reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Hej.Pogoda dzisiaj zapowiada się fajnie ale czekam na fryzjerkę także jestem chwilowo uziemiona:tak:;-).Pomysłu na nową fryzurę oczywiście brak także znowu będzie to samo:no::-D.

Żanetabd7 jak tam u was dzisiaj?Lepiej?

Monia22310 Doris ma racje ze różne leki możesz kupić nawet w zwykłym markecie :tak:.

michalinabd7 i co byłaś w sklepie z reklamacją :baffled:?

WrkaMirek dobrze że z mamą już lepiej:tak:.

Ja osobiście też czytałam dużo niepokojących rzeczy na temat tej słynnej diety Dukana i osobiście raczej bym nikomu jej nie poleciła :no:.

reklama
Czesc Wszystkim:-)

Pogoda faktycznie wyglada na ladna, i chyba skorzystam i wyjde zeby czas jakos szybciej mi zlecial bo jest dopiero 10 godz a ja mam juz dosyc dzisiejszego dnia:wściekła/y: No nic jakos trzeba dac rade:dry: byle do 16:szok:

Renuska oj powiem Ci szczerze ze poki co momentami sie ciesze ze nie mamy jeszcze drugiego dziecka:tak: bo chyba bym juz siwa chodzila:-D
Kasia Ty widze jak ja ciezko jest sie zdecydowac na jakas zmiane:tak: dziwie sie sama sobie ze zdecydowalam sie sciac wlosy po slubie, ale teraz juz zapuszczam:-D Ale chcialabym np przefarbowac sie z blondu na jakis ciemny ale chyba nigdy na to sie nie odwarze:-D
Monia moja Vicky czasami tez daje w kosc ale z nia juz mozna sie dogadac, ale jak mam dwojke dzieci moja Vicky i bratanka ktory ma prawie dwa latka to mozna naprawde oszalec:-D a co do lekow to fakt jest duzo dostepnych w marketach:tak:

Dobra koniec pisania bo zaraz bede miala chate rozebrana albo kogos do szpitala bede musiala wiezc z rozbita glowa:szok:

Ahaa Kasia apropos Dukana to ja juz sie tez nasluchalam duzo zlych opini i juz bym sie chyba nie zdecydowala na nia, jak ja bylam na tej diecie to jeszcze o niej tyle nie wiedzialam co teraz:tak: niby duzo ludzi chwali sobie ze jest skuteczna ze szybko sie traci na wadze ale skutki uboczne sa nie za ciekawe:no:

hej hej:-)

Mały śpi,więc mam chwile.
U nas już lepiej,już mniej charczy.:tak:ale znowu leci mu z nosa.

Monia nie wiem gdzie szukasz leków,bo już Ci dziewczyny napisały,że krople i spray do nosa możesz dostać w każdym markecie.A może jak lekarz ci nie odpowiada,to może zmień przychodnie.Ja krople do noska dostałam ostatnio jak byłam.:tak:

Jeżeli chodzi o Dukana to tez czytałam dużo na ten temat,i faktycznie ma dużo skutków ubocznych,ale jak każda.Jednemu odpowiada to innemu coś innego.Ja jestem na diecie od 31 lipca i schudłam 13 kg.ale zdarzało mi się nagrzeszyć:tak:i czasami jadłam coś zakazanego.Ja sobie chwalę tą dietę.:tak:

agaam ja cały czas miałam długie włosy,ale niedawno ściełam,bo nawet rozpuszczonych nie mogłam nosić,bo mały cały czas mnie ciągnął.A zresztą włosy nie ząb odrosną.Ale jakoś mi lepiej w krótkich.Teraz chce sobie grzywkę walnąć:tak:ciekawe jak będę wyglądała.i cały czas ciemne mam.

A mój mały też psoci.Zwariować można.wstaje przy wszystkim,wczoraj poleciał na pupe ze skrzynią z zabawkami:szok:Czort mały.Nawet na 5 min nie usiądzie.

Witam
U mnie dzis przez ponad godzinę nie było prądu w domu. Już się wystraszyłam, że ja coś popsułam i na wszelki wypadek popstrykałam trochę przy bezpiecznikach, ale to nic nie dało. Dopiero przed chwilą włączyli. Całe szczęście, bo juz załamana byłam perspektywą siedzenia w domu bez prądu, a więc i bez ogrzewania, bez ciepłej wody, bez tv, bez komputera:szok: i w ogóle nawet kawy nie mogłam się napić, bo wszystko na prąd :baffled: Ale na szczęście wszystko wróciło do normy :-)
Wczoraj byliśmy w morrisonie i kupiliśmy zapas pampersów, bo naprawdę są duże paczki za 6 funtów :tak:
Uciekam do mojej wytęsknionej kawusi :-)

hej dziewczyny...my dzis zaliczylismy szybki spacer do miasta cos pozalatwiac, zla jestem bo czekamy na child benefit 3miesiące a dzwonilam tam i mamy czekac jeszcze co najmniej do konca marca, a potrzebuje juz miec zaswiadczenie , bo wniosek na housing i council benefits mi przepada 2lutego juz mi pewnie nie przedluza czekania do konca marca a troche szkoda bo tak to by mi od pazdziernika by mi wyplacili...tylko tego cholernego child benefit mi brakuje...jakis llist z polski maja dostac czy dostali i muszą to sprawdzic(pewnie chodzi o nasz zasilek rodzinny ktory mialam do pazdziernika ale on chyba nie jest jakąś pzreszkodą)

