reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Dzidzia slodziutka, uwielbiam takie maluszki i juz nie moge sie doczekac na swoja myszke. Kubus jak zobaczyl Szymka to od razu powiedzial "to ja, tata kapie Kubusia" :-) poniewaz ma podobne zdjecie: Album/3.02.05 - Jakub Jarocki (www.rodzinka.info)
Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale ten slodki obowiazek kapania malucha wyznaczylam tatusiowi, w ramach zwiekszania ilosci czasu spedzanego z synkiem. Dzieki temu tez nie mogl przesiadywac po godzinach w pracy (nie wiem czy mialyscie do czynienia z informatykiem), bo o 19 byl czas kapieli. Dzis oboje sa juz do tego przyzwyczajeni, a ja zyskuje w tym czasie chwile dla siebie.
Prowadzimy stronke internetowa Kubulka od jego narodzin dla naszej rodzinki w Polsce (troszke sie ostatnio zaniedbalismy, ale mysle ze po wakacjach wszystko nadrobimy): Jakub Jarocki - Jakub Jarocki (www.rodzinka.info)
Zapraszam chetne do poznania naszej rodzinki.
Kasiek - w koncu sie zapisalam, brzuszek masz duzy, pewnie duza dzidzia bedzie. I jesli Twoj facet nie chce zrobic prawka, to Ty sie za to wez. Teraz dzidzia mala to bedziesz miala troche czasu, a przyda sie pozniej bardzo.
Pozdrawiam Wszystkich.

reklama
Czesc dziewuszki. dzis 16 czyli - dzien porodu ale ja nadal 2w1 ehh i nic nie wskazuje na to ze mnie wezmie niedlugo :oo:
Niunka czytalam dzis twoje posty i zerknelam na godzine o ktorej pisalas i mowie sobie o matko biedna nie spi tylko czuwa :) ale Szymus taki duzy, piekny,pokazuje jego zdjecia wszytskim i mowie jaka bylas dzielna :-) niedlugo nauczysz sie spac jak i on spi hhe.
Kasia domyslilam sie ze Ty to Ty- fajnie ze w koncu tu do nas dolaczylas!!
Sorry ze tak malo sie odzywam ale spedzam czas z mamuska i wlaczam komputer rano, szybko czytam co tam u was a pozniej to pranko prasowanko reszty ciuszkow i po sklepach troche lazimy sobie :)
Pozdrawiam Was wszystkie no i Wasze skarby te w brzuszkach i te co sa juz z nami tutaj a coraz wiecej ich :) buziaki

Kasieczki trzymam kciuki kochane żebyście juz niedługo byli kolo siebie...Trzymaj sie kochana. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Maleństwo:-):-):-):-):-):-):-)

hej hej

kasiu .j.- wspaniala rodzinka, juz sie nie moge doczekac iedy nasz synus bedzie tak duzy - Przynakmiej sie wyspie.:-D

Kasiek - kurczaki , ciagle nic :-(, widzisz jak to jest , teraz kochana bedzie najgorsze to wyczekiwanie, ale juz tuz tuz , wiem wiem przed chwila tez wyczekwalam a juz maly z nami 5 dni:tak::-). mam nadzije ze cos sie ruszy i ze chociaz ty nie bedziesz musiala czekac do ostatniego dnia.;-)

Cfcgirl. - kochanienka napisz mi jak wstawic zdjecie pod moim podpisem , cholrka ja cos nie moge , wchodze w te ustawienia i niby wstawiam zdj, a go nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Kobitki jaestem ciagle taka zmaeczona , ale ajemy rade i powoli sytuacja zostala opanoeana , np . dzsiejszej nocy spalam az 6godz.:szok::tak:., i obeszlo sie bez wiekszego placzu. Maly cudownie ciagnie cycuszka, tylko ze mam teraz nawal pokarmu i cyce jak balony , a bol niesamowity. Wiem ze to sie wyreguluje, ale puki co bola .:-(

Ide cos zjesc , pozniej wstawie nowe fotki.

