128 f nic więcej nie dostaje w revenue.

ehhh dziewczyny szkoda słow z tą wagą.to angielskie żarcie wychodzi.chociaż ja juz tak bardzo na wage nie zwracam uwagi,zalezy mi żeby sie pozbyć oponki z brzucha i mieć mieśnie.a waga może stać.Czuje po sobie że schudłam i to mnie cieszy.Ale jakieś spodnie 8 musiałabym kupić,bo 10 już lecą ze mnie:szok:

MICHALINA-ja tylko musialam miec poswiadczenie adresu i dowod osobisty ,a i tak powiedzialam ze dla benefitow wyrabiam i pozniej chce isc do pracy,ale ze wyszlo ze zaszlam w ciaze to juz nie poszlam:-D:-D:-D
izunia1986-ja tez mialam ciezka noc maly tez sie budzil co chwilke na smoczka a do tego taki katar:-(Moj Daniel jest caly wysypany i doktorka od razu mi powiedziala ze to przez chorubsko ale masc mam i schodzi mu powoli:-);-):tak:

u nas oki natalka troszke pomarudziła na zakupach , i nic n ie kupiłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a takto to nie coś choróbsko łapie :wściekła/y::no::no::angry:
izunia to dziś noc niewyspana ... no ja tez nie moge się coś wyspać ...
michalina myśmy też szyblo dostali benefity ale tego becikowego nie dostałam
alexnow dobrze żę byłaś z małym u lekarza spokojniejsza jesteś troche
:confused:

reklama
Kurde, zaspaliśmy :wściekła/y:A tak bardzo chciałam pojechać na wyprzedaż, no ale trudno...czekam na wiadomość, kiedy będą następne imprezy tego typu. Chyba mojej Zuzi kolejne ząbki idą, bo od dwóch dni strasznie grymasi przy jedzeniu, ślini się, jak buldog :-D, no i dziś w nocy to dała mi popalić - ponad 3 godziny nosiłam ją do łóżeczka i spowrotem...no i dlatego zaspaliśmy.
Dziewczynki napiszcie, jak już wrócicie z tej wyprzedaży, jak było i czy dużo straciłam.
Michalinab7 ja na child benefit czekałam około 5 m-cy, ale jaką wielką radość sprawiła mi pierwsza wpłata, bo dostałam wyrównanie za te 5 m-cy :-), a na child tax credit bardzo szybciutko, bo około 3 tygodni - może dlatego, że to jest śmieszna kwota 6 funtów...A jeżeli chodzi o NI, to najlepiej będzie, jeśli sama tam zadzwonisz i po prostu umówisz się na spotkanie, a jeśli będą chcieli od Ciebie list od pracodawcy, to powiedz, że jesteś tu od niedawna i szukasz dopiero pracy i powiedz, że Twój mąż pracuje i ma już NI, to pomaga. Powinni bez żadnego problemu przyznać Ci NI.
Izunia1986, jeśli Ty nosisz spodnie 8, to Ty super laska jesteś ;-) Ja to przed ciążą nosiłam 10, a teraz to szkoda gadać :no:Mam więc do Ciebie prośbę - jeśli możesz to napisz mi, co Ty na tej diecie jadłaś, takie podstawowe składniki, ok?
Pozdrawiam wszystkie Kobietki i życzę udanej niedzieli, chociaż za oknem trochę mgliście i wilgotno. Buziaki

Do góry