reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Żaneta paszteciki były z farszem z pieczarek bo u mnie wszyscy domownicy lubią pieczarki ale wiadomo można tez zrobic z mięskiem czy kapustą jak kto lubi:tak:;-).Fajne jest to że z tego samego przepisu na ciasto robi się też rogaliki.

reklama
Czesc:-)

A ja siedze sobie sama i kawke pije:tak:Dzieci u Sylwii na noc, wczoraj pojechali ,wiec mialam troche spokoju.
Zupa juz sie gotuje,potem pojde z dziecmi na spacer-bo pogoda wydaje sie fajnai na poczte wyslac kartki do Pl ,moze dojda przed swietami:sorry2::-DWczesniej oczewiscie sie zbieralam zeby wyslac ,ale jak zwykle zapominalam:-D

ZANETA-ja tez juz dawno stwierdzilam ze sprzatanie nie ma sensu:no::-Ddzieci potrfia w piec minut zrobic takie pobojowisko:wściekła/y:

MONIA-to zycze Ci zeby wszystko bylo dobrze,jak u ciebie jest cos powazniejszego.

AGAAM-moje dzieci pospaly sobie do 9:szok:pewnie by jeszcze dluzej pospali ale ja ich obudzialm ,bo babcia z dziadkiem po nas mieli zaraz przyjechac:tak:
Ale ten czas szybko zlecial,niedawno pisalas ze tesciu przyjezdza,a On juz wyjezdza:sorry2:Bigos wam ugotowal?:-D

WISIENKA-pewnie innym razem ty napiszesz ze juz macie ferie,a my bedziemy jeszcze chodzic:-D

KASIA8118-ja wlasnie tak planuje zrobic,troche z kapusta i troche z pieczarkami i grzybami,bo ma troche suszonych jeszcze.

Witam.
Krystian w przedszkolu dzisiaj ostatni dzień także od jutra będzie gwarno i wesoło:tak::-D.Oby tylko do piątku :tak:;-).

Doris78 kartki już nie mają szans dotrzec na święta tak przynajmniej mnie poinformowała pani na mojej poczcie :-(.A wysyłałam wczoraj.

Monia22310 zdrówka życzę.Mnie też ostatnio martwi jedna sprawa a nawet i dwie ale jakoś nie mogę się zmobilizowac i wybrac do lekarza :zawstydzona/y:.

hej dizewczyny

nie udzielam sie tuttaj ale moze wreszcie zacznie...
mam pytanie do was mieszkacie w bradford ...i co myslicie o tej dzielnicy ravensclife??? moi znajomi chca tam kupic dom ponoc duzo polakow tam kupilo...co myslicie o tych ofertach wogole???

bardzo dzikuje kochane za odpowiedzi .. ;-)

hejka
ja wrocilam ze spacerku,pogoda super,moze pozniej jeszcze wyjdziemy,chyba ze Pawełek zasnie,choc mam nadzieje ze nie.kurde nic mi sie nie chce,w domu oczywiscie pobojowisko jest,wszedzie jakies klocki,auta i zeby przejsc to trzeba slalomem omijac te graty,ale nie sprzatam!
kasia-a mi tez wyszlesz przepis???zawsze to cos innego,bo juz e obiady mi zbrzydly,ostatnio pizzerinke robilam i super sprawa:-)ja zawsze na latwizne ide z jedzeniem
doris-ja mialam w planach kupic kartki takie do samodzielnego wykonania,ale oczywiscie za pzono o tym pomyslalam i nie wysylam w tym roku wcale,podzwonie i tyle.boze kiedy moje dzieci pojda do kogos na noc??chyba jak juz znajda sobie jakies miłosci:-D:-D
ide poprzegladac katalogi z b&q,dobrze ze za marzenia nie karaja bo ja juz bym za kratami byla,takie piekne kuchnie i lazienki sa,ze szok:-)

