reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

czesc co do cwiczen to juz zglupialam poslucham was i odpuszcze sobie jeszcze, chcialam zaczac cwiczyc ,bo nawet mv sie pytala czy juz cwicze, a ja mowie ze nie jeszcze nie, dostalam ulotke jakie cwiczenia moge wykonywac ale chyba najpierw sobie poczytam ja dobrze oki spadam obiadek gotowac

reklama
Cześć dziewczynki.

Pogoda wstrętna, więc siedzimy w domku. Sara teraz ciszy się obecnością taty, bo w Pl go z nami nie było.

Żaneta - już pełną parą wkręciłam się w wir domowych zajęć. Co do chrzcin to my też robimy, ale w wakacje, bo wtedy będzie mój brat i kumpela, których chcemy na rodziców chrzestnych.

Ragazza - moja Sara od kiedy je zupki też nie chce mleka, ale trochę ją przetrzymuje (czekam jakieś pół godzinki) i wtedy zjada.

mo2 - a gdzie to przedszkole jeśli mogę wiedzieć? A warunki faktycznie super.

Graziul - w Pl było super. Mimo że aż 5 tygodni to i tak za mało na wszystkie odwiedziny:) Trzymam kciuki za operacje teściowej.

Marta - biedaczko, a mówią, że sport to zdrowie.

Dziewczynki mam pytanko gdzie załatwia się te bramki do domu, żeby wstawili? Mała jest taka ruchliwa, że nawet na chwilę jej z oka spuścić nie można.

No nic zmykam już papa

TYNIA-cwiczyc mozna ale tyl wlasnie te "delikatne"cwiczenia ktore sa wskazane na ulotce,czyli na miesnie pochwy itp;-):-) A jak chcesz np ,bardziej wysilkowe brzuszki itp to jesz poczekaj,bo naprawde znajoma dostala krwotoku ,poniewaz robila duzy wysilek a macica sie nie obkurczyla:tak: wiem ,ze brzuch wkurza ,bo ja tez juz tylko dni odliczalam po cc kiedy i kiedy bedzie mozna sie sciagac i cwiczyc;-)
RAGAZZA- kurcze to faktycznie ..dobrze ze mala ma apetyt ale jednak nabial jest jej tez niezbedny bo przeciez rosnie:tak: Moja znow by samym mlekiem zyla a inne posilki mogly by nie istniec:szok:
MARTA- bardzo chetnie,jasne ,jesli warunki fajne ,to pewnie ze chcielibysmy poslac Nati:tak: a ta blizne pokaz jak najbardziej ,bo wydaje mi sie ze juz powinnas miec sucha:tak:
ZANETA- ja tez tylko obiad planuje i torta chce zamowic na chrzciny:tak: Musze wlasnie z tesciowa wsz obgadac jak wydobrzeje ,bo lecimy do niej.Zawsze wole sie tam u niej zatrzymac ,niz na naszym mieszkaniu,bo tesciowa o nas bardzo dba ,wiec moge odsapnac:-p
O rachunkach to juz nic nie wspomne..bo tez nas "dobijaja" tymbardziej ze placic terzeba podwojnie,tu i w Pl:szok:
Eryczek sie tak rozgadal ostatnio :szok: takie smieszne dzwieki wydaje ,grubym glosikiem,ze nazwalam go misiu Yogi(nie wiem czy tak to sie pisze):-D:-D

Jejuuuuu jaka pogoda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wszystkiego się odechciewa

Żaneta niektóre szkoły tak mają że nie przyjmują nowych w środku roku szkolnego jak np. Marcel zaczął w styczniu. Mieliście akurat pecha że u Was tylko we wrześniu przyjmują. Ja Marcela zapisałam też do innej szkoły to tam zacząłby dopiero po wakacjach:baffled: Fajnie, że te drzwi Wam wymienią:tak:

Ragazza plasterek sera zawiera tyle białka co szklanka mleka więc możesz jej na kanapeczce dawać, albo przeczekaj trochę, na pewno jej minie;-)

m02....fajnie udało Wam się z tym przedszkolem. Muszę zajrzeć do naszego comunity centre zapytać się czy robią takie zajęcia.

Tynia cudna ta Twoja Natalcia, sama słodycz:tak:

Monia chyba w comunity centre się je załatwia, albo hv zapytaj.

