reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Cześć dziewczynki!!!

Pidi- jeszcze raz dziękuje bardzo za gościnę i za pyszne "cycki murzynki":-D;-),
no a reszcie mamusiek za miłe pogaduszki:-)
My dziś pojechaliśmy do Manchester po odbiór paszportu. Na szczęcie do kasy nie było takiej kolejki jak zeszłym razem.
Filipek jutro jedzie na wycieczkę z klasą na farmę, mam nadzieje, że pogoda dopisze.

Katarina- wspólczuje samopoczucia. Przydałoby Ci się troszke odpoczynku i oderwania od szarej angielskiej rzeczywistości:sorry2:
Renuska- to miałaś full serwis w szpitalu. Ja dostałam tylko kanapki:dry:;-) Chyba do wyboru było pare innych rzeczy ale samo angielskie jadło:baffled: i z tego co pamiętam to chyba jeszcze tikka masala:szok:
Marghi- pewnie z niecerpliwością wyczekujesz pierwszych objawów porodu. Oj jak Ci fajnie, że niedługo przytulisz swoje maleństwo. Jak sobie przypomne te pierwsze chwile z dziećmi to aż się łezka kręci:happy2:
Roksanna- oby pogoda Wam jutro dopisała i życze udanego wypoczynku nad morzem

To chyba tyle. Pozdrawiam

reklama
Hej laseczki to i ja się przywitam:tak:.
Kiepsko się czuje i to od samego rana:-(.wczoraj dostałam @więc jestem trochę słaba do tego dochodzą kiepskie nocki i wczesne po budki jakie fundują mi moje chłopaki raz jeden raz drugi:wściekła/y:.
Cieszę się że chłopaki juz śpią bo modliłam się o to od kilku godzin:zawstydzona/y:.Krystian dzisiaj strasznie marudny bo męczy go katar:-(.Sama już nie wiem czy ten katar to alergiczny czy taki zwykły:baffled:.Ale jedno jest pewne że dał mi dzisiaj w kosc na maksa:wściekła/y:.Nosa nie chciał wysmarkac ani żadnych kropelek wkropic:wściekła/y:.I wiecznie jęczał że nos go boli:-(.
Pidi jeszcze raz dzięki za gościnę :tak:.Co do tego leku co rozmawiałyśmt to nazywa się Gaviscon Infant:tak:.jak będziesz chciała to zapraszam :tak:;-).
Roksanna słoneczka jutro życzę :tak:.A gdzie dokładnie jedziecie?
mojadzidzia biedna Dusia:-(.A jak dzisiaj się czuje?
ampa3 no to trzymam kciuki żeby z domkiem się udało:tak:.Żeby mamuśki z bb miały gdzie się opalac:tak::-D.
sylwia.m a ja nadal nie mam numeru do fryzjerki:no:.
asiana_z chyba dostaniesz naganę za nieuważne czytanie :tak:.Prosiłam Ciebie kilka dni temu żebyś wrzuciła linka odnośnie odkurzacza :tak:.
katarina26 ja chyba wiem jakiej witaminy Ci trzeba:tak::-D.A ty będziesz w chińskiej w sobote?
Dobra uciekam bo padam lukne tu jeszcze pózniej.
Dzięki za dzisiaj tym co dotarły do Pidi:tak:.

hej :-)

u nas nic ciekawego :dry: tylko ze mała zaczyna strasznie duzo mówic :szok: juz pare razy powiedziala ze idze papa daj i taki *******y a wczoraj moja mama kupiła jej teletubisia lale bo najbardziej lubi zawsze jak oglada to krzyczy lala lala no i od wczoraj lazi z ta lala i krzyczy lala i ja jej ja polozylam na tym slimaczku co ma do bujania i mowie patrz lala buju robi a ona ja zabrala i za chwilke polozyla ja na slimaczku i zaczela bujac i mowi lala buju :szok: i zrzucila ja i wstala i mowi ja i musialam ja bujac ale mnie zdziwila:szok:

ania ja dostałam masale:-D bo lubie:-p tylko mnie zdziwilo bo ostre ja karmilam ale malej nic nie bylo:sorry2:

roksanna udanego wypadu nad morzem:tak:

marghi no to chyba bedzie chłopak :-p bo tak mi sie wydaje ze z dziewczynka moga sie pomylic bo sie ptaszek moze jakos schowac albo cos:-p a jak juz go zobacza i powiedza ze chlopak no to chyba mu nie odpadnie no nie ??:-D

asinkaz gratki dla Oluni:tak:

dobra ide ogarnac i prasowac:wściekła/y:

