reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

nie wiem tylko czy to sezonowo czy cały rok :tak::-):-D

jest mniej więcej od maja do października:tak:

,byle nie za tluste bo benda sie dluzej rozjasnialy!!!:tak::tak::tak:

Więc umyj ale tylko tak trochę:-p:-p:-p Może co drugi włos np???:-p

Sylwia- zostawilas ta zabawkie do wozka. To nic przyda mi sie:-p:-D

No to fajny Marcel biznes zrobił:dry::dry::dry: Zabrał Szymonka gryzaczek a zostawił kierownicę:wściekła/y::wściekła/y: Albo Szymon tak młodszego Marcela wykiwał:-p zabrał kierownicę a dał gryzaczek w zamian:wściekła/y:
Mam nadzieję, że nam oddasz jak się spotkamy:confused::confused::sorry2::-p

Ja jak tylko przyjechałam to dałam Małemu obiadek i od razu na spacerek poszliśmy:tak: taka piękna pogoda nam sie zrobiła:szok::-)
No i tak sobie myślałam, że ja to chyba Marcela głodzę:dry::dry:

reklama
hej dziewczynki
biore te antybiotyki i troche lepiej mi po nich... przynajmniej nie mam juz takich skurczy:tak: dzisiaj az z tej radości, że mi sie poprawiło poleciałam do job center po aplikacje na SSMG i do agencji zapłacić za chatke- przypływ energii szybko opadl po powrocie do domku...:-D
skonczyłam szykować obiadek- ziemniaczki, wołowinka i suroweczka:-)
a teraz na godzinke z czystym sumieniem zalegne na wyrku by troche odsapnąć

Oleśka ja biore witaminki dla ciężąrówek i lepiej sie czuje... jakoś tak więcej energii... dodatkowo czasami biore magnez z wit B6 dzieki ktorej magnez jest lepiej wchłaniany-czasami to znaczy jak zaczynają łapać mnie skurcze w łydkach

i jeszcze jedno pytanko... czy wam przed porodem tez leciało mocno z cysiów? w nocy to jestem cala zalana, a i w dzień gdy nie ma zadnego ucisku kapie jak z cieknącego kranu... zebym to ja jeszcze wielkie cysterny miała... a tu zaledwie B:-D

Aguś na niedzielne targi najlepiej sie wybrać jak jest ładna pogoda. wtedy jest wiecej handlujących... no i oczywiscie kupującym też jest milej niż jak by padało... po błocku zle sie chodzi :-D

kasia.j chłopaki pierwsza klasa:tak:

Na wieczor sie pogoda super zrobila, ale nie bede narzekac. Wystarczylo, by Kubus sie wyszalal i juz od pol godziny spi. Fajnie jak tak dzieci wczesnie zalegaja w lozkach :-)

niunka - kulkoland jest przy rondzie w Shipley, jak sie jedzie na Bingley, nazywa sie Jimmy G's; jest osobny basen z kulkami dla dzieci ponizej 3 roczku, jezdziki (moj maciek dzis z nich skorzystal i jezdzil do tylu :-), jakies domki, zjezdzalnie, a dla starszakow sa duze zjezdzalnie, ale moj Kuba potrzebuje jakiegos starszego kolegi, ktory go tam na gore wyciagnie, bo on taki strachoputek jest :tak:

Agus z tymi gokartami zaczal juz w Polsce nad morzem. Potem jak bylismy na Slasku to w wesolym miasteczku w Chorzowie na wszystkich jezdzil :-) I tu mnie ciagle pytal czy w Anglii tez takie sa. Az w koncu znalazlam.

nefretete - dobrze, ze juz lepiej sie czujesz

Sylwia - a ile Marcel je? Bo moj caly czas na cycu, a wciagu dnia moze zje z 30ml kaszki na sniadanie i 1/3 najmniejszego obiadkowego sloiczka :-(

A ja dzis na obiadek mialam spaghetti :-)

Kasia Marcel je tak:
8.00 - 4 duże łyżki kaszki mleczno ryżowej i 200ml wody
11.00 - duży słoik takich jogurtów z owocami z Hippa albo dwa małe słoiczki owsianki
14.30. duży słoiczek zupki, albo miseczkę taką dosc sporą jak sama mu gotuję
16.00 owoce
18.30 kaszka taka sama jak rano
W między czasie jeszcze dostaje jakies małe deserki, albo kawałeczek banana, albo flipsiki

Zobaczyłam dzisiaj jak Szymon Niunki dużo zjada i zastanawiam się czy Marcelowi nie daję za mało:confused: Ale on w sumie nie chce więcej jeśc:no: czasami nie zjada tego co mu daję:sorry2: Kurcze chyba szukam dziury w całym:dry::confused::shocked2:
Aaaa no i cycuś od trzech dni a raczej nocy poszedł w odstawkę:-:)-(

Sylwia - super je, az zazdroszcze :-p bo ja zaczynam sie czuc uwiazana przy Macku :-(

Monika - moj Kubus tez uwielbia makaron, najbardziej srubeczki z bialym serem, czasem karze sobie samego makaronu ugotowac i zajada :-) dalam tez Mackowi sprobowac to myslalam ze sobie reke odgryzie tak probowal sie do tej "srubki" dorwac, ktora zniknela w jego piastce :-D

Jade do ASDy po majonez, bo ktos wyzarl i zostawil pusty sloik w lodowce :wściekła/y: Mam ochote na paste jajeczna.

reklama
Ja juz wrocilam. Fajnie tak sobie robic zakupy bez dzieci. Na spokojnie mozna poczytac co tam napisali na tych etykietkach. A i ludzi w ogole w sklepie nie ma :-) Doszukalam sie chinskich warzywek wiec jutro na obiad u mnie chinszczyzna :-D

Sylwia - jak robisz ta paste? Ja rozgniatam jajka, dodaje startego drobno zoltego sera, szczypiorku albo zielonej cebulki, majonez i do smaku galki muszkatulowej.

Do góry