Hejka ja już po zakupach, czas zacząć obiad robić, bo niedługo rodzinka wróci do domku :-) .
Kasia8118 my kolejny raz korzystaliśmy z usług Grzegorza (ogłasza się na bradford24) Bardzo fajny chłopak, zawsze pomaga przy załadunku i wnoszeniu do domu. Za przewóz tych dużych rzeczy (typu lodówka, kuchenka, meble, sofy) wziął 40 fuli. Za ostatni transport "tony" katronów i worków policzył już tylko 20fuli. Ogólnie polecam. Jeżeli zaś chodzi o mieszkanie to nie jest to w bloku :-) . To są mieszkania nad sklepami, z wejściem z dworu. Ale jak licytowałam wcześniej to oferowali nam też mieszkania w bloku ze wspólnym korytarzem. Wiele mieszkań i domów jednak było dla nas niedostępnych ze względu na psa.
Doris78 dzieci nie zmieniały szkół. Natalka jest teraz w 10 klasie i ma egzaminy, więc dojeżdża. Tylko, że autobus ma spod szkoły i w domu jest 20-25 minut po zakończeniu zajęć. Marek natomiast dojeżdża do Huddersfield do Collegu. Niestety on musi dwoma busami, ale do końca roku szkolnego wytrzyma. Dla Chrisa postaraliśmy się o miejsce w jednej z tutejszych szkól, zaczyna po wolnym
. Tak, że ogólnie się nam udało wszystko pogodzić.
Zanetabd7Ja też byłam zdziwiona, że tak szybko nam sie udało. Naprawdę nie wiem od czego to zależy, może przez to, że mamy psa. Ważne, że się udało, teraz tylko się urządzić.
HaGie zarejstruj się na stronie open moves. Po kilku dniach dostaniesz list z numerem i możesz zacząć licytować mieszkania. Koło mnie jest wolne 3sypialniane mieszkanie, ale jednopoziomowe (my mamy dwa poziomy). Wiem też , że w marcu mają oddać 7 nowych domów tutaj na BD4, warto więc jak najszybciej się zapisać. A skoro mieszkasz na BD4 to może się tobie uda szybciej jeżeli zaznaczysz tą okolicę. Co do wynajęcia domu to znam ten ból. My płaciliśmy 592fule czynszu msc. do tego 124,50 counsilu, 60 woda , nie mówiąc o całej reszcie. Porażka. Obliczyłam, że przeprowadzając się tutaj oszczędzam na opłatach około 3000fuli rocznie.
Musze iśc zrobić wkońcu obiad, bo nie będzie co jeść
Zdrówka wszystkim!