Hej kobity:-)

Ja właśnie nagrywam płyty z bajkami żeby maluchy miały co oglądać a to jest strasznie czasochłonne:wściekła/y: A jeszcze muszę chałupę ogarnąć:baffled:

Kasia8118 bo mi nie przypomniałaś:-p zaraz Ci poślę, mam nadzieję że nie zapomnę:-D

Pidi jeszcze raz dzięki za gościnę i sorki za bałagan:zawstydzona/y: Trzeba przyznać że Marcel z Dawidem bardzo dobrze się u Ciebie czuli bo już na dzień dobry zaczeli broić a przeważnie siedzą nam koło nogi na spotkaniach:-D

Natalka to Ci Claudia szybko zacznie pyskować;-) Zdolniacha z niej:tak: A jeśli chodzi o usg to zależy w którym tygodniu stwierdzony był chłopczyk bo ja kiedyś widziałam taki obrazek chyba z 16 tygodnia i na tym etapie siusiak i łechtaczka wyglądają bardzo podobnie:tak:

Marghi ostatnim razem zapomnialam Ci napisać że ja rok temu tak samo jak Ty teraz miałam termin na 2 lipca:tak: Urodziłam 9, Tobie nie życzę tak długiego oczekiwania:sorry2:

Mojadzidzia jak dzisiaj czuje się Nadia??

Graziul jak Ty dzisiaj się czujesz?? Humorek lepszy?? Chyba hormony Ci buzują na cełego;-)

Mój Marcel dzisiaj miał mega "sranie" (sorki za wyrażenie:zawstydzona/y:) na wieczór to była już sama woda a w ostatnich kupkach widziałam strużki krwi:szok: I teraz nie wiem czy to było "z wysiłku", bo bardzo już się skarżył że go pupa boli, czy może coś groźniejszego:baffled: oby nieeee:sorry2:

Sylwia- przyniesiesz mi w sobotę płyte ze zdjęciami please:-):sorry2: Jak nie zapomnę to przypomne Ci jeszcze w sobotę. Jak chcesz to w zamian przyniosę Ci płytę z bajkami:blink: Biedaczek z Marcelka:-(
Natalka- zdolniacha z Claudii. Masz powód do dumy:tak:
mojadzidzia- właśnie, jak się dzisiaj czuje Dusia? Mam nadzieje, że już wszystko z nią ok. Buźka dla niej

i ja mam chwilke w końcu:)
nie ma za co kobietki następnym razem serniczek:p hihihi mój maluch śpi sobie smacznie:) nagralismy go dzisiaj jak tańczył sobie po swojemu normalnie prawie płakałam ze śmiechu :)

sylwia- super ze chłopaki się zadomowili:p szkoda ze nie było drugiego autka to by się nie kłocili tylko razem posmigali:)

natalka- szkoda ze nie wpadłyście z Claudią,może innym razem:)

kasia- dzięi ze pamietałas napisac nazwe tego leku:) poczytam sobie spokojnie o nim i dam znać czy sie przyda:)

ania- nie ma za co lubie pichcić jak mam wene i czas:)

moja dzidzia- jak malutka księżniczka?

katrina- ja też mam ostatnio kiepskie samopoczucie ale lampka wina i troszke dobrej muzyki i mmm :)

a teraz uciekam łóżeczko czeka i woła mnie do siebie hihihi

kolorowych i zerotyzowanych snów dziewczyny:)

dobry wieczor:-D:-D:-D:-D
kasia to jest ten samodkurzacz co w day2 day ale go narazie nie ma Buy Vax V-020U Cylinder Carpet Washer. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
ampar juz wyslalam ci mam nadzieje ze jakos trafisz:tak::tak::tak:
sylwia biedny Marcelek oby wszystko bylo dobrze
natalka to ci dopiero teraz zacznie Claudia mowic musisz uwazac na slowa zeby nie podlapal od ciebie:tak::tak::tak:;-);-);-);-)
mojadzidzia jak tam Dusia mam nadzieje ze juz wszystko ok
oki ja juz klade sie bo pora na mnie dobranoc kobietki