Dzieczyny co sie dzieje z pozostalymi, Mania , Ewka ,Kama , Yowka - ,a wakacje ., no i pozostale,

Czesc Wam Kobitki :) ja nadal w calosci ;/ taka niespokojna noc miala ze juz myslalam ze cosik sie zacznie ale nie :huh:co chwile mysle jak cos tylko mnie zaboli ohoh moze to to heh a na dodatek (biednemu zawsze wiatr w oczy :oo:) wypadla mi plomba z zeba, mam mega dziurke teraz i puchnie mi dziaslo a do dentysty przeciez nie pojde bo zaczne ze stresu rodzic na fotelu dentystycznym - nie jest dobrze ale zaraz poplucze szalwia i moze opuchlizna zejdzie.Niunka przestala marudzic, ale ja jeszcze troche pomarudze musicie wytrzymac a za niedlugo wy zaczniecie, a wiec kto nastepny po mnie na porodowke?? trzymajcie kciuki dziewczyny zeby mnie szybko wzielo i szybko poszlo :) odzywac i sie i meldowac :biggrin2::-pbuziaki

hej kasiek

glowa do gory , zobaczysz jak cie wezmie to bedzesz wiedziala od razu, mnie wzielo na dobre dopiero w szpitalu , ale wiedzialam kiedy sie zaczelo.
No niestety z zebem musisz sie pomeczyc , jak masz szlwie to poplucz , pomoze napewno.

nowe foteczki.

czesc dziewczyny,

cfcgirl - O tak! jest z niego iskierka, wszedzie go pelno, o wszystko pyta po 100 razy, patrzy tylko jak narozrabiac, a jak cos wymysli szalonego to mu sie zapalaja iskierki w oczach, no i robi rozbrajajace minki po ktorych nie mozna sie na niego dlugo gniewac.

niunka - ciesz sie maluszkiem, bo ten czas strasznie szybko mija i czesto bedziesz sobie wpominac jak to milo bylo jak byl taki malutki, lezal, spal, jadl, mozna bylo poprzytulac, 2-latek ma tyle w sobie energii ze ja nieraz wymiekam, ledwo za nim w parku nadarzam, ja juz padam, a on tam na gorze jeszcze z tata rozrabia, chociaz nie spal w dzien; jesli chodzi o nieprzespane noce to cos wiem o tym, karmilam przez 11 miesiecy i mlody jak w zegarku w nocy sie budzil o 11, 3 i 6 nad ranem, mialam mala depresje z tego powodu, ze juz nigdy sie nie wyspie, a do tego moj maz ktory tez narzekal ze chodze z kurami o 19 spac; bylo ciezko ale w koncu go tego oduczylismy, teraz sie budzi o 6 rano, pakuje sie do nas do lozka i dosypia sobie z nami :-)

kasiek - korzystaj z tego czasu poki jestes sama, wiem ze juz by sie chcialo przytulac malucha, ale wykorzystaj ten czas na relaks, odpoczynek i wyspij sie pozadnie

No to ja sie ide pakowac, weekend w Londynie, w poniedzialek moj maz ma tam rozmowe w sprawie nowego kontraktu, a przy okazji odwiedzimy znajomych. Mam nadzieje ze nie bedziemy sie musieli przeprowadzac, bo przeraza mnie zycie w Londynie.
Milego weekendu i mam nadzieje ze slonecznego, wszystkim Wam zycze.

reklama
ja tak tylko na chwileczke bo slucham rad doswiadczonej kolezanki Kasi i leniu****e, czytam gazete a moj chloptas oglada sobie tv z moja mamuska :) juz wszytsko wyprasowane, poukladane (juz wczesniej to zrobilam ale mama tego nawiozla ze na nowo pranie i prasowanie, mam tych rzeczy jak na trojaczki ;/) a jeszcze musze sie Was spytac o rade :-)co kobitki mam wziasc do szpitala dla maluszka, bo dla siebie to wiem no chyba ze macie jakas super rade to slucham :) ale piszcie co wam sie przydalo najbardziej :)
NIUNKA-albo mi sie wydaje albo mamy ten sam wozek i nawet ten sam kolor i wzor :-D GRACO QUATRO TOUR DE LUXE?? dobrze zauwazylam? buzka ide dalej leniuchowac

Do góry