reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Ja krociutko ,bo u nas cisg dalszy komplikacji:-:)-:)-:)-(
mala chora na calego,zaczela brzydko kaszlec,z nosa cieknie,stan podgoraczkowy:-( To mnie jesz tylko pociesza ze wariuje na maksa -wiec chyba az tak zle nie jest.
A mi sie zaczelo odrywac ,a wiec kaszle:-:)-:)-:)-( kurcze ciezkie dni beda.Jak wytrzymam ta operacje i po w takim stanie -nie mam pojecia:no::no::no:
A .tez dalej kaszle i w dodatku szwagierka w poczatkowej ciazy jutro do malej przyjezdza.Boje sie ze sie zarazi i ona:-:)-:)-:)-( jednym slowem lipa:tak:
M0205-mialam porod 2 tyg po terminie ,po wczesniejszym wywolyawniu,trwajacy 3 dni i praktycznie rozwarcie stanelo na 8 i dalej nic a nic.do tego goraczka ponad 39,cewnik ,kroplowki,i w koncu tak silne zmeczenie moje i malej(saturacja zaczela jej spadac) ze cesarka,dlatego tym razem chce sobie tego wsz oszczedzic.
Co do Butelek to mialam dla N -AVENTA,a teraz A.zakupil DISNEYA ale smoczki tez male i silikonowe takze chyba beda oki.

reklama
hej:-)

no i po weekendzie :-( bozee jak mnie juz wkurza ta praca na D na nocki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: juz chce sobie znalesc cos innego ale kiedy nawet nie ma kiedy isc szukac :-( a ja juz mam dosc samotnych wieczów :-( no wyzaliłam sie troche :-p
od piatku mamy malego kotka w domu ale Claudia ma frajde chodzi tylko i gada kiti kiti :-D
dzieki ze porady wozkowe :tak: wiec kupimy jednak nowy :-) zaczynam od jutro szukanie :-)

zaneta ten zielony jest za maly juz dla Claudii a czerwony troche juz sie rozlatuje ale jezdzi jeszcze :tak: a Tobie co juz rybki sie znudzily ??:-p a rajstopki kupowalam w mothercare i sansbury i w asdzie

grazul zdrówka dla was :-( oj ze akurat teraz tak musiało was rozłozyc :-( ale nie martw sie tyle tylko jutro wogole z lozka najlepiej nie wychodz tylko odpoczywaj i zbieraj sily na srode :tak: ale zlecialo juz po jutrze bedziesz tuliła Eryczka :szok:

m02051991 fajny wozeczek :tak: co do butelek to mam tommee tippee bo z aventa Claudia nie chciala pic a TT maja smoczek podobny do cycka i chyba bylo jej lepije :sorry2: ale wydaje mi sie ze i tommee tippee i avent maja dobre butelki :tak:

Ragazza powodzenia z praca:tak: no to Twoja Lenka tez jest nie zła kluseczka :tak:

sylwia ale mnie pocieszyłas z tym ze Claudia wazy prawie tyle co Marcel :-( tak na serio nie wiem co juz robic bo chodze do HV ona mi gada ze jest waga ok bo Claudia jest wysoka ale ja widze ze ma nogi grube jak serdelki a przeciesz diety jej nie zrobie slodyczy nie daje no czesem ale rzadko a ta dalej gruba :wściekła/y: a Olivka ile wazy ? a jakos nie wyobrazam sobie jej w roli diabeła a jesli juz broi to pewnie robi to tak slodko ze i tak sie na nia nie mozesz zloscic:-D

dobra ide sie kapac papapa :-)

Natalka ja broń boże nie chiałam Cię dołować:no: Olivia waży 11 ale ona ogólnie taka malutka i drobniutka. Wiesz, póki Claudia jest mała to waga tak nie przeszkadza ale szkoda żeby w przyszłości miała problemy z nadwagą. Skoro HV mówi, że jest ok to pewnie tak jest ale może na przyszłość spróbuj dawać jej mniejsze porcje, bo z tego co pamiętam to Claudia miała duży apetyt zawsze. Może ma poprostu rozepchany żołądek. Dawaj np.mniej ziemniaków a więcej warzyw.

Graziul trzymaj się. Faktycznie ostatnio wszystko macie pod górkę. Ale jak to mówią złe dobrego początki. Jutro będzie po wszystkim, będziecie już w 4 i razem bedziecie się cieszyć sobą:tak:

Hej

Ale dzisiaj pospalysmy - masakra, wstalam o 6.30!!!! Kochana Lenka dala mamie troszke pospac. :-D A sama poszla jeszcze raz spac. :-) Ja troszke ogarnelam, bo ma przyjsc landlord z hydraulikiem i beda kominek nam wymieniac, bo ten nie dziala co mamy teraz. Pewnie beda siedziec caly dzien.:wściekła/y: Nie lubie jak mi tak obcy faceci po domu sie kreca caly dzien.

