reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Witam moje drogie...juz spakowana jestem i lece podychac sobie z Szymkiem w brzuniu polskim powietrzem ... odezwe sie jak wroce wiec nie bede na biezaco, w zwiazku z czym ja juz teraz zloze Niunce gratulacje co by byc pierwsza a nie ostatnia :-D

:rolleyes::rofl: NIUNKA KOCHANA SERDECZNE GRATULUJE SYNECZKA!!!!
DZIELNA I DUMNA MAMO NIECH CI SIE SZYMCIO ROZWIJA ZDROWIUTKO I ROSNIE JAK NA DROZDZACH!!! SAMYCH RADOSCI SPELNIONYM RODZICOM!!!
BUZIAKI:cool2:

Kasiek Tobie zycze rozdwojenia do mojego powrotu !!! Malo nerwow i spokojnego , bezbolesnego porodu-bedzie dobrze-widok skarbenka wszystko Ci wynagrodzi-kazdy bol i niedogodnosc...wiec glowa do gory-porod nie trwa wiecznie PAMIETAJ!

No to do zobaczenia na BB dziewuszki- Buziaki

reklama
Czesc wszystkim Mamom,
W koncu udalo mi sie przebrnac przez proces rejestracji. Juz od jakiegos czasu czytam Wasze posty i postanowilam sie w koncu dolaczyc.
Mieszkamy obecnie w Heaton w BD. Mam dwoch przystojnych facetow w domu, a w grudniu pojawi sie kolejny. Trzeba bedzie uwazac na to towarzystwo ;-)Nie pracuje, zajmuje sie jak narazie Kubusiem, domkiem oraz organizowaniem nam wolnego czasu. Lubimy podrozowac, zwiedzac okolice blizsze i te dalsze.
Pozdrawiam Przyszle Mamy i te, ktore juz tula swoje malenstwa, ogladalam zdjecia i dzieciaczki sa sliczne.

Witam Cie Kasiu w imieniu nas wszystkich:-):-). Ciesze sie ogromnie z kolejnej nowej kolezanki. Ciekawa jestem jak tam Niunka ze swoim Szymonkiem:-). Mam nadzieje ze lada chwila zobaczymy zdjecia naszego nowego szczescia:tak:. A ja siedze w domu i sie nudze,mam 3 dni wolnego:-(. Jutro spotkanie z pania midwife moze znowu dowiem sie cos ciekawego. Co do imienia dla mojego synka,to mam problem. Co mnie sie podoba to mojemu Krzyskowi niestety nie,a on mowi ze nic mu do glowy nie przychodzi:-). Zastanawiam sie czy do porodu zdecyduje sie na jakies imie. Zmykam jakis obiad zrobic. Pozdrawiam;-);-);-);-);-);-);-);-)

Witajcie nowe koleżanki. Miło że do nas dołączyłyście. Zawsze to miło jak sie nowe dziewczyny pojawiaja.
Niunia się coś nei odzywa, może to znak. Czekam z niecierpliwością, zreszta na pewno wszystkie czekacie.
No u nas po malu szykujemy sie do wyjazdu na wakacje. Jesczcze tylko 17 dni i bede się smazyć. Poza tym coś mnie od paru dni muli i niedobrze mi jest, nie moge jeść bo mi zaraz niedobrze.Ja mam wrzody na żolądku, może się znowu odezwały. Mam nadzieje,że niedługo przejdzie i bedzie ok,
Spotkanie we wrześniu jak najbardziej, ale między 9 a 19, albo po 24, bo moja koleżanka z chrześniakiem przylatują...Ale nie moge się doczekac na nasze spotkanie.
Karolinko ucaluj Gabrysia.
Buziaczek- mam nadzieje,że Blaneczce zejdą te pryszczyki. Caluję was mocniutko dziewczyny
Idę do pracy- pozdrawiam

Witam !!

Niunka - Napisz jak sie masz? jak sie czujecie? jak porod? i jak Szymcio??wklejaj zdjecia:-)

cfcgirl- Niom tez mam nadzieje ze szybko mina...ale jak narazie sa :-(i nie wiem od czego.:no:

kamalodz-napisz jak tam poszlo spotkanie u midwife??;-)u nas tez tak bylo..imie wybralismy pewnego wieczorka razem usiedlismy i na necie znalezlismy :-)jego znaczenie..ale przez nastepny tydzien chodzilismy po domu i gadalismy Blania to tamto i jakos nam sie spodobalo i zostalo:-);-)kazdy ma swoj czas...:tak:

kasia.j-nwitam ;-)napisz wiecej cos o sobie lubimy czytac , i badz aktywna u Nas:tak::-pTez lubimy podrozowac, gratuluje fasolki :)
dobranoc busiaczki pa

Buziaczku a szukałaś na necie jakiś wiadomości. Może spróbuj wapno dać, jeżeli można bo nie wiem czy dla maluszka takiego można. A może spróbuj Sudocremem posmarowac. Może to od proszku, albo płynu do płukania...Nie zmieniałas ostatnio. A może to skaza bialkowa. To się zdarza u dzieci. No to sobie nagdybałam. Mam nadzieje,że nie masz za zle ,że tak gdybam,ale co mi przyszło do głowy pisalam,ale nie mam doświadczenia.
Niunia chyba rodzi bo sie nie odzywa.Czekamy

czesc urodzilam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

SZymon waga 4800kg. 12.09.2007. godz 23.10.:-)
Porod naturalny 22godz.:szok:

dziewczyny bylo strasznie , ale przerzylam.pozdrawiam jak sie ogarne to dam znac.papa

Niunka - gratulacje dzidziusia. Jestem pelna uznania, ze naturalnie urodzilas takiego paczuszka. Moj mial 4200 i bylo trudno. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i oby maluszek byl bezproblemowy.

Buziaczek - czytalam ze Twoja corcia ma problemy ze skora. Moze to byc tradzik niemowlecy. Krostki moga byc wynikiem nadmiaru hormonow jakie dostala bedac jeszcze u Ciebie w brzuszku. Albo tez moze za duzo nakladasz oliwki lub kremu na buzie. Mozesz sprobowac przemywac malej buzie przegotowana woda z jakims srodkiem myjacym (nie mydlem, bo to z kolei wysusza skore). Ja do kapieli uzywam emulsji Oilatum oraz zamiast mydla stosuje Aqueous Cream BP (do kupienia w aptece albo np w asdzie).

Dobrej nocy wszystkim.

reklama
NIUNKA GRATULUJE !! SYNUS PRZEPIEKNY, PODZIWIAM CIE ZE DZIELNIE ZNIOSLAS TAK DLUGI POROD A NA DODATEK UDALO CI SIE URODZIC SZYMKA NATURALNIE MIMO ZE JEST TAK DUZY!! LEZKA MI SIE W OKU ZAKRECILA, ZYCZE SAMYCH RADOSNYCH CHWIL A PRZEDE WSZYTSKIM ZDROWIA!!
Dobra dziewczyny teraz czas na mnie, mama mi mowi ze mam jeszcze pare dni sie wstrzymac bo chce na zakupy mnie wyciagnac hehe:-ptermin sie zbliza (16) ale nic sie nie dzieje - oprocz strachu ktory ogarnia mnie coraz czesciej :)
Ajj zaczelam myslec o porodzie i nie mam weny do pisania!! odezwe sie niebawem. buziaki

Do góry