reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Hej, u nas nadal walka z bigunką:( wczoraj było mniej i myslalam ze Majeczce przeszło ale dzis rano powtórka z "rozrywki"
Dziewczyny dziękuje bardzo za rady dotyczące małej... musimy chyba jakoś przetrwac to i tyle....
WeraMirek super że się powolutku wkręcasz:)
jstysiak - może masz rację że to na ząbki??? ja juz nie mam pojęcia ...:(
graziul - wspólczuję nerwówki w konsulacie...
zaneta - wspólczuje Ci wczorajszego dnia..... :( A co do wypadów to musisz Majeczkę przyzwyczajac... Moja tez na początku plakała jak ją bralam w gościnę, a teraz spoko:)
sylwia - a Twoje dzieciaczki mają nr Pesel? Bo jezeli tak to chyba nie bedzie problemu z wyrobieniem dowodu. A jesli chodzi o zamieszkanie to podaje się ostatnie miejsce zameldowania rodziców i jest git :)
Renuska - DZIĘKUJĘ ZA KAWUCHĘ I PLOTECZKI!!!!!!!!!
kasia - trzeba było krzyczeć że jest Ci niedobrze to wtedy bym się zatrzymała :) A może ty jesteś w .... hihihihiii

reklama
Kasia8118 zanim ja się zorientowałam że Olivia ma ospę to miała kilka takich bardzo niespokojnych nocy. Właśnie płakała i drapała się:eek:
Ja poszukałam informacji o tym dowodzie bo wcześniej nie wiedziałam że jest taka możliwość i byłam ciekawa czy moje dzieci miałyby szansę na taki dowód skoro nie mają meldunku. Szkoda, że nie wiedziałam o tym rok temu jak byłam w Polsce.:-(

sylwia.m nie musisz miec mendunku. Jesli np jestes zamendowana w Angli wpisujesz brak adresu.
Ja sie pytalam o siebie calkiem nie dawno. Bo moj dowod termin waznosci konczy.
Musisz miec zarejestrowane dzieci w urzedzie miasta, wtedy dostaniesz pesel. I tak jak Marta powiedziala bo bez tego numer nie wyrobisz.
Jesli nie jestes zameldowana nigdzie, w polsce ani uk. Poprostu wpisuja Ci" brak adresu", i brzydko sie wyrazajac figurujesz jako bezdomna...

czesc kobietki ja mam pytanko w sprawie tej dentystki polskiej co jest na bd2 czy do niej trzeba sie umawiac czy mozna jechac sobie kiedy sie chce i czy mozna sie do niej zapisac jakko pacjent bo kolo mnie nie ma przyjec a trzeba w koncu dentyste sobie znalezc

Tynia u tej polskiej dentystki raczej nie masz szans zapisac się na karty ,a prywatnie też trzeba się najpierw umówic bo tak z ulicy to na pewno Ciebie nie przyjmie.

sylwia.m jaki lek miałaś dla dzieci na ospę?Gdzie go kupiłaś i za ile?Myślisz że lepiej isc do lekarza czy samemu leczyc?Ja jeszcze nie jestem pewna co z Olim ale chce się zorientowac.

hejka ,a tu znowu cisza .Dzien taki sobie ,strasznie zmulona chodze najchetniej to spalabym caly dzien ,ale tak dobrze to nie ma .
Marta - biedna Majeczka .A dawalas gesty ,sam bez mleka ,kleik ryzowy ?
Kasia - To widze ze ospa idzie przez wszystkie dzieciaczki z bb :-Dciekawe kto bedzie nastepny ?Napisz jak tam Oli ,czy to faktycznie ospa.

Kasia8118 ja nie byłam u lekarza. Z tego co wiem to ospy się nie leczy więc lekarz co najwyżej poprostu ją stwierdzi. Ja nie mialam wątpliwość że to ospa i od razu pojechałam do apteki. Mi farmaceutka poleciła jakiś płyn a Dorocie z kolei krem.

Tak w ogóle to tego posta już napisałam dużo wcześniej ale pewnie znów przez moje gapiostwo zamiast zatwierdzić to wyszłam ze strony:sorry:

Ja dzisiejszy wieczór spędzam z żelazkiem. Tyle mi się nazbierało że nie wiem czy do rana się wyrobię:crazy:

Hej :) u nas pobudka o 3.10 masakra... ledwo stoję na nogach... fakt że Majka zjadła i poszła dalej spać , ale wiadomo człowiek rozbudzony i takie spanie na raty to nie dla mnie... :( dziś rano znowu kupa ale już mega zielona i trochę gęstsza.. mam nadzieję ze nidługo przejdzie tym bardziej że podaję małej to lekarstwo które poleciłyście a mianowicie Dioralyte.
renuska - podawalam kleik ryzowy na wodzie i nic... tym bardziej że ona za bardzo nie chciala go jeść...
sylwia - mnie dzisiaj czeka taniec z żelaskiem.. a ja nienawidze prasowac :(
kasia - jak Oli? jak się czuje ?:)
uciekam się szykowac na zakupy :)

Witam ja tak szybciutko bo uciekam do chłopaków.

Marta1979 trudno powiedziec co z Olim.Ma kilka kropek na plecach ale ja nie jestem lekarz i nie potrafię stwierdzic czy to ospa.Czekam az coś więcej wyskoczy to może w tedy będę pewniejsza że to jest to.Jak na razie nie jest jakiś marudny ani się nie drapie więc spoko.

Rany potworna zgaga mnie męczy obyś ty Mi Marta nic nie wykrakała.

reklama
Do góry