Graziul - bidulo ty, to zes sie nabawila chorobska. Moze cie podlecza troche jak w szpitalu bedziesz przed cesarka. Lez i odpoczywaj dzisiaj caly dzien, takie wirusy to z reguly 3 dni i przechodza wiec do jutra ci przejdzie na bank.

M0205 - ja kupilam pierwsza butelke Avent, ale Lenka nie chciala z niej pic. Potem kupilam Tommee Tippee i od razu zalapala o co chodzi i do tej pory z nich pije. Wg mnie sa bardzo dobre jakosciowo.

Natalka - no lenka jest caly czas na 98centylu, ale tutaj mowia ze jest ok, w PL baba mnie opier... ze dziecko jest otyle. :wściekła/y: Chamstwo.:wściekła/y: Ty sie nie martw, ze twoja jest duza. To zalezy od charakteru dziecka. Moja Lenka je tyle samo co jej rowiesnik. On jest chudy jak patyk a Lenka grubasek. Ale on w miejscu nie usiedzi, jest strasznym rozrabiaka, wszystko rozwala, wszedzie wlazi. A moja Lenka jeszczenawet nie raczkuje, tylko grzecznie sobie siedzi. Wiec nie ma jak tych kalorii spalac. Nic nie poradzisz na to. Przeciez diety jej nie wprowadzisz. :-)

Tynia - Jogurt bardzo prosto zrobic. Mnie w pracy dziewczyny wkrecily juz dawno i chyba z rok czasu jogurtu nie kupilam. Wystarczy 1 litr mleka pelnotlustego (ja kupuje UHT w kartonie) podgrzac leciutko, tak do temp ok 40st., dodac do tego mleka 3 lyzki mleka w proszku, rozmieszac dokladnie i potem powolutku i delikatnie wmieszac 1 male opkakowanie jogurtu naturalnego z zywymi kulturami bakerii. Ja kupuje grecki Total - on ma zywe kultury, bo wiekszosc jogurtow w UK nie ma zywych kultur, bo sa one zabijane w procesie sterylizacji. Wiec jemy jogurty tylko dla smaku, a tych zdrowych bakterii wcale w nich nie ma.:no: Jak juz masz wszystko wymieszane to wlewasz to do termosu i zostawiasz na cala noc. Rano masz pyszny jogurt. Od razu odkladasz sobie 3 lyzki jogurtu do osobnego pojemniczka zeby miec z czego zaczac nastepna partie jogurtu i tak w kolko. Jesli lubisz np activie to kupujesz activie naturalna i na jej bazie robisz jogurt, potem odkladasz te 3 lyzki i tym sposobem masz ciagle activie w domu. Ja szaleje za greackim wiec ciagle robie grecki. ja jako ze jestem stara wyzeraczka to kupilam sobie taki oto fajny termos do robienia jogurtu i w nim nie musze podgrzewac mleka, ani razu mnie nie zawiodl.

http://www.lakeland.co.uk/easiyo!TRADE-yoghurt-maker/F/keyword/healthyeating/product/7531/pgs/20

Dobra koncze, bo Lenka juz sie obudzila. :-)

Sylwia to zes mnie teraz zalamala. Moja Lenka wazy prawie tyle co Twoja Olivia. :-( Ale z drugiej strony mam tu swoja ksiazeczke zdrowia jak bylam mala i wg niej wazylam dokladnie tyle samo co Lenuska, a przeciz nigdy gruba nie bylam( no oprocz ciazy). Nawet jak poszlam do pierwszej klasy to bylam najmniejszym dzieckiem w szkole. :-) Z tego sie wyrasta wg mnie. Grunt zeby slodyczy nie dawac i tych wszystkich slodkich soczkow owocowych. No i kaszki bardzo tucza. Ale mi HV kazala wszystko dziecku dawac, bo to sa witaminy i skladniki mineralne ktorych dziecko potrzebuje. No to daje wszystko. Zobaczymy :-)

Hej dziewczynki:-)
Przepraszam Was ze tak zadko tu zaglądam ale mam tak dziwny poczatek roku ze :szok:.
A teraz przez ostatnie dni latam po sklepach jak szalona jaszczurka ,a i tak ciagle jeszce cos mi brakuje.I do tego jeszce zeby mi było miło zasmarkana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Graziul Jeja ty jutro juz po dzidziusia jahaaaaaaaaa:-):-):-):-)Kochana mleko miód i do łózka:tak:A jutro wstajesz jak nowo narodzona i po dzidzie;-)
Ragzza Nie ma co sie załamywać moja ma juz 3latka i wazy tyle samo jak skończyła roczek.Jeszcze bedziesz sie zastanawiac jak to jest ze nic nie przybiera;-)
Natalka Ja jeszce ciągle uzywam wózka :-Dale to dla mojej wygody
Alexnow wczoraj Cie widziałm na foster
Nic narazie zmykam bo wiosnnaaaaaaaaaaa