hej wszystkim...
widzę ze wiekszosc z Was tak jak ja nie sprząta pobojowiska w domu...ja sie za to zabieram wieczorem jak dzieci śpią tylko po to zeby rano i caly dzien znow bylo wszedzie wszystiego pelno...posprzątam w piątek tak gruntownie...ostatnio umylam okna i pod wieczor mielismy znajomych na kawie z corką i nie dosc ze szyby już olewam nie myje drugi raz to dziewczyny urządzily sobie przebieranki i wszystko bylo wywleczone...mandarynki i ciastka po calym domu...ale spoko dzieci to dzieci ucze sie dystansu i nie sprzątam juz co pol godziny;-)a jeszcze wczoraj nareszcie dostalam paczke od mamy i zabawek troche z domu i prezenty od dziadkow i cioc i wujkow pod choinke...jak pilam kawe z moich filizanek to mi łzy lecialy...moze glupie ale ja tak sie do wszystkiego przywiązuje i tak tesknie za domem...duzo rzeczy na swieta dostalam' ktore tu w pl sklepach kosztują duzo przetworow ktore tak lubimy , a ktore moja mama lubi robic no i rozne roznosci...oczywiscie moj D niezadowolony, ze nieotrzebne rzeczy ze po co tyle bylo wydawac na bzdury...ale w koncu moglam sobie zrobic zupe cebulową z grzanką is erem bo uwielbiam a mialam zepsuty blender...ale mi po tylu miesiącach smakowala taka prosta a taki rarytas...
no i nareszcie dostalam NINo moge dzwonic do reveniu i child benefit teraz to owinno krotko trwac...a jeszcze mama mi zrobila niesodzianke i kupila sobie bilet na 12stycznia niestety tylko na 5 dni ale juz nie moge sie doczekac...
Jutro idziemy po porezenty dla dzieci jakies drobiazgi i chcialam soebie jakąs elegancką fajna sukienke kupic na swieta...podobno gdzies pod morrisonem tym na bd8 jest jakis discount store czy cos takiego i tanie ciuchy sa...kurcze ale sie rozpisalam dawno nie pisalam...
Jkaie robicie potrawy na święta?oprocz tych tradycyjnych...pochwalcie się pomyslami...;-)

Czesc Wszystkim:-)

U mnie dzis byl busy dzien w koncu musialam sie wziasc za porzadki, ale juz sie z tym uporalam z wiekszosci:tak: Jeszcze zostalo kilka *******ek ale to juz w piatek:-p No i jeszcze ostatnie zakupy trzeba zrobic:tak:

Michalina to dobrze ze jestes taka sentymentalna, ceni sie to:tak: Malo juz jest takich ludzi:sorry2: a co do potraw to my zawsze robimy raczej takie standardowe;-)
Zaneta ja nawet dzis nosa z domu nie wynurzylam:zawstydzona/y: Za moje marzenia tez moglabym juz siedziec:-D Planujecie jakis remoncik??
Milko hmmm ja za bardzo nie znam sie na okolicach roznych, ale o tej akurat nie slyszalam zbyt optymistycznych opini, ale zalezy co kto oczekuje:tak:
Kasia hehe domyslam sie jak bedziesz miala wesolo w domku:-D Obys nie osiwiala:-p:-p
Doris ale Wam dobrze:tak: Wiem ze sie powtarzam ale super ze macie taka mozlowosc:tak: Nie chce Cie martwic ale pewnie kartki nie dojda przed swietami:no: Ale jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale:-)
Wisienka juz w przyszlym roku Davidek bedzie Wam "pomagal" ubierac choinke:-D
HaGie z tym przedszkolem to jest tak ze to jest odpatnie:tak: U nas jest taki Community & Children Centre i tam ja zapisalam:tak: Chodzi dwa razy w tyg:tak:

Dobra uciekam czas sie szykowac do lozeczka bo jutro tez zabiegani troszke bedziemy:tak:

milko ja znam tą dzielnice o którą pytasz ale nie mieszkam na niej lecz kawałek dalej.No nie cieszy się zbyt dobrą opinią Chociaż znam osoby które tam mieszkają i nie narzekają :tak:.Ja osobiście bym tam nie kupiła domu :no:.Ale co człowiek to inna opinia tak jak pisałam wcześniej znam tam ludzi którzy tam mieszkają i są szczęśliwi:tak:.

reklama
Ale jestem dzisiaj padnieta:sorry2:zrobilismy sobie spacer ,potem poszlismy na plac zabaw,zapisalismy sie do biblioteki ,tzn Kuba sie zapisal :-)
Potem pieklismy ciasteczka kruche,ze tez mi sie zachcialo:crazy:tyle godzin nam to zajelo:baffled::baffled:a wieczorkiem poszlysmy z Sylwia poszlysmy na koncert angielskich koled,tylko troche zmarzlam.

MILKO-ja tez osobiscie nie znam tej dzielnicy ,ale slyszalam niezbyt pochlebne opinie :no:

KASIA8118-,agaam-najwyzej dostana po swietach:-Dwazne ze ja wyslalam i mam czyste sumienie:-D:-D

MICHALINA-my raczej te tradycyjne potrawy robimy:tak:mamy pewnosc ze wszyscy zjedza:-D

Do góry