reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

hejo;-)
A ja malo sie odzywam ,bo jakos nie wiedzialam o czym napisac:baffled:
Ostatnio mam ciezkie dni:crazy:
Przykre wiesci z PL,mala znow bardzo nadpobudliwa,no i do tego jesz A sie rozlozyl i zarazil mnie a tu w srode szpital i cc:baffled::baffled::crazy: Ale kuruje sie uzywajac wszelakich domowych sposobow i jest juz lepiej:tak:
DORIS-dobrze ze lekarz tak zareagowal,ale mimo wszystko-6 infekcjii w ciagu roku:szok::szok:O moj Boze to oszalec mozna...biedny Davidek ,przeciez ucho to strasznie dokucza:-(
WREDOTKA-no to czekamy na wiesci ze scanu:tak:powodzenia:-)
M0205...dzieki za pamiec:happy2: jak napisalam wyzej -troche mnie przygniotlo spraw ostatnio:tak::crazy: Maluszek bedzie w srode;-):tak: Wozeczek super:tak: tez sie wahalam co do tandemu ..ale jednak nie-kupilismy pojedynczy,no ale Natka jakby nie bylo jest juz jednak starsza kilka miesiecy:tak::tak:
Dzis planuje jesz ostatnie przygotowania przed sroda,musze malej ciuszki poprasowac i posegregowac,zeby potem A i szwagierka nie milei klopotow;-)jutro sobie wsz.posprzatam,przygotuje siebie...nie zmruze oka w nocy na bank;-):-D:-Dno i w srode po 7 rano jedziemy:happy::happy::happy:

reklama
NATALKA-ja tez tak jak Sylwia-uwazam ze wiekszoszc wozkow i tych wsz urzadzen dla dzoieciaczkow ma okreslona wage ,ale tak naprawde da rade przy wiekszej ilosci kilogramow:)) A wozek napewno Wam jesz posluzy do 2 lat,a moze i dluzej .ja poprostu juz zrezygnowalam bo maly bedzie ,no i dwoch nie dam rady pchac.ale tak to mysle ze Nati jesz by nie raz sobie dupke posadzila do wozia:))))Tylko jak dla mnie to znow byl problem jesli chodzi o rozmiar wozka-bo jak ona grubiej ubrana to klops-ledwo ja wciskalismy no i nozki jej bardzo zwisaly bo wysoka jest jak 3 latek

Witam dziewczyny:-)

My juz po sniadanku - pojadlam sobie jogurciku, ktory dopiero co sie ukisil. Mniam mniam, taki domowy z miodkiem i orzechami jest najlepszy. Lenka wszamala swoja kaszke i sie bawi grzecznie, duzo przy tym gadajac. W ogole strasznie rozgadana jest - ciagle mnie za wszystko opiernicza w swoim jezyku. :szok::-D Ma 8.5 m-ca a mowi daj, nie, i mama (ze zrozumieniem). Mama tylko krzyczy jak wychodze z pokoju. :-D Gadula chyba bedzie po mnie. Tak poza tym to nudy - wczoraj pojechalismy do Harrogate, bo K mial tam cos zalatwic - przy okazji byla tam kawa i spacerek. Urocze miasteczko, chcialabym tam mieszkac, ale ceny domow kosmiczne i z praca ciezko.

Graziul - fajnie, ze sie odezwalas, bo troche sie martwilam, ze juz ze stresu urodzilas. Sroda juz niedlugo i bedziesz miala swoje sloneczko. :-) W sumie powiem Ci, ze fajnie masz, bo wiesz kiedy idziesz i ze tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie bedziesz juz mama po raz drugi. :-) Masz inny rodzaj stresu niz przed SN.;-) Bede trzymac kciuki. Na ktora masz byc w szpiatlu?

Natalka - widze, ze twoja coreczka raczej z tych duzych dzieci. Moja Lenka tez. Nie ma jeszcze 9 m-cy a wazy juz 10.5kg:szok::-D.