Czesc Wszystkim:-)

U nas jakos leci na szczescie sloneczko swieci wiec zaraz szykujemy sie na spacerek:tak: Trzeba korzystac poki jest okazja:-D
Ahaaa no i nie pisalam Wam ale za tydzien przyjezdzaja do nas dwie kuzynki meza wiec juz nie moge sie doczekac bedzie wesolo:-D

Ragazza, Natalka
moja Vicky wazy 12,13kg wiec niby tez nie malo ale jakos nie widac po niej zeby byla jakas wielka:-p Ale moze dlatego ze ona tez jest dosyc wysoka jak na swoj wiek, porownujac np do Sylwii Olivki moja jest troszke wieksza chociaz Olivka nie daje za wygrana i ciagle goni Victorie:-D Ale Olivcia ogolnie jest malutka i drobniutka:tak: nie widac zeby dziewczyny byly w tym samym wieku:tak:minimum ze 3m-ce roznicy bym dala:tak: A Ty jak myslisz Sylwia??
Graziulka Trzymaj sie kochana:tak: Duzo zdrowka dla Was wszystkich:tak: Kuruj sie ile wlezie zebys jutro czula sie na silach:tak:
M02... Moja Vicky bardzo nie lubila butelek jedynie co to uzywala niekapka TomeeTipee jak byla Mala ale to tylko do picia soczkow czy wody i to zadko bo wolala piers no i jak zaczelam odstawiac ok 9miesiaca to chcac nie chcac przekonala sie do butelki Aventa i tak do tej pory z niej pila:tak:

Apropos picia z butelki to od niedzieli zrezygnowalismy z mleka na noc i Mala dostaje normalna kolacje i o dziwo wcale sie nie awanturuje o mleko:tak: Balismy sie ze bedzie wojna ale obeszlo sie bez zadnych problemow:tak::tak:
Ok Laskki to by bylo na tyle ja uciekam sie szykowac na spacerek:tak: Paaa

Cześć dziewczynki.

My dziś po szczepieniu. Mała śpi już 2 godziny więc mam czas naskrobać coś i w domku ogarnąć. Nawet jej paracetamolu nie zdążyłam wcisnąć, bo już w drodze mi zasnęła i śpi jak zabita. To dobrze, bo bałam się, że marudna będzie.

Mam pytanko. Napiszcie mi proszę dokładnie jak mam załatwić dla Sary paszport. Trochę się z tym zgapiłam i teraz nie wiem, czy się wyrobię na czas, bo 4 marca do Pl mieliśmy lecieć.
Nie mam pojęcia jak gdzie i co trzeba zrobić. No i jakbyście mogły jakiegoś fotografa mi polecić.

M02 - ja odciągam dla Sary pokarm od urodzenia, bo z piersi nie chciała jeść i używam butelek Aventa. Według mnie są najlepsze, ale zdania są podzielone.

Agaam -to super, że Vicki tak łatwo zrezygnowała z mleka.

Jstysiak - zdrówka.

Ragazza - muszę spróbować zrobić ten jogurt. a gdzie kupujesz ten grecki?

Natalka - jakbym wiedziała, że kota chcecie to bym Ci oddała naszego. Mamy małego kota od niedawna, ale mała ma chyba na niego alergię:( i chyba muszę się go pozbyć.
Zresztą tego starego chyba też.... Nie bardzo mam pomysł kto by chciał kotka, no ale może kogoś znajdę.

Graziul - zdrówka dla Was wszystkich i pomyślnego rozwiązania:)

No zmykam zająć się obiadem póki mała śpi. Papa

Ragazza ja nie twierdzę, że one będą otyłe. Przecież to wszystko zalezy od indywidualnych predyspozycji każdego człowieka;-) Ja np. jem jak smok i dużo tuczących rzeczy a z wagą nigdy nie miałam problemów.

reklama
dobra to i ja cos napisze .Nareszcie wyspana :-),ale cos weny brak :-(.Dominik szaleje za Jasminka ,uparcie twierdzi ,ze jest mama i nawet chcial ostatnio karmic piersia :-D.
monia -moj Dominik po szczepieniu zwalil ogromne kupsko i tez nie zdazylam go przewinac bo spal jak zabity po takim przezyciu .
graziul -no to sie wam porobilo biedaki :-(,zycze Wam z calych sil szybkiego powrotu do zdrowia ,no i powodzenia jutro :tak:.
agaam - u nas bylo odwrotnie ,Dominik w wieku 18 miesiecy zaprzestal calkowitego picia mleka ,uzywalismy roznych podstepow ,ale wszystko na nic

Do góry