reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hej dziewczynki
ja od wczoraj mam powera i od rana coś mi sie chce...:baffled: juz 3 pranie w pralce, posprzątam w salonie, naszykuje obiad... i poczekam na moich mężczyzn jak będą z pracy wracać... wypakują narzędzia z autka, zjedzą obiad i może jeszcze dzisiaj do Ikea'i pojedziemy:-) uwielbiam zakupy:-D
a tak poza tym to pogoda cudna:-) nic tylko nagrzać wosku, wydepilować nóżki i wskoczyć w mini:-D

mam pytanko. coś ostatnio slyszalam, ze jak mieszka się w mieszkaniu socjalnym to po 2-3 latach można je wykupić od miasta za 70%... wiecie coś może na ten temat?

reklama
Witajcie dziewczynki.Od razu si etlumacze,ze pisze bez polskich znakow,ale mamy nowego kompa:-) i Michal nie wgral jeszcze wszystkich ustawien.
Niespodzianka sie udala :-):-):-);-);-);-).
A dzisiaj padnieta jestem znowu lekko, bo od 3.15 moja Malutka sie meczy z kupka. Nogi w gore itp i nie moze nic wydusic.:-(, nawet baczki nie szly, a masowalam , ugniatalam nozkami itd.
uciekam bo sie kiezniczka obudzila

Dzień Dobry:-):-):-)

Kurcze, ale mamy piękną pogodę:-D:tak::-D:tak::-D:tak:
Od przyszłego tygodnia również piszę się na wszelkie spotkania:tak:
Teraz czekam aż moje słońce się obudzi i idziemy na spacerek:-)

Kasia.j ja jestem załamana tym budzeniem się Marcela:wściekła/y: Kilka razy, noc w noc:szok: i nie wiem jak go tego oduczyc:-(

Nefretete ja też słyszałam że można ale nie znam nikogo kto już wykupił więc nie wiem jak to jest naprawdę:dry:

Kasia.j ja jestem załamana tym budzeniem się Marcela:wściekła/y: Kilka razy, noc w noc:szok: i nie wiem jak go tego oduczyc:-(

Ja sie chyba do tego juz przyzwyczailam :baffled: Trzeba bedzie w koncu przetrzymac, niech poplacze i sie nauczy, tylko, ze ja jestem za miekka do takich metod :-( A z Mackiem mam inny problem, bo on nie chce nic jesc poza cycem. 2 razy dziennie probuje mu dac jedzonko, a efekt jest taki, ze ja jestem spluta i zdenerwowana, a on rozryczany na maksa :-( Nie chce jesc z lyczeki, jak zobaczy butelke czy kubeczek to jest wrzask, je tylko jak sie mu da reki (chlebek, chrupki, marchewka, jablko, ale to musze pilnowac, zeby nie odgryzl za duzego kawalka)
Z Kubusiem nie mialam zadnych problemow. U niego wszystko bylo jakies takie proste, a Macius pokazuje swoj charakterek od poczatku.

Ja próbowałam przetrzymac ale ten wrzask w nocy wydaje się 10 razy głośniejszy:szok::szok: i wogóle mam wrażenie że on się wtedy jeszcze bardziej nakręca:wściekła/y::wściekła/y: Drze się tak że potem i tak nie umie zasnąc bo oddechu nie może złapac:no::no:
A Macisia może spróbuj przegłodzic to się może wtedy do łyżeczki przekona?

Probowalam, ale wtedy sie tak drze, ze az mu plamy na twarzy wychodza :-( Patrzy na mnie wtedy z takim wyrzutem w oczach "I Ty mamo przeciwko mnie!!!" :baffled: Jutro Bartek bedzie probowal, bo moze ode mnie nie chce. A najlepsze efekty sa jak jest najedzony i wyspany to cos tam mu mozna wsadzic do buziaka, ale trzeba go zabawiac i rozsmieszac. Cyrk dookola.
Ja sobie to tak tlumacze, ze potrzebuje byc troche dluzej na cycu. Na razie mleczka pod dostatkiem. Ciekawa jestem co powie HV, bo wybieram sie w przyszlym tygodniu.

Kasiu j. - mysle ze narazie nie masz sie co przejmowac, jezeli maluszek podjada cokolwiek oprocz cyca. Moja Jasminka po skonczeniu 6 miesiaca zaczela dostawac cos innego niz cyc. I dlugo potem w weekendy byla tylko na cycu bo mamusie widziala caly dzien. Twoj maluch skonczyl 7 miesiecy, niektore mamy dopiero cos zaczynaja wprowadzac.

Kurcze a co do spania Dawidka to jakos tutaj miekka jestem. W Polsce spal sam a tutaj tylko z mamusia. Troche sie boje ze jak on tak bedzie krzyczal w nocy to sasiedzi mnie zglosza ze dziecko maltretuje.......:baffled:

Nefretete - oj ojoj, Ty tak nie sprzataj :-):tak: jeszcze masz miesiac czasu, za miesiac zaczniesz szykowanie gniazdka. Teraz nie wywoluj wilka z lasu. Dzidzia pomysli sobie: mamusia wysprzatala mieszkanko, obiad ugotowala to ja sie wprowadzam :-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam serdecznie, u nas wkoncu prawdziwe lato ;-) Nasza Mala wkoncu dzisiaj skonczyla szkole i juz mamy wolne:-). Planujemy prawdziwe lenistwo:-D:-D:-D

nefretete101- wiem, ze mieszkania counsilowskie mozna wykupic za ok 70% wartosci, czasem nawet mniej, ale to sami wyliczaja. Nie wiem natomiast jak to jest z innymi mieszkaniami i jestem jak najbardziej za rozwinieciem tematu:tak:

sylwia.m- ja tez mialam ten sam problem i poddalam sie, bralam Agusie do lózka, nie wiele sie zmienilo do dzis choc ma juz prawie 5 lat. Choc usypiam ja w jej lózku to i tak max. po 2 godz juz jest w naszym lózku. Niby wiem ze nie powinnam jej na to pozwalac ale kiedy ja odnosze to i tak wraca:sorry2: Mam tylko nadzieje, ze kiedys jej przejdzie.

Do góry