M0205 - bardzo ladny wozeczek, i nie jest taki szeroki, wiec sie w drzwi spokojnie zmiescisz. Ale chyba ciezko bedzie pchac, co nie?

doris78 - ty kobieto nie narzekaj, moja Lenka rowno 5.15 robi mi pobudke. :szok::-D:tak:

Renuska - jasminka jest przeurocza. Szok, jak to z takiego spokojnego, spiacego ciagle dzidziusia robi sie taki maly rozdarciuch jak moja Lenka. :-) Oby twoja byla grzeczniutka i kochaniutka. :-)

Dobra, Lece bo musze zadzwonic do pracy, umowic sie na spotkanie w sprawie zmiany godzin po macierzynskim. Az sie boje. Mam pewien plan, ktorego Wam nie zdradzilam, zwiazany z praca, ale powiem dopiero jak bede cos wiedziala bo nie chce zapeszac.:crazy: No to narka i milego dnia Wam wszystkim. :-)

Dziewczyny będzie imprezka karnawałowa dla dzieciaków w czwartek w polskim klubie. Szczegóły w linku
Tym razem bezpłatna i bez poczęstunku.
Witaj na Facebooku!

Acha Doris uzbierali 886 funtów. Mało ale jak na pierwszy raz. Zobaczymy w przyszłym roku.

Ostatnia edycja:
:-)hejka
ja sie nie odzywalam,bo jakos sily mi brakowalo.w sobote sie przestraszylam,bo mialam lekkie skurcze co 7 min,a od piatku juz mnie tak tli w brzuchu jakbym zaraz okres miala dostac.wczoraj przyleciala kuzynka,wiec mam nianie dla Pawelka:-)jutro wybierzyemy sie do miasta na ostatnie zakupy dla niuni,bo jeszcze nie mam kombinezonu i dokupic musze skarpetki i czapke.gdzie kupowalyscie takie male rajtuzki??
ragazza-powodzenia z praca,ob wszystko ci wypaliło;-)boze,ja marze zeby juz isc do pracy:-Dale najpierw musze niunie odchowac a pozniej poszukac pracy:-D:-D:-D
graziul-jestem,zyje :-)zdrowka Ci zycze,powiem ci ze tez ci zazdorszcze tego ze wiesz juz kiedy zobaczysz malego,no i nie musisz czekac,kiedy to nastapi:-)ja juz tez powoli wszystko szykuje dla Pawelka,zeby pozniej nie szukali nie wiadomo gdzie:-D
doris-dobrze ze cos stwierdzil chociaz,ale wez teraz tyle razy w ciagu roku infekcja ucha,oszalec mozna.moj tez tak wstaje,ze jak ja moge pospac to on 7.30 i pobudka a jak musze wstac rano i gdzies jechac to potrafi spac do 9!!
mo20-ja narazie nie kupilam podwojnego,zreszta zobacze jak to bedzie z mlodym,bo juz woli na nozkach chodzic,zreszta sama z dwojka dzieci nie zamierzam sie wypuszczac do miata w najblizszym roku:-Da pozniej to moze juz nie bedzie siedzial.
natalka-ja tez uwazam ze nie warto na wage patrzec,a czemu chcecie nowy wozek jesli mozna wiedziec??ten czerwony albo ten co od mamy macie to sie popsuly??
zeby nie zapeszac to musze powiedziec ze moj mlody od jakiegos czasu przesypia cala noc!!a figury takie trzaska,ze ze smiechu pekam w nocy .czy wy w ciazy cierpialyscie na bezsennosc??

Czesc:-)

Witam sie i ja, bo ostatnimi czasy jakos malo zorganizowana jestem i nic mi sie nie chce. Na szczescie dzis mialam dzien zaplanowany wiec inaczej odrazu czlowiek sie czzuje:tak:
Dzis wyszykowalysmy sie na basen ( w Brighouse) ale okazalo sie ze jakas rura pekla i nici z kapieli ale za to z kolezankami pojechalysmy na kulki z dzieciakami i tez sie wybawily:tak: Potem do domku i trzeba bylo sie za obiadek wziasc:tak: dzis serwuje pulpeciki w sosie chrzanowym:tak: no i zaraz mezulek wroci z pracy wiec juz z gorki bedzie:tak:

Ragazza powodzenia z praca:tak: oby wszytsko wyszlo tak jak sobie zaplanowalas:tak:
Graziul zdrowka zycze:tak: i cierpliwosci bo pewnie juz nie mozesz sie doczekac srody:tak::tak: wcale sie nie dziwie:tak: Fajnie ze wszystko wiesz co i jak;-)
Doris wspolczuje ile jeszcze Davidek bedzie musial sie nacierpiec no i przy okazji Ty, ale chociaz w tym zlym jakis pozytyw jest ze w razie gdyby to zajma sie tym wszystkim:tak:
m02... wozek fajny ale jakos nie wyobrazam sobie Ciebie takiej drobniutkiej pchajacej taki wozek:szok: Wspolczuje
Natalka z ta waga w wozkach to troszke cos nie tak maja bo wychodzi na to ze dziecko zbyt dlugo nie moglaoby jezdzic w wozku a przeciez nie raz widac jak jakas mama pcha 4letnie dziecko w wozku:szok::sorry2:
Roksanna mysle ze taka kwota to calkiem przyzwoita:tak:

Dobra Laski ja ide nakladac obiadek, bo maz w drodze:tak: Milego popoldunia zycze wszystkim:tak:

Natalka ja bym wózka nie zmieniała mala jeszcze troche ci w nim pojezdzi a potem bedzie chciala wszedzie sama chodzic :tak::tak::tak:
Ragazza powodzenia kochana:tak::tak::tak::tak:a jaki robisz ten jogurcik jesli mozna widziec:confused::confused::confused::confused::confused:
Doris biedny Dawidek :-:)-:)-:)-(
m 0205 wozeczek swietny i napisz czy bylo cos widac miedzy nozkami :confused::confused::confused::confused::confused:
a ja dzis w bibliotece zakupilam wiki 10 ksiazek za funciaka zawsze to cos i fajnie ze po angielsku bo jak jej czytam to zawsze sie pyta co dane słowo oznacza i non stop kogos zagaduje nikogo sie nie wstydzi dzis poszla do przedszkola w pomietej bluzie troszke byla pomieta bo misie zelazko popsulo i jakna zlosc robili zdjecia ale tego nie widac tak ładnie wyszla wiec pewnie wezme caly pack za 24zdjecia 25 funtow wiec nie jest tak zle od najwiekszego do najmniejszego akurat sie przydadza wysle sie na dzien babci idzidka:tak::tak::-D:-D:-D
o9ki spadam kobietki bo laska w kapieli i zaraz wychodzi do tego zazyczyla sobie na jutrokrecone wlosy wiec jej zdrobie niech bedzie zadowolona:tak::tak::tak:

reklama
agaam,ragazza pewnie lekko nie bedzie ale zawsze latwiej niz jedno dziecko w wozku a z drugim wlec sie za reke i jeszcze martwic sie zeby nie wyrwalo sie na ulice.mam nadzieje ze nelka jeszcze z roczek w nim posiedzi bo poki co to bardzo lubi jezdzic:tak:
zaneta a jakie duze masz te rybki?ja mam akwarium ale duze rybki juz sie do niego nie zmieszcza chyba ze masz moze tez jakies wieksze akwarium na sprzedanie?
graziul z jednej strony to fajnie ze juz wiesz kiedy bedzie malutki z wami.a ty mialas jakies komplikacje ze masz cesarke bo chyba cos przegapilam?
ciazoweczki i mamuski jakie butelki kupywalyscie dla swoich dzieciaczkow? ja pierwszy razy w zyciu musze kupic butelki bo nela nigdy nie chciala z nich pic,wiec dawalam jej lyzeczka a jak miala kilka miesiecy od razu przeszla na kubek niekapek.tym razem chce karmic moim mlekiem ale odciaganym i z butelki.moze doradzicie jakies?

ja ostatnio mam dylemat z kupowaniem rajstopek kornelce,te na 2-3 lata sa za male a te na 3-4 za duze wy tez tak macie?poza tym chyba czeka mnie pilna wizyta u okulisty bo ostatnio zasnelam kilka razy z soczewkami i chyba nabawilam sie jakiegos zapalenia, poki co lecze sie liscmi aloesu i mam nadzieje ze jakos przejdzie bez lekow.

Ostatnia edycja:
Do góry