A chcialam wrocic do tematu mieszkan councilowskich...bo jak zloze w tym miescie gdzie sie chcemy wyprowadzic wniosek ale narazie tam nie pracujemy ani nie mamy powiązan to mozna tak zlozyc i jest szansa ze dostaniemy/Bo pojechalabym tam zlozyc wniosek zeby juz byc na liscie chociaz, a wogole nie wiem jak to dziala...

kasia8118
bylam w sklepie akurat mialam po drodze, ale baba mi wpierała ze niemozliwe bo u nich zawsze swierze, jakbym jakąś naciągaczką byla czy cos, byla wrecz nieuprzejma, zamiast przeprosic chociaz czy cos to jeszcze pyta czego ja od niech teraz oczekuje co mi mają poradzic ze dzieci zjadly przeterminowany tort...ja mowie ze chcialam im na to zwrocic uwage, a ona dalej ze zawsze mają swierze ze niemozliwe, w koncy mi pieniądze oddali a nawet nie chcialam juz nic od nich bo byla tak chamska ta baba ze sie czulam jak jakas naciagaczka...a moj D moi ze mialam odrazu jej powiedziec ze ide do zglosic do sanepidu i wtedy inaczj by ze mna rozmawiala ale ja jestem taka ze wole na spokojnie i uprzejmie, pozatym na 3funty nie bede robic afery, co innego gdyby cos powaznego sie przez to stało...

Hej dziewczynki.

Dzięki za porady odnośnie leków. Wiem, że jest tu mnóstwo bez recepty, ale to jest nic innego jak sól fizjologiczna, którą mam w 3 różnych postaciach. Ale to nie działa. Zamówiłam z pl apteki spray i dziś już przyszedł. Efekt super już po 1 użyciu. Mi chodziło po prostu o lek, a nie o coś co oczyszcza nos, bo tego mam pełno, a tu lekarze twierdzą, że nie ma takich leków dla dzieci w tym wieku. Natomiast w PL są. Na szczęście już je mam i będzie po kłopocie.

Dzięki za link do tych tabletek na zatoki. Muszę je koniecznie kupić.

A co do lekarzy to niestety nie mam dobrego zdania i go nie zmienię, ja trafiam na samych niedouczonych, którzy dają na wszystko paracetamol.

Hagie - współczuję braku prądu, u mnie też wszystko elektryczne hihi.

Michalina - to faktycznie niezbyt fajna sytuacja z tym polskim sklepem....

No nic zmykam do mojego łobuza, bo psa maltretuje, a ten się nawet nie broni:szok:

Hejka

Jak wam dzien minal??
My mielismy wyskoczyc na spacer ale tak mi sie nie chcialo ze sobie odpuscilam choc przyznam ze sloneczko fajnie swiecilo.
Teraz juz po kapieli, mala drzemie sobie i ja mam troche spokoju.

Kasia - ja tez sie ciesze ze juz lepiej. Naczytalam sie w necie o tej boleriozie ze az wpadlam w panike.
Jak tam nowa fryzura? Ja dzis nawet sama chcialam sobie zrobic grzywke ale troche mi szkoda. Bo tyle czasu hodolam by sie jej pozbyc...

Renuska - ja mialam badanie ginekologiczne w zeszlym tyg. Dla mnie to jest okropne przezycie, wrecz krepujace i wogole. Bolesne do tego, i jeszcze wszystko widzialam w ekranie. To juz wogole porazka. I jeszcze sie okazalo ze mam jakies zmiany rakotworcze i musza to zaleczyc...

Michalina - brak slow, a ta obslugujaca to ciapata czy angielka??

Monia - ja zrobilam zapas w polsce kupilam sol fizjologiczna w sprayu, i fride bo gruszka sobie nie radzilam z kuzkami Laurki. Mala nawet nie placze tylko sie kreci i robi smieszna mine...

a wogole wam sie dziewczyny nie pochwalilam. Pewien Doktorek angol stwierdzil u mnie nastepna chorobe. Jak poczytalam w necie to myslalam ze pekne ze smiechu.
a Bowiem jestem nosicielem Zespolu Ehlersa Donlosa - stopien 3 hipermobilnosc:)):-D:-D:-D:-D
Oznacza to ze ejstem CZLOWIEK - Guma!!!

Ogladam wlasnie wiadomosci, kurde porwali polroczna dziewczynke straszne. Pewnie jakas psychopatka ktora nie mogla miec dzieci. Bo kto by biednej rodzinie porwal dziecko przeciez nie dla okupu...

reklama
Hagie - Zespół Ehlersa-Danlosa – Wikipedia, wolna encyklopedia tu masz wszystko wyjasnione. Poprostu umiem wyginac sie tak jak normalny czlowiek nie potrafi....
Ostatnio z pretencja do lekarza swojego w Polsce, dlaczego mi tego nie wykryli. Robila bym swiatowa kariere jako gimnastyczna. Calkiem nie dawno potrafilam dwie nogi zalozyc na szyje, teraz to juz wole nie ryzykowac przez to sadlo...

Do góry