Sylwia.m - niestety nie moge Lenusce dawac sera bo ona ma nietolerancje laktozy. Gdyby nie miala to nie byloby problemu bo moglabym jej dwac jogurty, serki homo itp. Ale niestety nie moge, bo nawet po odrobince ma biegunke. Jedyne co moge jej dawac od czasu do czasu to te lactofree, ale tez nie zbyt duzo, bo konczy sie biegunka po paru dniach. Ekhhh. :-(

Ach, no tak, zapomniałam że Lenka ma nietolerancję:baffled: Tak czy siak myślę, że nie powinnaś narazie się tym denerwować, dzieci już tak mają że raz jedzą a raz nie. Jak Marcel miał 1,5 roku to ja biegałam z nim po lekarzach bo on potrafił przez cały dzień zjeść pół plasterka sera a teraz wcina jak szalony:tak:

Czesc Dziewczyny:-)

Oj ale nudy nudy i jeszcze raz nudy:no: Pogoda straszna nawet z domu wyjsc nie mozna. Dobrze ze dzis kolezanka przyszla na kawke to jakos zlecialo:tak:
Ale widze ze u Was wcale nie lepiej:-p
A moja niunka zakatarzona i do tego znow ma chyba zapalenie spojowek:wściekła/y: na szczescie mam kropelki jeszcze z poprzedniej infekcji wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez lekarza:tak:

Ragazza kurcze nie wiem co Ci poradzic:-( Szkoda zeby Lenka przestala pic mleczko ale moze to tylko chwilowe?
M02... Ale super ze udalo Ci sie zalatwic z tym przedszkolem, najwazniejsze ze Nelka jest zadowolona no i Ty tez, sama bym poslala moja Vicky do takiego przedszkola:tak:
Sylwiam ja dzis wyszlam tylko do sklepu na drugiej stronie ulicy a juz mi sie wszystkiego odechcialo:wściekła/y: Masakra z ta pogoda:no:
Zaneta fajnie macie ze wymienia Wam drzwi tylko hmm ciekawe kiedy:-p
Monia tak jak Sylwia napisala te bramki to w community centre sie zalatwia:tak:
Marta ojj wspolczuje skreconej kostki bidulko:-( Dobrze ze masz tesciow to troszke Ci pomoga bo inaczej byloby ciezko;-)
Tynia Ty sie lepiej jeszcze troszke oszczedzaj bo tak jak dziewczyny pisza ze to jest niebezpieczne:tak:
Graziul fajnie ze juz wszystko zalatwiacie z chrztem Eryczka:tak:

Ok Uciekam Laski:tak: Milego wieczorku zycze Wszystkim:-)

Bolton Woods Community Centre Home to jest stronka tego comunity centre.ono jest doslownie 3min drogi od stacji pociagow na frizinghall.graziul sorki ze tutaj odpisuje ale nie mam nic na koncie a inne dziewczyny tez pytaly gdzie to jest.mialam ci tez powiedziec ze sa dwie grupy 2 latkow na rano i na popoludnie i na popoludnie podobno juz nie ma miejsc a na rano tez wydaje mi sie ze musialabys sie pospieszyc bo z tego co widzialam na karteczkach na tablicy to jest tylko jedno wolne miejsce na 10 rano.

Ostatnia edycja:
M0205..Dzieki wielkie za namiary:tak: Ja pisalam Ci na kom,bo nie bylam pewna kiedy znow tu zajrzysz a wlasnie zalezy mi na czasie;-) Jutro zadzwonie tam.Przegladalam ta stronke i brzmi ciekawie,tylko wlasnie zastanawiam sie na jakich zasadach dziala to nursery od 2 lat:baffled: bo nie wiem czy dobrze zrozumialam ,ale Ty tam mala zostawiasz ,czy siedzisz z nia? bo mi chodzi tylko o takie gdzie mozna zostawiac;-)

reklama
Czesc :)

MARTA-przykro mi z powodu kostki :(boli jeszcze ?
Ja zawsze inspiracjii wycieczkowych szukam na forum leeds,tam podaja fajne miejsca ,wiec moze zajrzyj tam ,czytalam ostatnio o Flamorought czy jakos tak ,nie wiem dokladnie jak sie pisze,ale zdjecia byly nieziemskie :)

TYNIA -Twoja Natalka jest przeslodka :)

ZANETA-a cala rodzinka bedzie u Ciebie spala?
Do nas przyjezdzaja tylko 3 osoby i stwierdzam ze bedzie ciasno :(

KASIA1881-My wkoncu kupilismy tam gdzie Sylwia ten materac i jestem bardzo zadowolona,bo ajk sprawdzalam taniej nigdzie nie bylo.

RAGAZZA-moze to faktycznie chwilowe u Lenki,moj David tez jak mial roczek to przestal pic mleko :(

GRAZIUL- na ile lecicie do Pl ?

ASIUNIA-a co tam u Ciebie?melduj sie nam szybko :)Podziekuj Picie ze zabral w piatek Kube na pilke :)

RENUSKA-wow az 3 funty,ale zaszalas :)a jak Dominik zadowolony ?

Do góry