reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Hej

Wpadlam sie pozegnac. Jutro smigam wiec do zobaczenia po 6 stycznia:tak: Zycze wam szczesliwych , spokojnych , obfitych w prezenty i dobry humor Swiat.

Dzieki za wczorajszy wypad:tak: Szkoda ze tak malo nas bylo- moze po nowym roku ;-)

Zanetabd7- spelnienia marzen z okazji urodzin:tak:
jstysiak- dziekuje za podwiezienie- maz bardzo wdzieczny:tak:

A my dzisiaj wioche w restauracji zrobilysmy- wparowalismy z dzieciakami w 10 osob z rekami pelnymi prezentow swiatecznych- 12 grudnia patrzyli na nas troche dziwnie:-D:-D:-D Ale dzieciaki przeszczesliwe - zawsze to dla nich dodatkowy dzien z prezentami:tak:

hej:-)
urodzinki minely bardzo milo,wczoraj byla laba ,wiec od dzis znow to samo co zawsze:-(w sobote ogarnelam kuchnie,wszystkie szafki sobie pomylam w srodku i na zewnatrz:-)jestem z siebie dumna:-D:-Da wczoraj maz zrobil mi sniadanie:szok::szok:i dostalam pieknego kwiatka,mojego ulubionego storczyka:tak:
ampar-milego wypoczynku:-)szybko zleci i zaraz bedziesz wracac;-)
monia22310-moj Pawel tez zaczal rozki pokazywac ok 2go miesiaca,do tego doszla kolka i mialam w domu sajgon,ciagne ryk i ryk i ryk byl:-(oby teraz bylo lepiej:-)
sylwiam-no masz racje staruszka ze mnie,pomimo tego ze skonczylam dopiero 25 to czuje sie jakbym miala juz ze 40:-:)-(nuda i tylko nuda:-(
graziul-oby do swiat zostal chociaz czubek z tej choinki jak rambus tak wcina:-D:-D
musze wam powiedziec ze moj syn wchodzi w trudny wiek..zaczyna sie bunt:szok::szok::szok:od piatku slyszymy tylko nie i nie i nie,kurde ile musialam sie nameczyc zeby go ubrac wczoraj to :szok:o jedzeniu nie wspomne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra jakas:wściekła/y:a wczoraj sie z niego usmialam bo obudzil sie,a ja tylem do niego lezalam i na pol jeszcze kimalam,a on wlaczyl lampke i jak sie rozdarl pykkkk inka fenci(choinka swieci) to az podskoczylam:-D:-Dnic,ide cos porobic,ale za bardzo nie mam weny , a prasowanie czeka.....i czeka i jeszcze poczeka:-D:-D

Witam

Lenka w koncu usnela wiec moge cos napisac. Weekend minal nam.... nudno. Nic nie robilismy, bo z Lenka jeszcze nie chcialam wychodzic na dwor, wiec siedzielismy przed TV. Dzisiaj z samego rana poszlysmy z Lenka do Asdy, kupilam zupki chinskie i zrobilam salatke z zupek chinskich. Wiem, wiem jak to glupio brzmi, ale pyszna jest. :-D:tak: No i juz pol salaterki zjadlam. Ogarnelam chate po weekendzie i troche poprasowalam, a teraz ogladam powtorke Czasu Honoru. Co za serial! Wczoraj tez ogladalam, ale mialam niedosyt stad ta powtorka dzisiaj.

Zaneta - to ty w moim wieku jestes dokladnie :-) W 85r sie urodzilas?

M0205 - a ta Wasz choinka to rosnie w doniczce, czy tylko tak wsadzona jest? Kurcze powiem Ci, ze dobra cena 18f za taka duza choinke.

Monia 2231 - myslisz, ze to juz zabkowanie? A moze co innego malutkiej doskwiera?

Dobra spadam, bo zaraz mi Bronka odstrzela w Czasie Honoru. :wściekła/y: Biedak. :-(

ragazza choinka rosnie ladnie,no i faktycznie nam sie udalo bo jak patrzylam to w doniczce takie okolo 170cm w innych miejscach okolo30 funtow kosztuja.a salatka moglabys sie podzielic bo mi takiego apetytu na nia narobilas ze szok:szok::-).ja tez ja kiedys robilam ale moj mezus za nia nie przepada a dla samej siebie to mi sie nigdy nie chce:zawstydzona/y:

Czesc:-)
Kurcze tyle pysznosci stale szykujecie,a mi slinka tylko leci:-p:-p a ja bidna na nic juz sil nie mam:-:)-:)-(
RAGAZZA-te foremki na orzeszki swietne sa i napewno zakupie ,tyle ze jednak na swieta ter sobie odpuszczam:tak: A.stwierdzil ze mam sie nie wyglupiac i zadnego wydziwiania w tym roku ,tylko po najmniejszej lini oporu-no bo w sumie to 3 tyg do porodu beda:tak:
Co do choinki to M0205...jasne ze udalo Wam sie b tanio kupic to drzewko:tak: ja juz pisalam ze my za nasza dalismy £40 i podobne ceny sa za takiej wilekosci:eek:
Jak Wy robicie ta salatke z zupek chinskich???? bo ja nie znam:no::no:
zmykam ,bo nie wiem co pisac:eek::eek::eek:papapaa

Na Dobry Wieczór Żanetka Spóznione Wszystkiego Najlepszego oczywiście pociechy z chłopaków i szbkiego rozwiązania:-):-):-)
Ragzza Dzieki za przyjęcie zaproszenia;-)A ty to nie kuchara tak:-p ,a co rusz zaskakujesz Nas jakimiś przysmakami:-D
Dzieki Laski za spotkanko:-)A co do prowadzenia pod prad to tylko przypadek:-D:-D:-D
Ampar miłego wypoczynku i nie ma za co;-)
Nic zmykam pappapa

Cześć ja tylko na chwilkę.

U nas nic szczególnego. Jutro Sara ma pierwsze szczepienia.... Eh serce mi pęknie jak będzie płakać.

Ragazza - tak to zęby. Mała ślini się okropnie, wszystko wkłada do buzi szoruje językiem po dziąsłach na dole, to zęby na 100%.

Graziul - już niewiele do porodu trzymaj się:) dla mnie też te ostatnie tygodnie były ciężkie i do tego się przeprowadzaliśmy.

Żaneta - ja już kolkę z Sarą przerobiłam, ale to ze względu na jej prawdopodobną alergię na mleko (nie jem nic mlecznego, a mleko piję sojowe lub ryżowe).

No nic zmykam się kąpać

Hej laski :-)

Ale dzisiaj szaro na dworze, chyba nie bede wychodzic z Lenka o widzialam na BBC ze deszcz zapowiadaja. Ogladam Homes under the hammer i nie wiem co robic w sumie. Obiad mam z wczoraj. No nic chyba bede sie nudzic, ewentualnie wprosze sie do sasiadki na kawencje. :-D Musze tez sie zebrac w koncu i napiec tych orzeszkow na swieta - dobrze, ze mi Graziul o nich przypomniala. Napieke, i bez nadzienia zamkne w szczelnym piekarniku, a przed swietami tylko napelnie. Moze wlasnie dzis powinnam sie tym zajac.

Graziul - ja na Twoim miejscu top byl lezala i pachniala i cieszyla sie ostatnimi chwilami spokoju. Sluchaj A bo dobrze gada. :-D

Co do salatki to ja robilam taka:

2 paczki zupek chinskich - ja mialam jakies warzywne bo tylko takie w Asdzie byly
1 opakowanie paluszkow krabowych surimi
1 ogorek
peczek koperku
2 zabki czosnku
majonez

Zupki krusze, dodaje przyprawy z torebek, ale bez tego tluszczyku. Zalewam 1 szkl wody i odstawiam az wystygnie. Paluszki kroje w kosteczke, ogorka obieram i tez w drobna kosteczke. Ogorka wrzucam do osobnej miski, lekko sole, czekam az pusci sok i go odciskam. Koperek siekam, czosnek wyciskam i wszystko razem mieszam z makaronem i majonezem (ok5 lyzek). Ewentualnie doprawiam pieprzem, z sola ostroznie, bo zupki sa dosc slone. Odstawiam do lodowki, zeby sie troszke przegryzlo.

Na necie jest wiele przepisow na salatkiz zupek chinskich z kuczakiem jesli nie lubicie paluszkow krabowych, ale kto jadl u mnie te salatke to wszystkim baaardzo smakowala. :tak:

reklama
Witam w ten pochmurny dzień.

My już po szczepieniu. Po pierwszej szczepionce mała wcale nie płakała, zaczęła dopiero po drugiej, więc panie w przychodni stwierdziły, że to bardzo rozumne dziecko:)
Sara waży już 5900 i ma 60 cm długości (ciekawe ile miała po urodzeniu, szkoda, że tu nie mierzą dzieci).

Jak na razie mała śpi i mam nadzieję, że należy do tych dzieci, które są po szczepieniach senne, a nie płaczliwe. Dałam jej troszkę paracetamolu tak jak zaleciła lekarka. Na razie nie ma gorączki więc więcej nie daje.

Ragazza - ja też robię sałatkę z zupkami, ale ja dodaję podsmażoną pierś z kurczaka i nie dodaje przypraw, zamiast wody jest kapusta pekińska i od niej makaron mięknie. Ale twój przepis musi być równie smaczny.

No zmykam zająć się obiadem póki mój skarb śpi.

Papa

Do góry