Hej kobitki!
Padam na ryj normalnie,wlasnie skonczylam kapiel i zaraz pedze do lozka,wpadlam tylko nadrobic zeby nie miec zaleglosci :dry: odnosnie Dusi to dzisiaj juz nie wymiotowala ale byla strasznie marudna,caly czas na rece chciala,z jedzeniem nie bylo wiekszego problemu,zrobilam jej na obiadek delikatny rosolek i wtrzachnela cala miseczke :sorry2: dziewczyny czy dziecko moze wymiotowac od zebow?? sprawdzilam jej dziaselka i czuje kolejnego zabka wiec tak pomyslalam ze moze dlatego...:baffled:
sylwia.m ok 2tygodni temu Dusia miala kilka dni zaparcia i jednego ranka zrobila kupke z krwia,jak jej wycieralam tyleczek to byla tez krew na chusteczce,oczywiscie zaraz polecialam do lekarza na drugi dzien, kazal sie nie stresowac,u malych dzieci podobno czesto sie to pojawia i kazal podawac Dusi duzo owocow i warzyw,kilka dni po wizycie jeszcze raz zrobila kupke z krwia ale tak bardzo delikatnie i od tamtego czasu jest spokoj chociaz codziennie obserwuje co tam w tym nocniku plywa :baffled::dry:
kasia8118 zdrowka dla uparciucha Krystianka,ach to dzieci-wola cierpiec zamiast pozwolic sobie pomoc,tulaski dla ciebie ;-)
ampar3 myslisz ze tesciu umialby sie zajac dziewczynka? jak tylk wyrazi zgode to ja pakuje kostium i w droge :-D:-D:-D
natalka gratulacje dla Clauduni,szybko zaczyna mowic,Duska poki co mowi mama,dada i daj no ale jeszcze ma czas zeby sie nauczyc :tak:
marghi a nie kusilo cie zeby zrobic sobie jeszcze raz prywatnie usg i potwierdzic plec dziecka? ja to bym chyba nie wytrzymala jakbym nie wiedziala :-D:-D

Cześc Mamuśki :-)
Dzisiejszy dzień był strasznie dla mnie zabiegany.Z rana wizyta u położnej,później miłe spotkanie z moją Mamuśką (godzinka relaksu :happy2:),później niespodziewany telefon ze szkoły z informacją,że moja starsza córcia źle się czuje.Więc szybko wskoczyłam w auto i pojechałam po Nią.Okazało się,że chyba ta duchota na dworze dała Jej się we znaki,przez co było jej strasznie słabo.Jakby tego było mało,późnym popołudniem musiałam jechac z moją kochaną połową do lekarza,bo biedaczysko się rozchorowało.Ma zapalenie ucha środkowego,dostał pencylinę i jakieś krople do uszu.Szkoda mi Go strasznie,bo zapalenie ucha jest strasznie bolesne.Dobrze,że moja młodsza córcia była dzisiaj wyjątkowo grzeczniutka a i nasz piesek nie plątał się zbytnio pod nogami.Tak szczerze to opadłam dzisiaj z sił,nawet nie miałam czasu pomyślec czy coś mnie łapie czy nie.Ale mam nadzieję,że może w nocy mnie złapie :-) Idę się położyc żeby zregenerowac swoje siły,może następnym razem napiszę Wam,że już tulę swoje maleństwo :-)
Miłych snów :-)

reklama
MOJADZIDZIA- korciło mnie i to bardzo,ale jak byliśmy w 32 tygodniu ciąży na scanie (miałam wcześniej problemy z łożyskiem,było przodujące),to maleństwo zakryło tę częśc ciała i nie chciało pokazac:-) Zresztą przy dziewczynkach nie chciałam wiedziec,chciałam żeby była to niespodzianka.I uczucie było niesamowite i przy pierwszej córci i przy drugiej.Bo tak naprawdę to kobieta zaraz po urodzeniu nie czeka na słowa określające płec tylko czeka żeby lekarz powiedział,że dziecko jest zdrowe.Płec schodzi na drugi plan.Więc i teraz czeka nas niespodzianka,choc gdzieś tam podświadomie myślę,że to dziewczynka :-)
Pa lecę spac :-)

Do góry