reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Ulka wyrob sobie karte EHIC, uprawnia do opieki medycznej w naglych wypadkach na terenie UE. Teraz mieszkasz w UK i jadac do Polski pokazujesz ten dokumencik jesli chcesz skorzystac z publicznej sluzby zdrowia (chyba ze masz w dalszym ciagu jakas podstawe do ubezpieczenia w Polsce, ale z tego co pisalacs to nie). Mnie sie przydalo jak skrecilam noge i jak Kubus byl przeziebiony, aczkolwiek czasem trzeba sie poklocic zeby to uznali.
Niestety nie obejmuje to podstawowej opieki nad ciezarna, czyli trzeba isc prywatnie jak sie chcesz przebadac w Polsce, ale gdyby byla potrzebna hospitalizacja bo zagrazaloby to Tobie albo dziecku to mysle ze to by bylo bezplatne. Mozna spytac na infolinii jakie swiadczenia obejmuje karta na terenie danego panstwa.

cfcgirl - GRATULUJE
Z tym antybiotykiem to spokojnie, nic sie nie stalo !! a ze scanem to powinni Ci zrobic ale dopochwowe, ja takie wlasnie mialam w Polsce we wczesnej ciazy. Kurcze ale nam sie dzieciaczkow nazbieralo, ja zaczynam myslec o otwarciu polskiego przedszkola hehe ( w sumie to niezly pomysl)
Ode mnie wlasnie ywszly health visitor z tlumaczka - super sprawa, obydwie panie bardzo mile siedzialy u nas ponad godzine, opowiedzialay na wszytskie nasze pytania, obydwie powiedzialy ze mam prosic zawsz tlumacza bo po to oni tu sa :) polecam Wam tez w koncu nie ma to jak pogadac po polsku :-D
Michas sie juz ustawil jak w zegarku je mniej wiecej o tych samych porach ale za to codziennie budzi sie o 6.30 i marudzi tak sobie dosc dlugo (zasypia na 5-10 min, budzi sie placze i tak caly czas )

Ladna dzis pogoda wiec udajemy sie na spacerek :-)
MILEGO DNIA

Kasiek obejrzalam zdjecia Michasia i powiem Ci ze te jego wlosy sa poprostu niesamowite. Nie moge sie napatrzec,w ogole caly jest slodziak,zreszta jak wszystkie niemowlaczki. Ale ta czuprynka to przebija wszystkie,tak jak Gabrys Karoli. Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czesc kochane dziewczeta. Jestem juz w Anglii i powoli sie klimatyzuje:crazy::rofl2:;-). Przepraszam ze nie bede nadrabiac wszystkch postow ale jest ich poprostu zbyt duzo a czasu ciagle brak. Przed moim wyjazdem rozmawialysmy o tym by sie spotkac iii proslam Was byscie na mnie zaczekaly. Juz jestem, wiec super by bylo sie z wam zobaczyc. Piszce jakes propozycje:tak:.
Cfcgirl- gratulacje ogromne. Zycze Ci duzo zdrowka i zeby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli.
Kasiek- synus piekny i te wloski. poprostu super:-D:tak:.
Ulcia ta karte EHIC o ktorej dziewczyny Ci mowia mozna zamowiic przez neta. A to stronka: https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do
Wejdz, wpisz swoje dane a w ciagu tygodnia dostaniesz karte, ktora upowaznia Cie do korzystana za darmo ze sluzby zdowia, typu przychodnie, szpitale itp. Powodzenia.

pozdrawiam i caluje Was wszystkie:-).

Witaj Karolina w UK :-)Fajnie,ze wróciłaś...bo ja mialam dylemat czy wracac :-D..smutne jest rozstawanie sie z rodzinką i znajomymi niestety..:-( Pewnie opalona...wypoczeta...a synek urósł pewnie jak na drożdzach...:tak:Buzki dla niego...
Kasiek..maly rewelacja...a wloski faktycznie niesamowite..takie fajnie nastroszone..super :tak:

Ja dzis wzielam sie za kolejne porzadki..moj T. myje okienka a ja prasuje firaneczki i wieszanie...może mnie ogarnęlo juz to wicie gniazda..hehe..spadam dalej bawic sie w porzadeczki...ach...aby jeszcze bylo troszke chlodnie bo odpadam doslownie..milego dzionka wszystkim

Czesc kochane.
Wiadomosc z ostatniej chwili: Pozdrowiena od Niunki, chwilowo nie ma neta, wiec nie moze do nas zagladac:-(. Dzis dzwonila do mnie i mi o tym powiedziala. Napisze jak tylko bedzie mogla.
Buziaki

Nie mogę spac w nocy tak bardzo przeszkadza mi brzuch,ze nie moge juz znalezc odpowiedniej pozycji..do tego strasznie dretwieją mi nogi...juz nawet obkladanie sie poduszkami z boku nie zdaje egzaminu :wściekła/y::-(..dzis spalam moze z 4 godziny z przerwami na siusiu oczywiscie...jak ja juz mam dosc tej ciązy to masakra...chce juz rodzic :sorry:....wiem,ze marudze...ale ciaza trwa naprawde za dlugo jak dla mnie..a mi sie jeszcze marzy jedno dziecko-córeczka..chciala bym miec parkę...oj cos czuję,ze nieprędko.
Choc tyle dobrego,ze sie troszke dzis ochlodzilo...chociaz nie bede tak puchla i w domu moge cos porobic, bo w te upaly to ja nie do zycia jestem...poradzcie cos na spokojny sen...wam tez tak dretwialy nogi w 9 miesiacu?

reklama
Czesc :) Karola witaj w Anglii :) kurcze ale mialas dlugi urlopik, teraz jak juz wszytskie sa mozna planowac jakies spotkanie. dawajcie jakies propozycje - ja szczerze nie wiem gdzie by mozna bylo - znacie jakies fajne miesce gdzie mozna posiedziec z maluszkami no i kobity z brzuchami heh?
Yowka na spokojny sen chyba juz nie ma lekarstwa mi tez do czasu pomagalo tylko okladnaie sie poduszkami - spalam w takiem jakby rowku z poduszek hehe pod plecami, pod nogami, pod brzuchem - wszedzie byly poduszki a co do nog to sama nie wiem czy mi dretawialy ja pod koniec juz narzekalam prawie na wszytsko :) opuchlizna widze tez ci doskwiera ale jeszcze tylko troszke i zejdzie wszytsko nawet nie bedziesz wiedziala kiedy!! a teraz kobito kladz sie spac, skoro w nocy nie mozesz dosypiaj w dzien :)
Aha dopytalam sie tlumaczki o szczepienie na gruzlice!! w szpitalu powinni nam jak zaproponowac!! podobno pakistany zawsze ja dostaja, ale ze my biali wiec moze nie pytaja!! wiec wy laski poprostu o nia spytajcie po porodzie nazwa tej szczepionki to T.B JAB - tak jak by ktoras potrzebowala. buziaki i milego dnia

Do góry